Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ciekawska_bestia

FARBY LOREAL - Porady przeniesione z recenzji

Polecane posty

Fajnie ten kolorek wygl膮da, podoba mi si臋. 呕eby mi co艣 takiego chwyci艂o na ca艂o艣膰!!!! Za chwil臋 id臋 do 5fryzjerki-najpierw na konsultacje, co mog臋 zrobi膰, mam nadziej臋, 偶e wyczuj臋 czy kobieta zna si臋 na rzeczy czy nie. Jak nic z tego nie wyjdzie to sama b臋d臋 szuka膰 .....

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Desire_x
Niunio...ja wiar臋 w umiej臋tno艣ci,z ca艂ym szacunkiem do nich,straci艂am ju偶 dawno .Nigdy nie wysz艂o tak jak obieca艂y.Ten garnier jest podobno ma艂o inwazyjny dla w艂osk贸w.Mo偶e spr贸buj na ma艂ym pasemku,bia艂y,z艂oty ani 偶贸艂ty nie wyjdzie,zar臋czam:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KasiulaG
Witam serdecznie. Bardzo prosz臋 o porad臋 pani膮 Majrel:)ot贸偶 mia艂am jaki艣 czas temu robion膮 dekoloryzacj臋. W艂osy zdekoloryzowano na kolor a'la kurczaczek w wielkanocnym koszyku.Na to fryzjerka po艂o偶y艂a mi mix farb - efektem czego by艂 ni to jasnybr膮z, ni to rudy, ni to ciemnyrudyblond,nie umiem okre艣li膰. Kolor si臋 zmywa i jest ta ruda po艣wiata. M贸j naturalny, to bardzo ciemny blond mysi, dawno swoich naturalnych w艂os贸w nie widzia艂am, ale odrost mam bardzo ciemny, jakby br膮z. Moje pytanie jest nast臋puj膮ce - chcia艂abym mie膰 艂adny naturalny blond, be偶owy, s艂oneczny- taki troszk臋 jak Alicja Bachleda w reklamie lub np jak Jennifer Aniston z "Przyjaci贸艂" - cho膰 u niej, to chyba baleja偶 fajny...(Mam piwne oczy i kiedy艣 mia艂am taki odcie艅, ale robiony rozja艣niaczem u fryzjera (baleja偶) - w艂osy mia艂am w strasznym stanie, ledwo mog艂am je rozczesa膰 po od偶ywce. Zale偶y mi na poradzie pani, bo niestety na p贸j艣cie i comiesi臋czne odrosty u fryzjera nie b臋dzie mnie sta膰. Prosz臋 powiedzie膰, jak膮 farb臋 zastosowa膰 i jak potem wyr贸wnywa膰 kolor, jak pojawi膮 si臋 odrosty. Z g贸ry dzi臋kuj臋 za porad臋. Kasia

Udost臋pnij ten post

Desire_x....no i by艂am i wr贸ci艂am bez niczego...kobitka powiedzia艂a, 偶e po rozja艣nianiu nie nak艂ada si臋 farby tylko krem tonuj膮cy, i za tydzie艅 powiedzia艂a, 偶e mo偶e mi na艂o偶y膰 toner Matrixa Sync u偶ywa. I w艂a艣nie czytam sobie o nim i zastanawiam si臋 czy czeka膰 czy samemu spr贸bowa膰. Jutro id臋 na zakupy to obejrz臋 sobie ten garniern nutrisse 100, ale jest to farba rozja艣niaj膮ca, nie? Martwi臋 si臋 偶e odrosty mi "chwyci", a reszt臋 zniszczone zniszczy do ko艅ca...i...zn贸w na zapa艂k臋 w艂osy b臋d臋 mia艂a.Co o tym my艣lisz? Ale nie jest droga wi臋c mo偶e na pasemku spr贸buje....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Desire_x
Niunio,ale tonery bardzo szybko si臋 wymywaj膮,zobacz,nawet Majrel poleca艂a na takie 偶贸艂te po rozja艣nianiu farby, np. Viking.Zr贸b pr贸b臋.Zobacz sama.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KasiulaG
A mo偶e Wy dziewczynki co艣 doradzicie? co tu du偶o m贸wi膰...nie艂adne te moje w艂osy:(kolor nijaki=br膮zowyjasnorudy:(co na艂o偶y膰, 偶eby by艂o lepiej? Dodam tylko, 偶e w艂osy s膮 tego nijakiego niekonkretnego koloru na ca艂ej d艂ugo艣ci. Mam nadziej臋, 偶e jak jaki艣 kolorek blond- naturalny, b艂yszcz膮cy be偶owy (nie bia艂y,nie 偶贸艂ty) po艂o偶臋, uzyskam jednolity odcie艅...mo偶e kt贸ra艣 z Was mia艂a podobny problem?ehhhhhhhhhh...HELP...I need somebody, HELP...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Desire_x
Niunio,ale spr贸buj najpierw na niewidocznym pasemku,bo jak masz "trudne" do rozja艣niania w艂oski, to wtedy nie b臋dzie tragedii.Dale b臋dziemy czeka膰 na Majrel:(,mo偶e si臋 pojawi.

Udost臋pnij ten post

Nie wytrzyma艂am i farbowa艂am dzi艣 w艂osy, kupi艂am w rossmanie LOREAL EXCELLENCE Creme 10.21, mia艂am kupi膰 Vikinga bo by艂 w promocji, ale ba艂am si臋, 偶e ten odcie艅 popieli wyjdzie mi szaro. Kolorek wyszed艂 mi 艂adny ja艣niutki, nie 偶贸艂ty i nie szary. Ale najbardziej chodzi艂o mi o odrosty, a te nieznacznie tylko si臋 zmieni艂y, jakby nieco spokojniejszy, ale i tak nie wsz臋dzie. My艣l臋 by kupi膰 MAJIBLOND, ale niewiem kt贸r膮 na odrosty i z jakim %??? I co dalej? Na reszt臋>......

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ka艣ka do niunio.
sluchaj ja tez mam w艂osy ciemne a farbuje na blond i robi臋 to tak (nawet wczoraj) ze kupuj臋 jak膮kolwiek farbe fryzjerska jak najjasniejsza z poziomu podstawowego czyli bez zadnych refleksow z woda 12% - ciemny odrost rozjasnia si臋 w 10 minut, po tych 10 min sp艂ukuj臋, susz臋 i nak艂adam na ca艂y 艂eb inna z wod膮 9% jaki艣 z popielem i fioletym np 10.21. w艂osy nie 偶贸艂te, nie bia艂e, naturalne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Desire_x
Niunio,wysz艂y tak,bo 10.21 ma wod臋 tylko 6%,czyli chwyta ton w ton,u Ciebie musi by膰 najmniej 9%.

Udost臋pnij ten post

No tak o tym nie pomy艣la艂am, a powinnam!!!! Wi臋c co musz臋 kupi膰 dziewczyny? Siedz臋 na Allegro i my艣l臋, kt贸ry z Maijrela wybra膰. Czyli do odrost贸w 12% a na reszt臋 9%. Cho膰 b臋dzie to trudne bo w艂oski mam kr贸tkie i jak co艣 daj臋 na odrosty to i tak na reszt臋 to si臋 jako艣 przenosi:( :(

Udost臋pnij ten post

Desire_x...a gdybym kupi艂a jeszcze raz ten EXCELLENCE Creme 10.21, tylko, 偶e doda艂a wod臋 9%, a nawet 12% to powinno wyj艣膰, hm......???? Bo reszta w艂os贸w jest ok, tylko te ok.3cm odrosty.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KasiulaG
Ka艣ka, a czemu dajesz naturalny(bez refleks贸w)na odrost, a na reszt臋 inny? Nie mo偶esz da膰 tego samego koloru tu i tu, lecz z oinn膮 wod膮? No wiesz, na odrosty silniejsz膮? Ja bym si臋 ba艂a, 偶e inny kolor wyjdzie u g贸ry...??Pytam, bo pewnie mie te偶 to czeka wkr贸tce?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KasiulaG
AAAAA,,,kapujeKa艣ka...K艂adzie偶 na odrosty, 偶eby si臋 rozja艣ni艂y, a potem na ca艂膮 g艂ow臋 inny kolor,,,a czy kto艣 wie, czy w drogeriach da si臋 kupi膰 farb臋 blond bez refleks贸w z wod膮 12%? Wydaje mi si臋, 偶e najmocniejsze s膮 9%? tak?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ka艣ka do niunio.
tak mam ciemne w艂osy a deje bez refleksow dlatego, ze gdybym da艂a ze z艂otym jakims refleksem npo 12.3 a na to pozniej 12.1 to wyszly by zielone. a tak z gamy podstawowych wyjdzie odrost neutralny i poeniej mozna z nim robic co sie chce ;)

Udost臋pnij ten post

To jest pomys艂!!! :) Ale boj臋 si臋 tylko, 偶e ta reszta po 12% mi si臋 rozpu艣ci...:( hm.... mam garniera 90-naturalny blond, pomieszcz膰 go z 9% i spr贸bowa膰 na odrosty, a na reszt臋 z 6%???

Udost臋pnij ten post

witam, mam pytanie oczywiscie do majirel :-) chcialabym zmienic kolor z takiego bezu mniej wiecej, ktory z czasem zolknie, na bardzo jasna wanilie - platyne, pokaze zdjecia. dodam ze zawsze farbuje wlosy profesjonalnymi farbami: majirel, koleston, raz probowalam inoe, ale nie udalo mi sie uzyskac odpowiedniego odcienia; teraz interesuje mnie jasniejszy taka platyna, moze nie umiem dobrac odcienia, teraz mam majirel 10.1 (chyba) tylko zawsze od glowy mam troszke inny kolor niz konce, czy to wina tego ze nie uzywam rozjasniacza czy dekoloryzatora?? mam odcien wlasniego koloru ciemny blond. Znalazlam takie Pani opinie: "jesli twoja siostra chce miec piekny odcien platyny to najpierw musi ufarbowac wlosy rozjasniaczem z woda 9% a na to polzyc odcien farby majirel 10.21 z woda 6% te odcien daje rewelacyjny kolor platyny" "ienie takiej platyny jak na djeciach wymagaja dekoloryzacji a pozniej mozna szalec z odcieniem 10.21 ktory po dekoloryzacji wychodzi pieknie bo jest pieknym perlowym ocieniem chlodnego blondu." mysle ze to moze Pani mi zaproponuje chce jednak zapytac czy jesli poleca Pani ten odcien to skad wziac ten dekoloryzator czy rozjasniacz (profesjonalny czy zwykly) i jaki i co Pani poleca. Taki chce kolor: http://s3.postimage.org/PeTei-3d2195.jpg http://postimage.org/image/1r8tg6nic/ http://s3.postimage.org/qGziS-3d2195-resize.jpg http://postimage.org/image/1i5tkucg4/ http://img837.imageshack.us/img837/3771/mg9156.jpg Chcialabym uniknac "z贸艂tka"; a to moje w艂osy mniej wiecej: http://img829.imageshack.us/i/dscn0215o.jpg/ dziekuje z gory za odpowiedz, bardzo mi na niej zalezy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ka艣ka do niunio.
teraz robi艂am odrost 9N (bardzo jasny blond 0 czy jakos tak tylko nie pamietam nazwy jakos la cher czy cos takiego a calosc kolestonem 10.16

Udost臋pnij ten post

Witam po raz kolejny Majrel,mam pytanie co do farb inoa.Od jakiegos czasu farbuje wlosy majirelem 10,1 i kolor ten mi najbardziej podpasowal czy stosujac ten numer 10.1 z inoa bede miec taki sam odcie艅?2gie pyatnie dotyczy wody utlenionej czy mog臋 u偶yc tej samej wody do inoa co do majirela czy ma ona jakis inny specjalny sklad czy roznica tkwi w opakowaniu.Mam jeszcze sporo wody uzywanej do majirela i nie warto kupowac mi nowej poki nie zobacze efektu inoa ,a szczerze mowiac mam obawy do tych dzielonych wod na allegro nigdy nie jestem pewna czy jest oryginalna.Dzieki za informaje!

Udost臋pnij ten post

Ju偶 dostaj臋 oczopl膮s贸w, bo siedz臋, czytam i zapisuj臋 jakie kolorki pomieszam, a zdecydowa艂am si臋 na Majierl.... chc臋 dzi艣 ju偶 zam贸wi膰 i w tym tyg.co艣 z tymi pi贸rkami zrobi膰 by wygl膮da膰 jak cz艂owiek... My艣l臋 o odcieniach 9.11 i 9.02 p贸l na p贸艂....ciekawe co z tego wyjdzie???? a mo偶e poziom 8???? W sumie wola艂abym jaki艣 naturalniejszy kolor, blond, ale nie ja艣niutki...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KasiulaG
O jejejejej! Du偶o tych informacji,,,Majrel,,,pom贸偶 nam! Ja to jestem kompletnie zielona, je艣li chodzi o domowe farbowanie na blond..zawsze robi艂am br膮zy, ale bez spinania si臋, 偶e co艣 b臋dzie nie tak. Blond robi艂am w salonach, ale zawsze nak艂adano mi rozja艣niacz (chyba nie musz臋 m贸wi膰, jakie mia艂am "pi臋kne"po nim w艂osy - grabie nie da艂yby im rady!!!)no wi臋c zachcia艂o mi si臋 w艂os贸w, jak Alicja Bachleda w reklamie,,,艣liczny ten blond..Ale....te poziomy (8,9, podstawowy), wody o r贸znych st臋偶eniu %..no poj臋cia nie mam, jak tu wybrn膮膰, jak膮 farb臋 dobra膰. Porad藕cie co艣 - powiem tylko, 偶e aktualnie wyp艂ukuje mi si臋 kolor jasnybr膮z z rud膮 po艣wiat膮 (po dekoloryzacji). M贸j naturalny, to bardzo ciemny blond - jasny br膮z.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KasiulaG
Ka艣ka! Podoba mi si臋 Twoje podej膰cie:)Na luziku - tutaj na odro艣cik z 12%, ca艂o艣膰z 9%:) tylko czy ta pewno艣膰 bierze si臋 z wcze艣niejszych pr贸b i b艂臋d贸w, czy si臋 na tym po prostu znasz? I co z tymi poziomami? Jak膮 sobie recept臋 znale藕膰?

Udost臋pnij ten post