Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ropelkaaa23

pytanie do osób używających kremy z kwasami.

Polecane posty

Gość ropelkaaa23

Od 5 tyg. mniej więcej używam kremów z kwasami. Najpierw używałam effaclar k. Byłam przygotowana na rzeczone łuszczenie się skóry. Przy powyższym kremie tego nie było, może ciutkę, poradził sobie tylko z "kaszką" na czole, więc przerzuciłam się na Avene Diacneal (mam bardzo wrażliwą cerę). I teraz pyt. Sotosuję od 2 tyg. mniej więcej i cholernie mi się skóra łuszczy, na czole , nosie i policzkach. TYLKO CZY to wynik działania kremu, czy jednak PRZESUSZENIA ???? Bo nie ukrywam, że te kremy w ogóle nie nawilżają, albo przynajmniej nie dają takiego efektu :O bo nawet po zastosowaniu mam ściągniętą twarz :O, teraz dostrzegłam "siateczkę" na nosie, suche "zmarszczki" pod oczami i czole. Więc tak ma być, tak działa krem po skórą, czy jednak przesuszyła mi się buzia :O ???

Gość ropelkaaa23
Miał ktoś poobnie ? Bo dłuższym stosowaniu takie łuszczenie się skóry to norma, czy jednak to efekt wysuszenia ?

Gość ropelkaaa23
tylko na noc, czasem co drugi dzień a te kremy są dość łagodne, bo boję się sobie popalić przy wrażliwej cerze buzię :O. na zień stosuję krem nawilżający, bloker, ale jak jest słońce i podkła na wierzch, więc skóra raczej jest chroniona.

Gość ropelkaaa23
może Ty mi poradzisz jakiś krem na dzień nawilżający dobrze, ale mam mieszaną cerę, więc nie może być tłusty i z filrtami ? Jakiego Ty używasz ? Bo zakłaam, że skoro tutaj weszłaś, to też uzywasz kwasów.

to spróbuj stosować co drugą noc, w okolicach oczu należy unikać smarowania, a na noce kiedy nie używasz kwasów może coś łagodząco-regenerujacego stosuj np LRP Cicaplast lub Avene Cicalfate mi osobiście podpasował ten drugi ale ja dosć mocnych kwasów używam i łuszczę się delikatnie na nosku

ja na dzień używam emulsji LRP Anthelios XL 50+ ale nie mam porównania bo z wysokich filtrów tylko jej używałam i od razu mi podpasowała

Gość ropelkaaa23
jeszcze dwa pyt. : czy na lato odstawiasz kremy z kwasami ? Nawet jeśli np. stosuje się na noc ? a może po kremie z kwasami odczekać ok 2och godz i nałożyć coś bez parafiny nawilżającego myślisz, że to zaszkodzi działaniu kwasów? Wolę używam co noc, bo nie ukrywam, że pomagają, no i poza tym łuszczeniem nie dzieje się nic złego, nie piezcze za mocno, nie porażnia itp :)