Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomózcie....

Osoby które robiły same w domu PEELING MIGDAŁOWY-pytanie-wejdzcie

Polecane posty

Gość pomózcie....

Powiedzcie mi ile gram dać wody i kwasu aby powstało mi stężenie 20% ??? Wiem że jakoś się to oblicza ale ja jestem cienka z chemii dlatego to pytanie. Proszę powiedzcie mi szczegółowo. W maju chce zrobić pierwszy peeling własnie o stężeniu 20%. Czekam na odp :)

I jeszcze jedno, 20 % to zdecydowanie za duzo jak na początek.Do tego przed zabiegiem musisz przygotowac twarz - jest do tego specjalny tonik na bazie kwasu,który stosujesz na kilka dni przed.

Gość mam inne pytanie
dlaczego kwas nie chce mi się rozpuścić w wodzie (destylowanej)?Zostawiłam go nawet na noc, ale i tak mi się nie rozpuścił:( Może to za krótko, alebo coś źle robię?

Gość pomozcie...
Wiem że trzeba przygotować twarz. Więc powiedzcie mi jak zrobić dokładnie tonik 5% i jak 20%

Gość leniu
otwórz ten link, przecież masz tam przepisy na różne stężenia kwasu, od 10% do 50%!!!!!!!!!

Gość pomozcie...
No już mam :P:D

Gość pomozcie...
A powiedzcie mi tylko (nie nigdzie nie pisze o tym) czy ten peeling mogę zrobić tylko na niektore części twarzy tzn obok ust bo tam mam największe przebarwienia, czoło i nos na którym mam wągry a policzki zostawić w spokoju bo są czyste???

Gość o matko i corkooooo
pocztaj sobie na wizazu jak laski sie tym poparzyly i inne cuda im wyszly, po cholere brac sie za cos o czym sie nic nie wie? nawet jak to prawidlowo zrobic :-O

Gość żeby sie nauczyć prawidłowo
zrobić chyba trzeba spróbować? Zresztą nie przesadzaj, kwas migdałowy nie jest aż tak mocny skoro można go trzymac na twarzy nawet 30 min (dla porównania - kwas piogronowy trzyma się kilka minut, nie więcej niż 10). Trzeba tylko zacząć od niewielkiego stęzenia jak sie nie miało wcześniej doczynienia z kwasami. No i zawsze można zmyć jak za mocno szczypie. Nie strasz więc matko i córkoooo skoro za wiele na ten temat nie wiesz.

Gość sdfdsaf
20% to zamieniając na ułamki 1/5- czyli na 1miarkę tego pilingu potrzebujesz 5 miarek wody czy czegoś tam czym się ten piling rozrabia- wiem że wątek stary ale może jeszcze ktoś jest tak tragiczny z matmy :-)