Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość christiano_r

Jakich mężczyzn preferuja kobiety

Polecane posty

Gość christiano_r

Powiem wam jakich mężczyzn preferuja kobiety i nie jest to moja opinia tylko wyniki badań socjologów z wielu krajów. Kobiety preferują mężczyzn silnych pracowitych, ambitnych, pewnych siebie,umiarkowanie agresywnych, dominujących nad innymi mężczyznami, mających dobre perspektywy finansowe, wysoką pozycje społeczną, władzę, prestiż. Kobiety wystrzegają się mężczyzn słabych, niepewnych siebie, bojaźliwych, mających słabe perspektywy finansowe, niską pozycje społeczną, takich którzy nie cieszą się szacunkiem społecznym, łatwo dają się zdominować przez innych mężczyzn. Kobiety są gotowe zakończyć związek, gdy mężczyzna stracił pracę, nie chce się piąć po szczeblach kariery zawodowej, jest leniwy. Czyli w zasadzie niewiele różnimy się od naszych kuzynów ze świata zwierząt. Samice zawsze poszukują silnych samców, którzy zapewnią im i ich potomstwu wysoki status materialny i poczucie bezpieczeństwa. Jest więc bardzo dużo prawdy w stwierdzeniu, że "baby leca na kasę". Nie rozumiem więc dlaczego kobiety tak bardzo przeciwko temu stwierdzeniu protestuja skoro to juz nie tylko męska mądrość zyciowa tak mówi ale i badania naukowe.

Gość always all days
a jak te badania odnosza się do Ciebie? czy w zwiazku z tym, że naukowcy czy ktoś inny tak twierdzi zamierza się zmieniać i temu podporządkowywać??

tak Cię to boli bo sam jestes nie mającym perspektyw nierobem?nic nie sugeruję. tylko pytam... to oczywiste ze kobiety nie lubia słabych bojaźliwych mężczyzn. ale żeby od razu odnosić to do rzekomego materializmu?:/ niestety spudlowałeś a Twoje wnioski sa żenująco naciągane.

Gość christiano_r
To nie sa moje wnioski tylko naukowców a w ogóle to nic mnie nie boli i wcale nie oceniam negatywnie tego, że dla kobiet bardzo wazna jest kasa u partnera. Irytuje mnie tylko, że kobiety temu oczywistemu faktowi zaprzeczają tak jak ty teraz.

Christiano_r, masz rację. U faceta liczą się trzy rzeczy 1. kasa 2. kasa 3. kasa Reszta? Spuszczam zasłonę miłosierdzia...

Gość taka jedna odmieniec
bzdury. jakaś nietypowa jestem. mojemu mężowi nigdy się nie przelewało w kieszeni, a jednak został moim mężem.

Gość christiano_r
Dlaczego kobiety po prostu nie przyznaja wprost, że najwazniejsza u mężczyzny jest dla nich kasa. Zamiast tego drogie panie używacie eufemizmu, że facet ma wam zapewnić poczucie bezpieczeństwa. Czym więc jest to poczucie bezpieczeństwa jeśli nie kasą. No ale zawsze ładniej to brzmi nie lece na kasę tylko chcę żeby mężczyzna zapewnił mi poczucie bezpieczeństwa :D Ech kobiety szczerość nigdy nie była wasza mocna stroną :)

a faceci myślący, że kobieta leci na kasę są puści, nieciekawi i ograniczeni.

Gość christiano_r
Taka jedna odmieniec nie chciałbym być niegrzeczny ale może po prostu nie miałas innej mozliwości. Czym kobieta mniej atrakcyjna tym ma mnijesze wymagania. Podobnie jest zresztą z facetami. Jak to mówią z braku laku :)

Gość to już się robi nudne
kolejny zakompleksiony dzieciak szuka potwierdzenia, że ma szansę na kobietę :o

christiano, miałam masę możliwości, żeby odrzucać wszystkich zadufanych napompowanych laleczkowatych facecików, którzy myśleli, że kobieta taka jak ja będzie szukała również wśród pięknych i bogatych tego jedynego. Więc bardzo się mylisz.

przykro mi bardzo ale wyciągasz pochopne wnioski a podstawie tekstu który sam przytoczyłeś. a to trochę kiepsko swiadczy o Twoich interpretatorskich umiejętnościach. \"Kobiety wystrzegają się mężczyzn słabych, niepewnych siebie, bojaźliwych, mających słabe perspektywy finansowe, niską pozycje społeczną, takich którzy nie cieszą się szacunkiem społecznym, łatwo dają się zdominować przez innych mężczyzn.\" jak możesz tak rozległe wnioski płytko sprowadzać do stwierdzenia że kobiety lecą na kasę? kobiety pragną oparcia w mężczyznie i to oczywiste że zadna nie chce mieć za męża chłopca którym to ona bedzie musiala się całe zycie opiekowac niczym małym dzieckiem. wiadomo że każda kobieta wystrzega się słabych męzczyzn. ten wniosek wcale nie jest odkrywczy ale słaby to nie oznacza \"bez pieniedzy\" no chyba że w Twoim słowniku.

kobiety szukaja przystojnych wykształconych i bogatych facetów :P

zaradnych odpowiedzialnych, inteligentnych, z poczuciem humoru, opiekuńczych i stanowczych, dobrych w łóżku a jak do tego będzie przystojny to już ideał ;)

Więc christiano, słoneczko, jeśli ty szukasz prawdziwej kobiety, to nie w tym gronie, które wybrałeś. A na forum najczęściej nie siedzą te prawdziwe. Choć wyjątki się zdarzają.

Kasa może dać komfort, a cóż warty jest komfort z chłoptasiem z kabzą pełną kasy, któremu pozorną \'pewność siebie\" , \"siłę\" daje tylko ta kasa właśnie :O Zdecydowanie górą normalny facet, z poczuciem własnej wartości , która nie została zbudowana ze względu na status materialny

Gość christiano_r
Grzesznico Magdaleno obawiam się, że twoje rozumowanie tak jak rozumowanie kobiet w ogole jest bardzo płytkie. Oczywiście, że poczucie bezpieczeństwa to przede wszystkim kasa. Możesz mnie tysiąc razy przekonywać, że tak nie jest a i tak ci nie uwierzę. Doświadczenie życiowe poparte badaniami naukkowymi mówią mi, że jest zupełnie inaczej. Po prostu wy kobiety uzywacie takiego eufemizmu dla zmylenia przeciwnika czyli faceta. Pokazujecie mu w ten sposób jakie wy to jesteście szlachwetne, altruistyczne. Przeciez wy nie lecicie na jego kasę tylko szukacie poczucia bezpieczeństwa. Dziwnym trafem nadziani goście niezaleznie od tego czy stare dziadki czy gangsterzy czy goście po podstawówce zawsze zapewniają poczucie bezpieczeństwa i kręci się wokół nich masa kobiet i to wcale nie jakichs pustych laleczek tylko kobiet pięknych i wykształconych. Po prostu taka wasza kobica natura, że szukacie facetów z kasą tak jak my faceci szukamy kobiet z ładnym ciałem. Mnie to wcale nie oburza tylko, że my faceci potrafimy się do tego przyznać a wy jesteście hipokrytkami.

Gość porostu ideałów
i dlatego pełno narzeka na kafe że zostaną same :D trzeba urealnić wymagania 🖐️

taaaa. dlatego właśnie unikałam takich facetów jak ognia. i teraz mam kogoś normalnego, bez przesadnych, upartych i twardych poglądów, z kim mogę porozmawiać na tematy ciekawsze niż forsa.

christiano, ty po prostu za dużo filmów oglądasz. a jeśli masz tylko takie doświadczenia ( własne oczywiście, nie cudze) z kobietami, to MOJE KONDOLENCJE. Nie poznałeś nikogo wartościowego. I masz chłopie pecha jak diabli. Szczerze współczuję.

Gość christiano_r
Ech Mia, Mia typowa zakłamana kobieta z ciebie. Oczywiście, że kobiety chca oparcia w mężczyźnie czytaj chcą faceta, który dobrze zarabia. Oczywiście kobieta wystrzega się mężczyzn słabych a słaby to taki, który gorzej zarabia. Dla kobiety uosobieniem męskiej siły jest jego pozycja społeczna ai co się z tym wiąże zarobki. Jeżeli facet jest powiedzmy pracownikiem umysłowym i zarabia 2000 zł miesiecznie a nagle kobieta spotka dyrektora banku, który zarabia kilkunastokrotnie więcej to wtedy momentalnie nasz pracownik biurowy staje się dzieckiem, którym trzeba się opiekować, facetem nieodpowedzialnym, słabym i nie potrafiącym kobiecie zapewnic poczucia bezpieczeństwa w odróznieniu od naszego bankowca, który jest silnym mężczyzną, wiedzącym czego chce, zaradnym i potrafiącym zapewnić kobiecie poczucie bezpieczeństwa. Nie rozumiem dlaczego się na to obrażacie. Przeciez takie sa fakty a naukowcy je potwierdzili. to nie sa Mia moje przemyslenia tylko badania naukowców.

Jesteś w błędzie... Po pierwsze - ja szlachetna nie jestem :P , czy gdziesś tak się wyraziłam o sobie? - nie sądzę :D Po drugie - w swojej \"nieszlachetnej karierze życiowej\" kopnęłam w dupę posiadacza większej kasy właśnie ... I przykładów mogłabym Ci przytaczać, tylko nie widzę sensu, bo Ty już zdanie wyrobione masz... Ps. nie obrażając facetów \"przy kasie\" w większej części sądzę, ze to dupki, którzy myślą , że mogą mieć każdą kobietę ... Żałosne . I w ich wypadku właśnie ta kasa to przedłużenie ich męskości, której maja TYLKO śladowe ilości :P

nie wiesz co to poczucie bezpieczeństwa dla kobiety, bo gdybyś wiedział, to dawno byś już był z kimś, a nie siedział tutaj i wydziwiał.

A ja swojego wybrałam bo jest zaradny, opiekuńczy, pewny siebie, jest wspaniałym ojcem, mężem i kochankiem w jednym. I przystojny też jest, a co do kasy to jak to w życiu bywa czasami się ją ma a czasami nie i niby to ma być powód do odrzucenia tak wartościowego człowieka????????????????

nie obrażaj tu niektórych, bo ja zarabiam więcej niż mój mąż i jakoś nadal tak samo go kocham.