Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HELPPP

Nie farbuję już drugi rok, a moje włosy wyglądają gorzej niż po farbowaniu !!!!!

Polecane posty

Gość HELPPP

Prawie dwa lata temu przestalam farbowac wlosy. Do tego zaopatrzylam sie w naturalny szampon Logony z orzecha. Myslalam, ze jak przestane farbowac do tego zaczne uzywac naturalnych kosmetykow, to wlosy odzyja, nabiora blasku, beda gladkie i miekkie. A tu dupa. Abstrachujac od tego, ze po naturalnym szamponie wlosy fatalnie sie rozczesuja, to zaczely sie elektryzowac (to chyba od szczotki), i co najgorsze - mam pelno krotkich odstajacych wloskow dookola glowy! Jakby mi je ktos pourywal. Dlaczego tak sie dzieje??? Przeciez farba ponoc niszczy wlosy, dlaczego wiec byly w lepszym stanie??

Gość Metinka
pewnie z tego powodu ze zle sie odzywiasz

Gość HELPPP
Fakt, nie odzywiam sie najlepiej, a co powinnam jesc, zeby wlosy byly ladniejsze? A moze jakies tabletki lykac?

na ładne włosy jedz codziennie kawałek surowej cebuli - jak lubisz i nie przeszkadza ci zapach :-) ma dużo krzemu

Gość zielony miś
to, że rosną Ci nowe włoski, to akurat dobrze. jakby nie rosły, to byś z czasem wyłysiała, a tak masz szanse na gęste włosy. żeby włosy były ładniejsze trzeba je regularnie traktować odżywką, sam szampon nie wystarczy.

Gość HELPPP
Lubie cebule, ale czy to na pewno pomoze? :| Po jakim czasie bedzie widac efekty? Moj fryzjer twierdzi, ze te wloski dookola wlosy to normalne, i ze to sa te nowe, ktore odrastaja, ale ja tak nigdy nie mialam :( Wygladam jakbym sie nie czesala :(

Gość Metinka
wiesz co najlepiej to idz do dermatologa Ja sama to stosuję loton z rzepy na skórę włosów i piję SILICA są to tabletki bardzo dobre przynajmniej mi pomogły.Włosy odrastają :D:D:D:D a wczesniej miałam problem z wypadającymi , już 4 miesiąc nie farbuje włosów ale w maju to zmienie narazie dam włoskom odpocząć :] aha no i prostowałam już tego nie robię sporadycznie może 3 razy w miesiacu wyprostuje albo i nie i widze efekty mam sliczne długie włoski :P

Gość Metinka
to np zakładaj opaskę sobie albo hmmm ... powiedz mi twoje włosy są suche???

Gość Metinka
chodzi mi czy przesuszone czy bardziej takie cięzkie

Gość HELPPP
Mam ciezkie, geste wlosy, z natury proste. Nie mam problemu z wypadaniem wlosow, sa tez dosc blyszczace, ale tego blysku nie widac przez te odstajace wloski wlasnie. Wczesniej nie mialam tych wloskow, ten problem zaczal sie jakies pol roku temu. Uzywam odzywek, niestety nie moge zrezygnowac z suszenia suszarka, bo bardzo dlugo schna. Co mam robic :(