Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska_bestia

FARBY LOREAL - Porady przeniesione z recenzji

Polecane posty

do MARZKA86 - w takim razie 5NB bedzie idealny woda 3% naprawde wystarczy do odcieni ciemnych , mieszasz 1,5 wody : 1 farby zreszta instrukcja jest tez po polsku

do koza0000 - viking nie stworzy u Cibie jasnego chlodnego blondu owszem wyjdzie taki beżowy , jak chcesz jasny i chlodny blond to tylko alfapraf evolution 11.20 z 11.11 idelanie ochlodzi twoj zlocisty odcien ale tez nie bedzie on zbyt chlodny

Gość koza0000
wielkie dzięki majrel :) nie chodzi mi też żeby od razu uzyskać efekt zimnych włosów, bo wiem, że to awykonalne. sądzisz, że ta farbka wyjdzie bardzo jasno, czy raczej ciemniej, ponieważ zakupu już dokonałam i zastanawiam się czy nie trzymać jej odrobinę krócej niż 30 minut, co by nie wyjaśnić się zbytnio :>

Gość Ciagle szukam siebie
Majrel doradź mi proszę jaki odcień brązu będzie dla mnie idealny i podkreśli mój zielony kolor włosów. Moje naturalne włosy to średni blond jakby troszkę miedziany troszkę złotawy, na lato robią mi się pasemka aż do jasnego blondu, przy włosach po dekolorzacji moja cera nabiera różowego koloru jak u świnki, mam jasną cerę, piegi piaskowego koloru, zielone oczy o czym wyżej wspomniałam. Nie wiem czy na tej podstawie możesz mi doradzić jakie brązy mam wybierać czy cieplejsze czy chłodne czy może naturalne ? Obecnie mam średni brąz taki byle jaki, już sprany i chciałabym sobie zrobić jakiś ładny kolorek, ale nie wiem już jaką farbę mam wybierać.

Gość a ja też o brąz chce zapytać
i jeszcze tutaj :) http://koktajl.fakt.pl/Dereszowska-w-nowej-fryzurze,artykuly,126737,1.html Mjrelko to napisz mi jak uzyskac kazdy z tych kolorków a ja najwyzej bede sie zastanawiac :) Przpraszam ze zawracam glowe.

do koza0000 - przy tej farbie to nie jest awykonalne bo odcienie z poizomu 11 alfaparf te chlodne od razu farbuja na zimno trzymaj 30 minut poniewaz krocej nie da efektu to i tak krotko bo te odcienie trzyma sie 50 min

do Ciagle szukam siebie - do twojego typu urody pasowac bedzie albo jasny odcien brazu w tonacji capucino np alfaparf 7.32 lub jasnej czekolady mlecznej np alfaparf 6.35 lub majirel 7.23 z blondow typwe piaskowe beze np alfaparf 8.31 9.31

do a ja też o brąz chce zapytać - dereszowska na 1 fotce ma cos jak alfaparf 5NI gleboki chlodny braz, na pozostalych 5NB lub 5.32

Gość koza0000
Gość ok katarakta
mairel-dziekuje za wszystkie rady. jestem naprawde wdzieczna. juz zakupilam sobie 9.02 z diacolor i ten 10nb z alfaparf -mam nadz ze wyjda takie jakie oczekuje. ale mam problem z woda doo tego richesse. wyczytalam ze musi byc 2.7 .. nie ma takiej na ebayu. mge uzyc kazdej innej 3 proc albo od welli color toucha 4 proc? p.s a wiesz jak sie nazywa ten diacolor w uk? pearl milkshake.. hehe mam nadz ze to to samo, intryguje ,mnie jeszcze apricot milkshake(9.04) i honey milkshake ale ten apricot pewnie bedzie w pomarancz a honey w hmmm..... szejk miodowy ? :)

do koza0000 - wyjasnia z woda 9% i 12% zreszta to co jest na zdjeciu nr 2 to sam odcien 11.11 i w sumie to co na zdjeciu ma poziom 10 , pomieszaj z woda 6% wowczas nie ma takiego rozjasnienia

ok katarakta- tak to jest pearl milkshake moze byc z woda 3% a ten apricot bedzie bardziej lekko miedziany , 10NB dajesz z woda 9% choc ja bardziej bym rozjasnila tzn odcieniem 11.30

Gość ok katarakta
tzn wlsoy rozjasnila 11.30 wczesniej czy chodzi Ci o zmieszanie?

Gość Ciagle szukam siebie
Majrel bardzo Ci Dziękuję. Zaufam Ci i będę kombinować coś w tych kolorkach :) Pozdawiam cieplutko :)

Gość Eliza z Trzebinii
Witaj Majrel. Widzę że dużo tutaj pomagasz więc i ja zapytam :) Chciałabym uzyskać taki brazik jaki ma Nina Dobrev http://zapytaj.onet.pl/Category/003,003/2,18641114,Czy_da_sie_pofarbowac_takie_wlosy_szamponetka.html i chcę zapytać jaką fabkę kupić ?

do ok katarakta- tzn najpierw nakladasz 11.30 a pozniej tonujesz diacolorem

do Eliza z Trzebinii - cos podobnego do tego z foty ma alfaparf 6NB lub majirel 7.23

Gość ok katarakta
acha chodzi o to, myslalam ze ten 11.30 ma sie jakos do 10nb. no tak zrobie naloze 11.30 a potem diacolorem perlowym milkszejkiem :) jupijej napewno bedzie ssuper. jak zrobie to napisze jak wyszlo. dzieki jeszcze raz

Gość ok katarakta
a cha i jeszcze jedno bo ja ma teraz wlosy na poziomie gdzies hm.. zmywa mi sie 8.3 bez blond juz mam teraz taki blond taki brudnawy nadal poziom 8. czy ten 11.30 z woda 12 czy 9 robic i czy mi je rozjasni? a i jeszcze ten 10nb to samo pytanie czy dekoloryzowac czy na 12 stce rozjasni ?

Gość Jasna wiewióreczka
Majrel, naturalnie mam rude włosy, ale nie jest to jakiś marchewkowy rudy, raczej taki jasny rudy z poziomu 9-ego (pod spodem wiadomo, są ciut ciemniejsze), ale chciałabym uzyskać jakiś chłodny blond na tym moim jasno-rudym naturalnym blondzie. Nie wiem, czy zrobić jakimś popielatym, bo ponoć na rudości daje się popiel, ale u mnie każda popielata farba już po tygodniu rudziała, w efekcie czego miałam głęboki rudy (2x ciemniejszy niż mój naturalny), więc może coś opalizującego/fioletowego? Kiedyś zrobiłam majirel 9.22 na 6% i wyszły jakieś dziwne, jak taki stłumiony fiolet z rudą poświatą. Może trzeba go na 9% zrobić, żeby wyszedł jakoś ładnie? W ogóle na próbniku jest ciemny. Nie chcę jednak używać 9%, bo mam trochę zniszczone włosy. Przeczytałam gdzieś, że ten 9.22 fajnie wychodzi, ale przy odpowiednim pomieszaniu z innymi odcieniami i można wtedy uzyskać naprawdę świetny kolor, ale co pomieszać to już nie było napisane. A ja chciałabym mieć chłodny (ale nie mega zima) zwykły blond...Robiłam też tymi farbami alfaparf (9.21 z 6%) - kolor świetny, ale szybko się ocieplił (to przez popiel, zawsze tak mam), no i ta farba W OGÓLE nie załapała mi odrostów!!! Robiłam nią 2 x i za każdym razem to samo - odrosty nie zafarbowały się wcale...Może za słaba na moje włosy...Z czym pomieszać ten 9.22 z majirela, żeby uzyskać fajny, naturalnie chłodny blond z poziomu 9?

do ok katarakta - 10 NB z woda 12% rozjasni a 11.30 jeszcze bardziej

do Jasna wiewióreczka- jesli masz wlosy jasnorude z natury to majirel 9.22 z zadnym innym pomieszanym odcieniem nie da ci chlodnego blondu, a tak wogole to jesli masz naturalne wlosy i taki typ urody to jakos nie wyobrazam sobie Ciebie w jasnych popielach raczej podkresilabym wlosy jakims jasniutkim zlotomiedzianym blondem, ale jesli chcesz jasny chlodny blond to tylko alfaparf 11.21 jest w stanie sobie z tym poradzic

Gość 9.13 + 2cm 10.2 ?
A ja mam pytanie: CZY MOŻNA POMIESZAĆ 9.13 Z 10.2 (ale chodzi mi o to, żeby do tej 9.13 dodać tylko jakieś 2-3 cm koloru 10.2, bo po popielatych mam rude włosy po kilku myciach, a nie chcę też zupełnie zimnego blondu, a podoba mi się efekt po 9.13 od razu po farbowaniu, no ale co z tego, skoro po paru myciach jest już rudo-złoty a po samym 10.2 zbyt zimny, dlatego może po takiej mieszance byłoby w sam raz? Nie mega zimno i nie żółto? 9.2 ni3 mogę dodać, bo w tej palecie akurat jest przeskok z 8.2 na 10.2 a 8.2 wychodzi zbyt ciemno.

Gość Dagama82
Kochana Marielko znalazłam na fotce odcień który mnie interesuje http://alemodelki.pl/id,160,p,34860,Paulina-Papierska,modelki.html czy 7,32 z alfaparf wyjdzie mi taki odcien??

Gość Eliza z Trzebinii
Dziękuję majrel. Jeszcze bym chciała zapytać jaką farbkę byś poleciła aby dała ładny orzechowy brąz na poziomie 6 albo 5 ? Chcę też zapytać jak rozjaśnić włosy o 2, 3 tony żeby ich bardzo nie zniszczyć. Mam w domu dekoloryzator lorala i czytałam gdzieś że ten niebieski proszek można mieszać z wodą ale nie było jasno napisane jak i co więc pytam Ciebie czy tak można ? I do tego mam jeszcze pyanie odnośnie robienia refleksów na włosach. Chciałabym sobie położyć ten orzechowy brąz który mi polecisz :P i do tego zrobic kilka ładnych refleksów tak zeby wygladało ze to od słonca, wiec chyba powinnam kupic tez jakas farbke jasniejsza ale nie odbiegajaca odcieniem od w/w ? tylko nie wiem jak sie do tego zabrac czy pierwsze zafarbowac, a pozniej znów rozjasniac ? chyba robi sie to za jednym machnieciem tylko jak ? bardzo prosze o mała instrukcje :) Bardzo doceniam twoja pomoc.

Gość naataliiex3
Witam ponownie chciałabym zapytać jaki efekt uzyskam nakładając farbę palette super jasny blond E20 na tą moją szarość cappuccino?

Gość koza0000
stwierdziłam, że jednak zaszaleję i zafarbuję włosy tą farbą bez dodawania wody 6%, najwyżej wyjdzie za jasny, ale cóż, raz się żyje :) farbuję za tydzień, chyba, że jak coś mi strzeli do głowy to zrobię to już dziś. napiszę o efekcie. jeszcze raz wielkie dzięki, majrel :))))

Gość ok katarakta
dzieki majrel.