Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soczewkowa dziewucha

pytanie odnosnie szkiel konaktowych

Polecane posty

od 10 lat nosze soczewki bausch&Lomb ale chcialam soebie wymienic na probe na kolorowe np takie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=181240436 czy myslicie ze zaszkodzi to oczom? czy raczej isc do okulisty sie spytac?kurcze bylam jakis 2 miechy temu z oczami wszystko w porzadku jakos nie chce wydawac kasy na okuliste zeby mi tylko powiedzial czy moge wymienic czy nie:/ w sumie i tak nie bedzie wiedzial czy mi pasduja czy nie bo to z czasem noszenia wychodzi a wy ajk myslicie?macie jakies doswiadczenia?

Gość bardzo sztucznie wygladaja te
soczewki.

a mialas te soczewki?

Gość zakretka
ja zmienilam soczewki bez konsultacji z okulista, jakos zyje, widze dobrze, nowe soczewki sprawdzaja sie duzo lepiej niz te, ktore polecil mi okulista.

Gość opiekun kluczowych klientów
jakies dziwne tanie sa

glownie chodzi mi o kolorowe soczewki ale nie wiem czy one sa zdrowe dla oka:/ kiedys miala kolorowe ale jakies 5 lat temu jak dopiero wchodzily kosztowaly mnie ponad 300zl wtedy a byly do d...py:( lataly mi po oku i wogole czulam je caly czas na oku ito wlasnie byly z bauscha:/ a kolorowe mozna nosic tak jak zwykle bezbarwne?czy nie mozna codziennie w nich chodzic? glownie poszukuje soczewek bardzo ciemnych (mam zielone oko a marza aby miec bardzo ciemne brazowe)moze kiedys uda mi znalezc:) moze znacie jakies firmy soczewek kolorowych ktore posiadaja taki kolor?:)

Gość do soczewkowej dziewuchy
latały ci po oku soczewki bo były za duze - zle dobrane.Idz do okulisty i niech on okresli ci krzywizne soczewki jaka powinnas miec.Soczeweki musza byc dobrane przez okuliste nie mogą byc ani za duze ani za małe.

wlasnie tamte co mi lataly byly dobrane przez okuliste i to najlepszego w moim miescie:/

Gość dziwne bo ja nosze soczewki
3 lata i jakos nigdy mi nie latają. Na pierwszej wizycie gdy okulistak dobierała mi wielkosc soczewek najpierw dała mi o krzywiznie 8,7 ( jednodniowe) i latały mi po oku - bo były za duze . W koncu przepisała mi 8.4 i teraz jest juz dobrze .Moze powinnas pojsc do innego okulisty. Skąd wiesz ze okulista tak dobrze zna sie na soczewkach ?

Gość skąd wiesz ze jest najlepszy
w całym miescie ? Soczewki to temat w sumie bardzo nowy na rynku i watpie aby kazdy okulista bardzo dobrze sie na tym znał. A mowiłas swojemu okulscie ze soczewka lata ci po oku?

chodze do niego od 10 lat i nosze zwykle soczewki bezbarwne i sa ok tylko wlasnie z tymi kolorowymi taki niewypał był hmm mzoe wtedy one byly jeszczxe niedopracowane a moze rzeczywiscie powinnam pojsc do innego lekarza..zeby znow nie wywalic kasy w błoto tylko nie wiem czy znajde takie soczewki jak chce bo chodzi mi o bardzo ciemne

wlasnie jak mowilam ze mi lata to okulista powiedzial ze niestety z kolorowymi tak jest bo one sie nie trzymaja tak dobrze na oku:/ i ze przez nie sie gorzej widzi ale niewiem czy to prwda

Gość Alexxxa
Rozmiar soczewki zależny jest od firmy. Mnie dobrał okulista, potem zmieniłam firmę i ten sam rozmiar nie pasował. Te soczewki wydają mi się strasznie tanie. Sama bardzo bym chciała barwiące soczewki, ale jakoś nie umiem się zdecydować, bo mam różną wadę i musiałabym kupić dwie pary.

Prawda, widzi się przez nie do d..y :P Ja generalnie nosze bauscha, rowniez ta krzywizna (8.4), ale zdarzyło mi się nie raz, nie dwa zmienić na inne bez konsultacji i źle nie było. Zresztą co mam konsultować, firmę?

Alexxa no własnie, z rozmiarem jest problem, bo te które ja nosze B&L mają promień krzywizny 8.4, a juz np. innej firmy dostałam 8.6 i też było dobrze. (jak powiedział optyk, akurat ta firma ma jeden-uniwerslany rozmiar)

a to najwazniejsza jest tak krzywzna przy doborze??