Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

barsa

nie zatrudnię Pania, bo ma Pani dziecko, albo inny tekst

Polecane posty

nie dostałam pracy bo pracowadca dał mi zrozumienia ze nie mam jeszcze dziecka to co do ch o l e r y w dzisiejszych czasach lepiej miec czy nie miec bo juz sie pogubiłam, tak z tego wychodzi, ze chyba najlepiej byc facetem !

Swięta słowa u nas w firmie zawsze padają teksty : ma pani dziecko? odp-nie.To szef jest pani młoda to zaraz będzie macierzyński,póxniej wychowawczy i co ja z Panią zrobie? ma Pani dziecko? odp tak .To szef przykro mi ale to zaraz katarek a to gardełko dziecka boli i Pani w pracy nie będzie

Tak zdarzają się takie sytuacjie w wielu firmach, ale powiem Wam, że ja mam doświadczenia \"z dwóch stron\". Pod koniec urlopu macieżyńskiego nadarzyła się okazja do zmiany pracy (finanse - wiadomo :D ). I powiem Wam, że mnie przyjęli bez jakiegoś specjalnego marudzenia. Fakt, że firma działała od 6-22 więc zwolnień nie brałam, bo mogłam przyjść po południu, a jak jakaś choroba typu wiatrówka to też specjalnie nie marudzili, że przez tydzień mnie nie było. A teraz druga historyjka Jakiś czas temu założyłam własną działalność i potrzebowałam pomocy w biurze. Zatrudniłam młodą dziewczynę samotnie wychowującą dziecko. Zapewniała mnie, że w razie choroby ma z kim dziecko zostawić. Praca 8-16 soboty wolne, jak była potrzeba nie było problemu, żeby pracownica wyszła wcześniej, czy w czasie dnia wyszła coś załatwić. I co? Ze 4 miechy było dobrze ( wtym 3 okresu próbnego :P), a później zwolnienie za zwolnieniem. Także pracodawcy bardzo często przekonują się na własnej skórze i pewnie dlatego później robią schody gdy słyszą o małych dzieciach. Oczywiście dla mnie to jest chore i nie powinno tak być. Powinnyśmy mieć komfort, że w razie czego możemy z lekką głową wziąć zwolnienie lekarskie, ale oto Polska właśnie! I polityka prorodzinna, którą nasi politycy uprawiają od lat.

Gość powiedz mi
Jak być powinno?

Gość _taka sobie_
no i niech siedza w garach ale faceci powinni tyle zarobic aby utrzymac rodzine ale: -w dzisiejszych czasach pracodawcy za mało płaca aby zarabiała 1 os. w rodzinie -niektórzy faceci to kompletne głaby i nic nie potrafia (np. utrzymac rodzine) -kobiety niechca byc zamkniete w domu i wysłuchiwac jak to Pan i władca sie napracował w pracy. I nie ma zadnych za aby kobiety miałay siedziec w garach.

Gość inna taka
widziały gały co brały ? moje widziały i wzięłam takiego który zarabia i nie marudzi Nie wyobrazam sobie zajmowania sie domem dziecmi i pracą A gdzie czas dla mnie ? Kiedy odpoczywa matka i zona kóra pracuje zdradzicie mi?

toz ci nasz kraj piękny, a jaki nienornalny

Gość nienormalny ten świat
tak jak ty