Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Constansssa

DIETA WARZYWNO-OWOCOWA! ZACZYNAMY OD DZIŚ! KTO ZE MNĄ???

Polecane posty

Dziś jest post a więc wspaniala okazja zeby zaczac diete! Zaczynam od picia soku grejpfrutowego i kilku jablek, moze dodam dzis tez troche warzyw! a potem dieta warzywno-owocowa Dr Dąbrowskiej! kto ze mną????????????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość brzydka pogoda
a ile w tydzień można schudnąć?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hey :) fajnie kogos u mnie widziec :D czytalam, ze ludzie chudli w 2 tygodnie 6/7 a nawet 10kg! dziewczyny pisaly na forach, ze po 4 dniach 3 kg mniej... wchodzisz w to;)?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość brzydka pogoda
no dobra wchodzę :D ale od wtorku :P może być? Ty trzymasz dięte od wczoraj? Można wiedzieć ile ważysz i ile masz wzrostu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hey :) mialam trzymac ale oczywiscie nie wyszlo :P zamierzam zaczac albo od jutra, albo w ostatecznosci - ale ABSOLUTNEJ ostatecznosci :D od poniedzialku ;) 175cm, 85 kg :// tez podaj swoje wymiary i lecimy z kilosami w dol :) pozdrawiam Cie i wesolych swiat ! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eska25**
Constansssa - napisz do mnie na GG ... pogadamy mamy podobny wzrost 7896955 ... czekam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eska25**
Constansssa - napisz do mnie na GG ... pogadamy mamy podobny wzrost 7896955 ... czekam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość constansa podaj nam
jadłospis tej diety i linki do for

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eska25**
constansa podaj nam - Ty też jak chcesz napisz na GG

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hej, tez sie przylącze, ok?? Mam 167 wzrostu i waże 75kg:( Dietke zaczne od poniedzialku, bo nie ejstem pewna czy sie nie skusze na te pyszności. Oczywiście wszystko z umiarem :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Serenita! to zaczynamy od poniedzialku;) bo przeciez jak to w wielkanoc nie zjesc babeczki albo innych pysznosci? a moze jeszcze zajaczek czekoladki przyniesie i co.... :D ;) pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość soooooooooooooo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ok :) Tylko ja będe glównie leciec na warzywach bo owoce podobno mają duzo cukru...do tego codziennie na obiad do salatki pół torebki ryzu żeby troche bialka zjeść A tak to caly dzień dowolna ilość surówek tylko bez żadnych dodateków i przypraw, same warzywa :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość vega71
serenita, Ryz nie ma bialka :) Jesli chcesz bialko to polecam kasze gryczana. Bede za Was trzymala kciuki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hmmmmmmmmmmm
szybko zchudniesz tak jak i szybko przytyjesz niepolecam tej dirty osobo ktore chco schudnoc tylko osobo ktore chco sie oczyscic i stracic kilo dwa -to zalerzy pamietajcie ze owoce to przedewszystkim cukier taka dieta nie jest na odchudzanie ale oczyszczenie dobra dieta to blonnik i owoce czyli malo jesc a na gloda wcinac owoce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hmmmmmmmmmmm
dziewczyny brozowy ryz w zadnym wypadku bialy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sf
tu nie chodzi o diete bo schudniecie. tylko fakt-potem od razu wszystko wroci. i nie dlatego ze dieta jest zla. tylko wasze podejscie jest zle- 'mialam zaczac dzis ale nie udalo sie' (rozumiem ze najadlas sie czegos), "przeciez jak mozna w swieta nie zjesc ciasta" - a MOZNA! ja nie jem slodyczy od wielu meisiecy i w swieta tez nie zamierzam. to samo z dieta - nie przerywam jej z powodu wielkanocy. po prostu wybieram z potraw to co mniej kaloryczne ( 1 jajko na twardo - oczywiscie bez majonezu, salatka warzywna (tez saute, chuda wedlina kurza itp.). w diecie portrzebna jst przede wszystkim silna wola!! aha, i cwiczcie! a propos - ja spadam na rowerek :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Drogie dietowiczki - oto zasady tej diety, o owoce nie ma obaw bo te, ktore sa dozwolone i w takich ilosciach duzo cukru nie maja;) p.s. to prawda ze nie mam silnej woli ;) Dieta warzywno-owocowa (1) odpowiada kryteriom postu częściowego lub diety bardzo nisko energetycznej. Cech*je się tym, że: jest oparta na produktach wyłącznie pochodzenia roślinnego tj. niskoskrobiowych warzywach (kapusta surowa i kiszona, kalafior, marchew, burak, seler, cebula, dynia, sałata, pomidor, papryka itd.) i nisko cukrowych owocach (jabłka, grejpfruty, cytryny, owoce jagodowe) w przewadze w postaci surowej (surówki, soki), ale też i gotowanej (zupy, warzywa duszone). dostarcza bardzo mało energii (500 – 800 kcal/ dobę), nie posiada cholesterolu, jest bogata w składniki bioaktywne takie jak witaminy, enzymy, polifenole, mikroelementy, błonnik, bakterie kwasu mlekowego. W czasie kuracji zabronione są wszystkie wysoko odżywcze pokarmy takie jak tłuszcze, kasze, chleb, ziemniaki, produkty pochodzenia zwierzęcego itp. Kuracja trwa zwykle od dwóch do czterech tygodni, (niekiedy sześć tygodni), a następnie proponujemy żywienie pełnowartościowe (pełne ziarna zbóż, pestki, orzechy, rośliny strączkowe, wszystkie warzywa i owoce, ryby duszone z warzy- wami, drób, mleko fermentowane) i okresowe powroty do diety warzywno – owocowej np. 1, lub 2 dni w tygodniu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zielona ważka
Od wtorku zaczyna, z Wami:) Od jutra nie dam rady ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja zaczynam dzisiaj, z adużo sie dzisiaj najadlam i nei mam sumeinia zrobić sobie tego samego dizisiaj :) Tak więc same warzywka....i dzisiaj tylko obiad, ale duża micha chce sie pozbyć tego okropnego \"bólu\" po przejedzeniu :d

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Hey:) dzis w ciagu calego dnia zjadlam 2 jablka, wielkiego zielonego ogorka i papryke:D oraz szklanke soku grejpfrutowego i kawę... niezle sie trzymam ;) a Wam jak idzie? :) pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość olexis
hej jA przylaczam sie do was!!! dzisiaj stanełam na wage ....... i szok!! 70KG!!! musze ważyć 60... czekają na mnie 3 pary spodni które teraz sa na mmnie za małe:(:(:( napiszcie jak mozecie jakiś przykładowy plan diety dzienny bo ja nie wiem jak rozplanować sobie jadłospis.... buźka:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość głowa do góry
A ja jak stanęłam na wagę, to mam już 80kg :(:(:(. Przed świętami schudłam 3 kg z 83, a od świąt nie potrafie się opanowac i ciągle coś wcinam, nawet jak nie jestem głodna. Aż się dziwię, że waga nie idzie w górę. Muszę jeszcze schudnąc conajmniej 10kg i to jak najszybciej. Dlatego dołączam do Was.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ależ proszę bardzo, oto kilka jadlospisow, ktore udalo mi sie znalezc wraz z zasadami diety ;) tylko prosze wezcie pod uwage - ten jadlospis jest skomplikowany dlatego, ze takowy serwuja w sanatoriach gdzie odchudzaja wlasnie tą dietą !!!! nie musicie godzinami zameczac sie w kuchni probujac upichcic owe dania, wystarczy jedzenie produktow wymienionych jako dozwolone:) ja, mimo ze nie do konca sie trzymam zasad diety (czasem dojadam jakis inny produkt, np troszke serka;)) to schudlam juz 1.7kg :D ciesze sie bardzo i mam nadzieje ze nagle jak waga zacznie spadac to ruuuuuniiiieee wziuuuu :D aha i oczywiscie postaram sie juz jutro jesc TYLKO to co jest w diecie ;) pozdrawiam Was:) “Dieta warzywno – owocowa” (z ośrodka “Wald-Tour” w Gołubiu” Informacje ogólne Dieta warzywno – owocowa: jest przekładem czasowej (2-6 tygodniowej) kuracji oczyszczającej organizm z wszelkich toksyn i złogów (tłuszczu, cholesterolu, zwyrodniałych tkanek itp.). Organizm uwolniony od zbędnych balastów, spontanicznie przywraca równowagę (homeostazę) doprowadzając do zdrowia. Szczególnym wskazaniem do kuracji warzywno-owocowej jest: nadwaga, nadciśnienie tętnicze, cukrzyca na lekach doustnych, wysoki cholesterol, miażdżyca tętnic mózgowych czy kończyn dolnych, zakrzepica, kamica nerkowa, skaza moczanowa, alergie skórne, astma, nawracające infekcje, reumatoidalne zapalenie stawów, przewlekłe zapalenie wątroby, choroby zwyrodnieniowe stawów, łuszczyca, paradontoza, nieżyt jelit, wrzód żołądka, stłuszczenie wątroby, zaparcia, zespół jelita nadwrażliwego, zgaga itp. Osobom, które chcą samodzielnie w warunkach domowych stosować ww. dietę, polecamy zapoznać się z książką dr Ewy Dąbrowskiej „Ciało i ducha ratować żywieniem\".Osoby przyjmujące leki powinny skonsultować się ze swoim lekarzem prowadzącym w sprawie redukcji, czy odstawienia dotychczasowych leków. Osobom, które chcą zastosować dietę warzywno-owocową po raz pierwszy, zalecamy wykorzystanie doświadczeń naszego ośrodka i fachowego nadzoru lekarza. Uwaga! Przeciwwskazaniem do stosowania diety warzywno-owocowej są:cukrzyca na insulinie (I typ), czynna gruźlica, nadczynność tarczycy, niedoczynność nadnerczy, ostra porfiria, depresja, zaawansowana niewydolność serca, nerek, wątroby, choroby wyniszczające (nowotwory), ciąża, okres karmienia piersią, dzieci przed okresem dojrzewania, osoby z przeszczepionymi narządami przyjmujące cyklosporynę. Ogólne zasady przygotowania posiłków do diety warzywno - owocowej • Kupować warzywa i owoce sezonowe - możliwie ekologiczne. • Warzywa dobrze umyć, przygotować krótko przed spożyciem. • Do surówek nie dodajemy cukru ani oleju, majonezu czy śmietany. • Surówki, zupy i gotowane warzywa przyprawiamy świeżą pietruszka, koperkiem lub szczypiorkiem i ziołami (używamy mało soli!). Możemy dodawać chrzan i czosnek. • Duszenie lub gotowanie warzyw - krótko (nie rozgotowywać). • Surówka może składać się z jednego lub kilku składników - z uwzględnieniem części roślin nadziemnych i podziemnych. • Warzywa surowe należy dobrze żuć (zapobiega to wzdęciom). • Kolejność spożywania potraw: barszcz, soki, woda → surowe owoce lub warzywa →duszone, gotowane owoce lub warzywa. • Sok z marchwi: obciąć końcówki, umyć i wyszorować marchew (nie obierać!), wyciskać w sokowirówce, pić ok. 1 szklankę/dzień. • Pijemy ok. 2 l płynów dziennie: herbaty ziołowe i owocowe, wodę mineralną, soki rozcieńczone wodą (ok. 1:4). Unikamy czarnej herbaty i kawy naturalnej. Osoby z nadwagą czy cukrzycą powinny ograniczyć ilość spożywanej marchwi (soku!) i buraków. • Pijemy pomiędzy posiłkami (nie pijemy podczas i bezpośrednio po posiłku). • Osoby z chorobą wrzodową żołądka, które nie tolerują surowych warzyw, zaczynają kurację od ok. 3 dni wyłącznie sokowych (3 szklanki dziennie surowego soku z marchwi, dopijać wywarem z jarzyn, nie jeść pokarmów stałych, po średnio 3 – 4 dniach wystąpi biegunka, która jest oznaką złuszczania się chorej śluzówki jelit, wówczas przejść na marchwiankę jak dla niemowląt 1 ½ dnia, następnie warzywa gotowane 1 ½ dnia, po czym można już jeść surówki) • Osoby z alergią powinny wykluczyć cytrusy, pomidory i paprykę. • Po ukończeniu kuracji - nie wracać do dawnych nawyków żywienia, lecz wprowadzić na stałe „żywienie pełnowartościowe\" unikając pokarmów przetworzonych takich jak: cukier, biała mąka, margaryny, konserwy itp. Okresowo należy powracać do diety warzywno - owocowej (np. jeden dzień w tygodniu) Przykłady podstawowych potraw : \"Przykłady surówek: w jadłospisie podane są przykładowe zestawy surówek, których realizacja jest oczywiście zależna od pory roku i od dostępności w miarę możliwości do wartościowych warzyw. W warunkach domowych należy stworzyć swój indywidualny jadłospis przestrzegając podstawowych zasad stosowania diety warzywno – owocowej. Doprawiamy świeżymi i suszonymi ziołami oraz oszczędnie solą kamienną lub ziołową. Jako składniki wymienione rodzynki, pomarańcze, mandarynki, truskawki, jagody, czarna porzeczka są używane w śladowych ilościach w celach dekoracyjnych i smakowych. \"W przypadku niedocukrzenia (poty, niepokój, słabość, szybkie tętno) wskazane jest wypicie wody z 1-2 łyżeczkami miodu! \"Ilość spożywanych jarzyn zasadniczo jest dowolna, zważywszy, że już na początku kuracji pojawia się uczucie sytości. Teraz już sam organizm informuje o rzeczywistych potrzebach. W razie dużego głodu, bólu głowy lub złego samopoczucia - korzystne jest wykonanie lewatywy z ciepłej wody, co poprawia samopoczucie i znosi uczucie głodu. Jedzenie dużej ilości owoców może spowodować uczucie głodu i zakłócać proces oczyszczania. \"Barszcz czerwony: kg buraków czerwonych, wykroić ciemne miejsca (nie obierać w całości), pokroić w plasterki, zalać przegotowaną zimną wodą, dodać 1 główkę czosnku (oddzielić i oczyścić ząbki), dodać 2 kromki czarnego chleba i szczyptę cukru, (zalewamy to w naczyniu emaliowanym, kamiennym lub stalowym), stawiamy naczynie w miejscu ciepłym (ok. 20°C), po czterech dniach zamieszać, odcedzić i zagrzać (nie doprowadzać do zagotowania), następnie doprawić do smaku (sól, pieprz, kminek mielony, majeranek). \"Gotowane warzywa: (marchew, brukiew, buraki, seler, dynia, pietruszka, kapusta kiszona, kapusta słodka, kabaczek i in.): umyć, ewent. obrać, ugotować najlepiej na parze lub w małej ilości wody na półtwardo, po ugotowaniu przekroić, posypać zieloną pietruszką lub koperkiem. \"Zupa jarzynowa: podstawowe składniki: seler korzeń, por, marchew, pietruszka, cebula, przyprawy ziołowe. Można ugotować zupę cebulową, ogórkową, pomidorową, kapuśniak itp. \"Leczo z warzyw: ogórki kiszone, papryka czerwona, papryka zielona, cebula, dynia lub cukinia, pomidory. Składniki rozdrobnić i dusić w małej ilości wody do miękkości. Następnie doprawić do smaku - solą, papryką zmieloną, pieprzem, dodać liść laurowy. \"Bigos z warzyw: cebula, koncentrat pomidorowy, kapusta biała, kapusta kiszona, jabłka winne, czosnek. Warzywa myjemy, rozdrabniamy i dusimy w małej ilości wody. Kapustę kiszoną gotujemy osobno i po ugotowaniu łączymy ją z pozostałymi warzywami. Całość doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, kminkiem i pastą pomidorową. \"Mus jabłkowy: Pokroić w ćwiartki jabłka i rozgotowywać w małej ilości wody a następnie przecierać przez sito. Doprawiamy goździkiem, mielonym cynamonem. Można dodawać niewielkie ilości innych owoców. \"Jabłka pieczone: myjemy i wkładamy do nagrzanego piekarnika (ok. 160°C). Pieczemy do miękkości. Dzień pierwszy: Śniadanie: - marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: kapusta pekińska, 1/4 pomarańczy, cytryna - Surówka: seler korzeń, marchew, jabłko, ocet jabłkowy - Gotowane warzywa: marchew, koperek zielony - : /2 grapefruita Obiad: - Zupa: cebulowa - Surówka: sałata zielona, pomidor, cebula - Surówka: dynia, jabłko, czarna porzeczka, cytryna - Gotowane warzywa : kalafior w ziołach - Owoce: jabłko Kolacja: - Sok lub inny napój: jabłkowy - Surówka: biała rzodkiew, jabłko, rodzynki - Surówka: brokuł, ogórek kiszony, czosnek - Gotowane warzywa: bigos ze świeżej kapusty - Dodatek surowych jarzyn: pomidor Dzień drugi: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: biała kapusta, marchew, jabłko, ocet jabłkowy - Surówka: brukiew, jabłko, rodzynki, zielona pietruszka - Gotowane warzywa: biała rzodkiew, zielona pietruszka - Owoce: jabłko Obiad: ■ . ! . . ,: ,, - Zupa: jarzynowa - Surówka: cukinia, jabłko, rodzynki - Surówka: tarty kalafior, ogórek kiszony, czosnek - Gotowane warzywa: buraki czerwone faszerowane - Owoce: arbuz Kolacja: - Sok lub inny napój: sok pomidorowy - Surówka: czarna rzepa, jabłko, marchew, zielona pietruszka - Surówka: kapusta czerwona, 1/4 pomarańczy, cytryna - Gotowane warzywa: jabłko pieczone faszerowane maliną - Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony Dzień trzeci: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: kabaczek, jabłko, rodzynki - Surówka: pomidor, sałata zielona, seler stołowy, szczypiorek - Gotowane warzywa: brokuł gotowany w ziołach - Owoce: 1/2 grapefruita . ■ . Obiad: - Zupa: bogracz (jarzynowa zakwaszana ogórkiem kiszonym) - Surówka: pietruszka korzeń, jabłko, marchew, cytryna - Surówka : papryka, rzodkiewka, cebula, kiszony ogórek - Gotowane warzywa : kapusta faszerowana warzywami z przecierem pomidorowym - Owoce: jabłko Kolacja: - Sok lub inny napój: sok jabłkowy - Surówka: por, truskawka, jabłko - Surówka: czerwone buraki, kiszona kapusta - Gotowane warzywa: leczo jarskie - Dodatek surowych jarzyn: papryka Dzień czwarty: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: kiszona kapusta, marchew, jabłko, szczypiorek - Surówka: brokuł tarty, jabłko, jagody, cytryna - Gotowane warzywa: cebula, zielona pietruszka - Owoce: jabłko Obiad: - Zupa: pomidorowa - Surówka: seler korzeń, cebula czerwona, rzodkiewka, szczypiorek - Surówka:biała rzodkiew, jabłko, koperek zielony - Gotowane warzywa: szaszłyk warzywny - Owoce: truskawki Kolacja: - Sok lub inny napój: sok warzywny zakwaszany cytryną - Surówka: kabaczek, jabłko, truskawki - Surówka: biała kapusta, marchew, cebula, jabłko - Gotowane warzywa: mus owocowy z mieszanych owoców - Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony Dzień piąty: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: kapusta pekińska, 1/4 pomarańczy, cytryna - Surówka: kabaczek, marchewka, jabłko, ocet jabłkowy - Gotowane warzywa: marchew, koperek zielony - Owoce: 1/2 grapefruita Obiad: - Zupa: cebulowa - Surówka : sałata zielona, pomidor, cebula - Surówka : dynia, jabłko, czarna porzeczka, cytryna - Gotowane warzywa : kalafior gotowany w ziołach - Owoce: arbuz Kolacja : i ; - Sok lub inny napój: sok jabłkowy - Surówka: czarna rzepa, jabłko, rodzynki, - Surówka: kapusta czerwona, jabłko, truskawka, cytryna - Gotowane warzywa: puree z korzenia pietruszki z jabłkiem, koperek - Dodatek surowych jarzyn: kalarepa Dzień szósty: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: cukinia, czarna porzeczka, jabłko - Surówka: ogórek świeży, papryka czerwona - Gotowane warzywa: seler korzeń z koperkiem - Owoce: jabłko Obiad: - Zupa: ogórkowa - Surówka: buraki czerwone, cebula, ogórek kiszony - Surówka: biała rzodkiew, jabłko, jagody - Gotowane warzywa: gołąbki jarski - Owoce: melon Kolacja : i ; - Sok lub inny napój: sok pomidorowy - Surówka: brukiew, cytryna, 1/4 mandarynki - Surówka: brokuł tarty, rzodkiew, czosnek, kiszony ogórek - Gotowane warzywa: jabłko pieczone faszerowane maliną lub truskawką - Dodatek surowych jarzyn: pomidor Dzień siódmy: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: dynia, jabłko, rodzynki, sok z cytryny - Surówka: marchew, jabłko, szczypiorek, koperek - Gotowane warzywa: kiszona kapusta, zielona pietruszka - Owoce: 1/2 grapefruita Obiad: - Zupa: kalafiorowa - Surówka: papryka zielona, rzodkiewka, cebula - Surówka: czerwona kapusta, jabłko, czarna porzeczka, cytryna - Gotowane warzywa : kabaczek faszerowany warzywami - Owoce: jabłko Kolacja : i ; - Sok lub inny napój: sok z kapusty kiszonej - Surówka: czarna rzepa, truskawka, jabłko - Surówka: seler stołowy, jabłko, sok z cytryny - Gotowane warzywa: cukinia duszona z jabłkiem, cytryna - Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony Dzień ósmy: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: kabaczek, jabłko, rodzynki - Surówka: kiszone ogórki, cebula - Gotowane warzywa: pietruszka korzeń - Owoce: jabłko Obiad: - Zupa: z pora - Surówka: sałata zielona, pomidor, szczypiorek - Surówka: kapusta pekińska, jabłko, jagody - Gotowane warzywa: brokuł - Owoce: truskawki Kolacja : - Sok lub inny napój: sok warzywny zakwaszany kwasem mlekowym (Avit) - Surówka: czerwone buraki, jabłko, rodzynki - Surówka: kapusta biała, marchewka, szczypiorek - Gotowane warzywa: mus jabłkowy - Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony Dzień dziewiąty: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: brukiew, jabłko, cytryna - Surówka: tarty brokuł, kiszony ogórek, czosnek - Gotowane warzywa: dynia z wiśniami - Owoce: 1/2 grapefruita Obiad: - Zupa: marchwiowa - Surówka: papryka, rzodkiewka, kiszony ogórek - Surówka: czerwona kapusta, arbuz, sok z cytryny - Gotowane warzywa: gołąbki warzywne - Owoce: melon Kolacja: - Sok lub inny napój: sok jabłkowy - Surówka: biała rzodkiew, jabłko, truskawka - Surówka: kabaczek, jabłko, jagody - Gotowane warzywa: puree z dyni - Dodatek surowych jarzyn: kalarepa Dzień dziesiąty: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: świeża kapusta, jabłko, cebula - Surówka: marchew, jabłko, koperek - Gotowane warzywa: por - Owoce: jabłko Obiad: - Zupa: koperkowa - Surówka: pomidor, czerwona cebula, ogórek kiszony - Surówka : dynia, rodzynki, cytryna - Gotowane warzywa : kabaczek faszerowany warzywami - Owoce: arbuz Kolacja : - Sok lub inny napój: sok wielowarzywny - Surówka: czarna rzepa, jabłko, pietruszka zielona - Surówka: seler korzeń, jabłko, czarne jagody - Gotowane warzywa: jabłko pieczone - Dodatek surowych jarzyn: rzodkiewki Dzień jedenasty: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: kapusta pekińska, 1/4 mandarynki - Surówka: marchew, jabłko, szczypiorek - Gotowane warzywa: seler korzeń, koperek zielony - Owoce: 1/2 grapefruita Obiad: - Zupa: cebulowa - Surówka: sałatka z owoców (jabłko, grapefruit, kiwi) - Surówka: ogórki małosolne, koperek - Gotowane warzywa : kalafior gotowany w ziołach - Owoce: jabłko Kolacja: i ; - Sok lub inny napój: sok pomidorowy - Surówka: czerwone buraki, cebula, ogórek kiszony - Surówka: brukiew, marchew, czarna porzeczka - Gotowane warzywa: bigos warzywny z kiszonej kapusty - Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony Dzień dwunasty: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: cukinia, jabłko, malina - Surówka: biała kapusta, marchew, cytryna - Gotowane warzywa: biała rzodkiew, zielona pietruszka - Owoce: jabłko Obiad: - Zupa: z brukselki - Surówka: sałata zielona, papryka, cebula - Surówka: czerwona kapusta, 1/4 pomarańczy - Gotowane warzywa: szaszłyk warzywny - Owoce: mieszanka owocowa Kolacja: - Sok lub inny napój: sok grapefruitowy - Surówka: kiszona kapusta, czerwone buraki - Surówka: seler, jabłko, truskawki - Owoce: kilka truskawek - Dodatek surowych jarzyn: papryka Dzień trzynasty: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: kapusta pekińska, jabłko, marchew - Surówka: kalafior tarty, ogórek kiszony, czosnek - Gotowane warzywa: brukiew, koperek - Owoce: 1/2 grapefruita Obiad: - Zupa: kapuśniak ze słodkiej kapusty - Surówka: dynia, jabłko, rodzynki - Surówka: pomidory, rzodkiewka, szczypiorek - Gotowane warzywa: puree z marchwi - Owoce: truskawki Kolacja : i ; - Sok lub inny napój: sok z kiszonej kapusty - Surówka: brukiew, marchew, melon - Surówka: czarna rzepa, jabłko, cytryna - Gotowane warzywa: kabaczek duszony - Dodatek surowych jarzyn: pomidor Dzień czternasty: Śniadanie: - Sok z marchwi - Zakwas buraczany - Surówka: biała kapusta, jabłko, cebula, nać pietruszki - Surówka: seler korzeń, marchewka, sok z cytryny - Gotowane warzywa: marchew, koperek - Owoce: jabłko Obiad: - Zupa: selerowa - Surówka : papryka, cebula, rzodkiewka, szczypiorek - Surówka : kabaczek, jabłko, koperek - Gotowane warzywa : brokuł - Owoce: arbuz Kolacja : - Sok lub inny napój: sok pomidorowy - Surówka: biała rzodkiew, jabłko, maliny - Surówka: czerwone buraki, jabłko - Gotowane warzywa: bigos ze słodkiej kapusty - Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pr0messa..
Hej dziewczyny!!!Ja też jestem na tej diecie:) Dopiero 4 dni,ale jest dobrze!!Właśnie zjadłam jabłuszka pieczone;] Sama sobie sie dziwię,ale nie jestem taka głodna i nie mam ochoty na słodycze=D Pozdro

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość można P
Hej, i jak tam dietka, też byłabym chetna, ile schudłyście ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×