Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska_bestia

FARBY LOREAL - Porady przeniesione z recenzji

Polecane posty

Gość do Patrycjaklo
żeby mieć taki kolor jak dziewczyna ze zdjęcia musisz użyć farby alfaparf 10 NB pomieszany z 9 NB na wodzie 9%.

Gość do gossia089
musisz pomieszać alfaparf 8.3 (cała tubka) z 1/4 tubki 8.4 na wodzie 6%

Gość do patrycjaklo
PATI, TEN KOLOR UZYSKASZ NAKŁADAJĄC FARBĘ ALFAPARF 9.13 Z WODĄ 9% ( ktoś wcześniej źle Ci doradził - na pewno nie otrzymałabyś takiego kolorku, ale po 9.13 na 100%).

Gość do wiki_0099
WIKI, TEN KOLOR UZYSKASZ MIESZAJĄC pół na pół 10 NB Z 9 NB - będzie to taki właśnie blond z ciepłym refleksem. Woda 9%.

Gość do vanilia7
Aby uzyskać taki jasny blondzik wystarczy, że użyjesz farby 10.0, czyli naturalny bardzo jasny blondzik na wodzie 9%

WITAM PONOWNIE to ja ,(wcześniej na ciemnych włosach miałam jaśniutkie gęste pasemka,u fryzjera po położeniu blondu na dość dużych odrostach pojawił się pomarańcz)SPRÓBOWAŁAM Potem TEGO LOREALA P01 dalej mam nierównomierny kolor i lekki pomarańcz na starych odrostach reszta bardzo jaśniutka wręcz biaława, w sklepie fryzjerskim pani kazała mi kupić do alfaparf 11.10 wodę 12 procentową ,boję się że wyjdzie bardzo jasny blondzik i nie wiem czy pokryje nierówności,podoba mi się kolor M.Korzuchowskiej http://hicarian.blogx.pl/files/2011/06/8632064612155723990008d065b5ddc1.jpg lub m.Mołek http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQN4nFYRU2INfjXxCnfhFSUssV7t_ZoXigT1ee9AOnn_F3o6ZQs majrel wiem że urlopujesz, a kto odpisuje na posty? czekam aż wrócisz z urlopu pozdrawiam

Gość do fruzia 15
alfaparf 11.10 jak najbardziej, ale woda 9% wystarczy - 12% jest zdecydowanie za mocna !!!!!!

dzięki dzięki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ile trzymać na włosach na całości czy na odrostach.Pozdrawiam.A za każdą poradę powinnaś choć po 5 zł zbierać na jakąś fundację!

Gość do fruzia 15
na odrostach trzymaj ok. 35 minut,skoro masz ten odrost zrudziały (20 minut to zdecydowanie za mało i włosy nadal miałyby kolor rudy, może ciut jaśniejszy, ale nadal rudy, dlatego lepiej potrzymać dłużej i mieć BLOND, bo o to w końcu chodzi). Po upływie tych 35 minut przeciągnij farbkę na resztę włosków na 15 minut, a potem zmocz trochę włosy i zrób malaksację = bardzo dokładnie masuj farbę na włosach przez 5 minut. Na koniec spłucz i ciesz się blondem.

Jesteś WIELKA!!!!!dzięki serdeczne.powinnyśmy zlot Majrelowych blondynek zrobić.W razie pytań będę pisać.

Gość isadora35
proszę o podpowiedz czy lolor podstawowy pod pasemka - balejaz robi sie na calosci wlosow a potem pasemka na folii czy naklada sie rownoczesnie

Gość isadora35
miało być kolor podstawowy oczywiście

Gość isadora35
pytam bo już mam nałożony kolor jasny blond beżowy firmy ce-ce woda 6% który na moich włosach dał odcien jakby jasny brąz z karmelem a chciałabym mieć jaśniejsze w odcieniu chłodnym coś podobnego jak Jennifer Aniston. Co na to nałożyć? Dziękuję z góry

Gość do isadora35
Nie dziwi mnie, że Twój kolor podchodzi pod jakiś brąz, skoro miałaś robiony kolor na wodzie 6% - nie wiem, kto Ci to robił, ale chyba nie miał dostatecznej wiedzy z zakresu JASNYCH odcieni. Nieważne. Jeślli chcesz mieć jaśniejsze włoski w odcieniu chłodnym coś na wzór Jennifer Aniston to użyj alfaparf evolution nr 10.1 z wodą 9% - trzymaj 35-40 minut.

Gość isadora35
Dzieki za podpowiedz .A gdyby zrobic pasemka i na nie cos nałożyć żeby kolor nie był jednolity to co byś radzila? Podoba mi się też kolor Małgorzaty Sochy może dasz jakąś radę?

Gość do isadora35
jeśli chcesz mieć pasemka to w takim układzie polecam Ci farby drogeryjne, czyli: całość włosków zrób Loreal Excelence 10.21 a potem na to zrób pasemka Schwarchkopf Natural&Easy nr 522 - efekt jest rewelacyjny po prostu!!!!!

A jeśli bym chciała użyć farby Alfaparf? To jakiego nr farby bym musiałą użyć? I ile trzymać farbę na odroście a ile na długości włosów? Mój kolor naturlany to ciemny blond-mysi:)

Gość pati772
Proszę o poradę.Bardzo bym chciała uzyskać taki kolor włosów. http://www.pudelek.pl/artykul/3060/kreglicka_w_bizuterii/ Jaki to odcień, z jaką wodą mieszać? Mam rozjaśniane włosy i często po próbach wychodzą odrosty żółte a czasami pomarańczowe. Majirel bardzo proszę o radę.

Gość Natalia pyta MAJIREL
A jak spłukać lekko zielonkawy odcien pod białe najmocniejsze światło? Czym i czy sa jakieś szampony bądź jakiej farby użyć? Jak uzyskać na włosach miodowy kolor ??? A jak uzyskać szampanski kolor??? I jeszcze jedno oddzielne pytanko jak uzyskać coś takiego jak numer 27 bądź 16 ( nie złoty, nie szary popielaty tylko taki jakiś właśnie dziwny piękny kolorek ) http://img835.imageshack.us/img835/2643/1608819407.jpg

Gość do vanilia7
z alfaparfu to będzie 10 NB. Woda 9%.

Gość do pati772
Aneta Kręglicka ma tutaj zrobione srebrzyste pasemka na ciepłej bazie, czyli całość włosków musisz pofarbować odcieniem 9.13 z alfaparfu z wodą 9%, a potem zrobić pasemka farbą Natural&esay schwarckopfa nr 522.

Gość do natalia pyta Majrel
Majrel jest na urlopie. 1 -> A lekko zielonkawego odcienia pod białe najmocniejsze światło pozbędziesz się stosując 1 x taką mieszankę: 3/4 wody przegotowanej + 3 op. sody oczyszczonej + duuuużo odżywki bez silikonów (najlepiej jakiś jedwab -> polecam do tego różową maskę isana do kupienia w Rossmanie, taka w tubce). Mieszasz to i wcierasz w zielonkę. Trzymasz ok. 10 minut i spłukujesz, ALE UWAGA!!!! potem MUSISZ KONIECZNIE nałożyć na jakąś 1-2 godz. porządną odżywkę do włosów farbowanych, bo włoski po tej mieszance są niestety jakieś takie dziwne, ale coś kosztem czegoś. 2->Jak uzyskać na włosach miodowy kolor - świetny efekt miodowego blondu daje farbka Syoss 8-7 ;-))) 3->A jak uzyskać szampanski kolor - dobra jest farbka Palette nr 254-Szampański Blond - robiłam nim kiedyś i był super, ale włoski troszkę przesuszone. 4-> "I jeszcze jedno oddzielne pytanko jak uzyskać coś takiego jak numer 27 bądź 16 ( nie złoty, nie szary popielaty tylko taki jakiś właśnie dziwny piękny kolorek )" -> nie wiem, bo link nie pokazuje żadnego koloru.

Gość do vanilia7
Podstawą jest poziom 8, reszta to poziom 9, czyli całość to 8,5-9.