Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SZUKAM MATEMATYKA

MATEMATYK POSUZKIWANY pilnie

Polecane posty

Gość SZUKAM MATEMATYKA

Tak sie składa ,ze jestem uczennica licuem klasy humanistycznej.Kompletnie nie rozumiem matematyki.W ramach poprawienia ocen ,bo sa kiepskie:( musze rozwiazac zadanie .Prosze o okazanie odbrobiny dobrej woli i o zorzumienie.Z góry serdecznie dziękuję!Pozdrawiam Agnieszka a oto zadania: Celem projektu jest pokazanie jak przez systematyczne oszczedzanie dojsc do ierwszego mieszkania.Dalej zakladamy,ze oprocentowanie w skali roku wynosi 6% dla lokat,9% dla kredytów.Odsetki i raty platne sa co miesiac. 1.Przpuscmy,ze przez 10 lat odkladasz 120 zl miesiecznie.Jaka sume nagromadzisz.Wynik zaokrąglij do ppełnych tysiecy. 2.Po tych 10 latach oszczedzania chcesz nabyc mieszkanie w cenie 60 000 zl.Oblicz wysokosc rat miesiecznych,jezeli brakujacy kapitał pozyczasz na 20 lat.Zakladamy,ze kredyt splacasz w rownych latach. Rozwaz inne dane,bardziej dopasowane do Twoich aspiracji i mozliwosci.Sprawdz,,jakie warunki trzeba spelniac ,aby otrzymac potrzebny Ci kredyt. tylko nie krytukujcie mnie i nie mowcie ze jestem leniem,ale ja poprostu jkestem slaba z maty a szkoda ,zebym byla zgarozona z matematyki,jezeli to nie jest moj przemiot wiodący,prawda?

Gość SZUKAM MATEMATYKA
i jak ?moge liczyc na p[omoc?

Gość odpowiedz cztery

Gość SZUKAM MATEMATYKA
slucham;)?

Gość polonistka123
ja niestetty moge ci pomoc tylko w polskim

Gość dsdsdsdss
tylko pózniej nie płakusiaj ze roboty nie mozesz znaleźć:o