Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ellu066

brunatne plamienia przed miesiączką

Polecane posty

Gość ellu066

Witam wszystkich! Rok temu odstawiłam pigułki i od tego czasu pojawiły się problemy, jakiś tydzień przed miesiączką pojawiają się u mnie plamienia. pierwszy dzień okresu jest dla mnie koszmarem, mam straszne skurcze. Przez 3 cykle stosowałam Duphaston, gdyż lekarz podejrzewał zbyt małą ilość progesteronu-nie pomogło. dziś zapisał mi Klimonorm, stosowany przy menopauzie, a ja mam dopiero 24 lata i wkrótce chciałabym zostać mamą. Jeśli miałyście podobne problemy proszę o porady i z góry dziękuje!

Gość hejkahejajjajh
ja też tak mam- od kilku dni ...dokładnie tak samo, ale jeszcze nie byłam u gina. Z tym że okres zawsze miałam strasznie bolesny- tu nie ma różnicy. Czekam zatem z Tobą na odpowiedzi

Gość ellu66
Jak już będziesz po wizycie u ginekologa to daj znać co ci powiedział

ja od jakis 3 cykli mam to samo, od roku nie biore tabletek wiec to raczej nie od tego, bylam i ginekologa, stwierdzila ze to brak estrogenu i zapisala cymene (albo jakos podobnie, nie pamietam a wyrzucilam opakowanie:() po skonczeniu opakowania dostalam normalny okres, a po 2 tyg znowu brunatne plamienia :( pierwszy wolny termin u mojego gina w polowie maja :/ piszcie co Wam powiedza lekarze

Gość mala 86
ja rowniey odstawialm tabletki rok temu od tego czsu wszystko sie zaczelo plamienia. okres raz na 2 miesiace teraz tez mam ten sam problem powinnam go dostac a tu go znow nie ma. zabezpieczamy sie prezerwatywa moze dwa razy sie nam zdarzyl stosunek przepywany. zmow zaczynam pamikowac. jakies dwa tyg demu mialam plamienia moze ze dwa dni czyzby to bnylo u mnie owulecja co ja mam myslec

Gość KYTI
Miałam takie same brunatne plamienia przed miesiączką jak wy,kiedy wreszcie po pól roku wybrałam się do lekarza okazalo się że mam torbiel na jajniku i ona była przyczyną plamien Potem było leczenie ,w koncu operacja a wynik histopatologiczny wykazał endometrioze.A wszystko zaczęło się od brunatnych plamien przed okresem. Skonsultujcie się z lekarzami. Z takimi sprawami nie ma żartów.

Kyti a mozesz powiedziec czy torbiel na jajniku mozna wykryc przy zwyklym badaniu ginekologicznym czy potrzebne jest usg? czy oprocz plamienia mialas jeszcze jakies objawy, bole brzucha, jajnikow? wystraszylam sie po tym co napisalas a do wizyty jeszcze tyle czasu :(

Gość annniiiiaaaaaaaaaaa
hej ja też tak mam od paru miesięcy, ale ja nigdy tabsów nie brałam. I nie myślałam że to coś poważnego...chyba niebawem odwiedze gina....poczekam tylko jeszcze na okres i jak sie skończy....aż się boję...