Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usc długo trwa

czemu wydanie zasświad.z USC tra prawie godzinę?

Polecane posty

Gość usc długo trwa

byłyście? jak to dokładnie wyglądało, bo słyszałam ,że trwa godzine.

Gość niiieee u mnie nie
ja bylam jakis miesiac temu, zaswiadczenie wydaja w 5-10 minut, oczywiscie jak nie ma kolejek. Cale zalatwianie slubu jak juz masz potrzebne papiery zajelo nam ok. 30 minut w USC. Musisz poszukac w googlach jakie dokumenty potrzebujecie, albo zadzwonic do swojego USc i juz :) powodzenia 🌼

Gość usc długo trwa
no to ile trwa 10 min czy 30 min? ja mam wszystkie papiery ale ponoc szukanie w księgach , przepisywanie trwa godzine.

Wierz mi, że godzina oczekiwania na zaświadczenie z USC to wcale nie jest tak długo.... Ja czekam już 3 dzień na podstemplowanie legitki ubezpieczeniowej. W państwowej firmie!! ;)

Gość niiieee u mnie nie
chyba nie jasno napisalam :) u mnie bylo tak ze moj narzeczony byl z innego miasta niz ja, a bralismy slub u mnie. On potrzebowal tylko akt urodzenia i to trwalo 10 minut, ale cale zalatwienie slubu w urzedzie, w ktrorym ten slub bedzie trwalo ok 30 min., nie wiem jak dlugo trwa jesli jestescie z tej samej miejscowosci a wasze papiery sa w jednym urzedzie. Ach, przypomnialo mi sie jeszcze, w wiekszosci urzedow chyba juz nie szukaja w ksiegach tylko w komputerze, ale pewnosci nie mam :)

Gość nie przesadzaj
czy godzina to długo? co ty myślisz że to tak szybko się zrobi? znaleźć księgę, wydać odpis bez błędów? jak ty byś była na miejscu urzędnika to na pewno byś się niesamowicie wkurwiła jeśli by się okazało że musisz wszystko w 3 minuty

Gość niiieee u mnie nie
no wlasnie, takie sprawy zalatwiac w urzedach to sama przyjemnosc :) nawet urzedniczke mielismy mila, miodzio :) oby tylko to nam przyszlo zalatwiac w urzedach

Gość usc długo trwa
jaki odpis? to ma byc tylko zaswiadczenie ze mozemy brac slub a odpisy czy cos tam niech sobie robi potem.

Gość niiieee u mnie nie
a czy Wy bierzecie slub w innym miescie niz mieszkacie? u mnie tylko akt urodzenia byl potrzebny. Poczytaj tutaj: http://www.wesele.com.pl/slub_cyw.htm , wszystko pisze :)

Gość usc długo trwa
slub w naszym mieście.

Gość nie przesadzaj
zaświadczenie to jeszcze gorzej - ono ma pokazywać że nie ma formalnych przeszkód do zawarcia małżeństwa (np. że nie jesteście rodzeństwem) daj im chwilę do licha

Gość aaaaa12345612
a w ogole to bierzecie slub koscielny czy cywilny :) bo od tego nalezaloby zaczac chyba :P