Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja i co z tego......

puchną mi nogi - 1 miesiąc do porodu - prosze o rady!!!!!!!

Polecane posty

dziewczyny proszę Wsa o rady puichn i ngi i czsaem ręce co moge zrobić aby to złagodzić, wiem, ze mam ograniczyć sól, i leżeć po 2 godziny ale może macie swoje sposoby!!!!!!!!

zatrzymanie wody w organiźmie - mało pocieszające ale tak będziesz mieć jeszcze \"tylko\" przez miesiąc ;( jedyne co mi lekarz podpowiedział to często leżeć z nogami lekko uniesionymi np. na poduszce

a i mozesz jeszcze zapytac lekarza o ta opuchlizne ale jak nie towarzyszy jej bailkomocz i wysokie cisnienie to wszystko jest oki. Mi moj gin mowil ze jak jest pod koniec ciazy sama opuchlizna to jest oznaka zblizajacego sie porodu :) Pozdrawiam i zycze lekkiego i szybkiego porodu.

dziękuje - nie mam białka w moczu ani wysokiego ciśnienia bo codziennie mierze - cały zcas licze na szybszy poród niz za miesiac daje sobie 3 tygodnie :):):)

Nogi do góry :-) Taka moja rada. Ja miałam nogi jak Fiona Shreka już w 5 miesiącu więc masz dobrze bo niedługo się pomęczysz :-) Pozdrawiam

Gość przypuszcam
ze najlepszy sposób to ograniczyć sól, i leżeć po 2 godziny

Oj wiem cos na ten temat :( Ja tez mam strasznie spuchniete nogi, rece i czasem jestem spuchnieta rowniez na buzi. Ale pomagala mi dieta bezsolna i duzo owocow! ...teraz juz troszke odpuscilam z dietka bo juz lada dzien urodze :D ...a mi lezenie z uniesionymi nogami nie pomagalo.

Gość przypuszcam
no jak juz masz termin to tylko poród ci pomoze to zatrucie ciazowe i tylko koniec ciazy moze pomoc \proste jak drut a wy jakies takie nie myslace jestescie tylko narzekac i marudzic umiecie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość bziczek
dajcie spokój z tym marudzeniem!!!!!!!!! to już o nic zapytać nie mozna????????? dziewczyna fakty przedstawia a nie marudzi!!! Niektóre dolegliwosci można zmniejszać, jakby ktoś nie wiedział!!!

mi jak jest ciepło zawsze puchną nogi- teraz w ciąży też- wyniki mam calkiem całkiem i nie puchne nigdzie wiecej- niestety temperatura robi swoje. ja poprostu moczę nogi w chłodnej wodzie z dodatkiem soli albo innego specyfiku i dodatkowo pryskam spreyem chłodzącym na dodatek piję galicjankę- może cudu nie ma- ale wyraźna ulga jest

ja mam to samo.zaczelo sie tez okolo miesiac przed terminem.mnie pomaga najbardziej lezenie z nogami wyzej niz serce picie ziol moczop[ednych tez cos tam daje i mało chodzenia im mniej chodze tym jest lepiej.a rece tez mi strasznie dretwieją ale na to nie ma sposobu.aha no i dieta totalnie bez soli tez duzo daje.a cudownego srodka na to nie ma trzeba sie poprostu przemeczyc.

Gość przypuszcam
ale marudyyyyy cierp ciało cos chciało

Gość ta i co z tego.....
dlaczego marudzenie - po prostu pytam jakie są sposoby aby sobie pomóc - a marudzić mam prawo jestem w ciąży - mogę byc złośliwa, wstretna i marudna - kto mi zabroni TY? A jak nie masz ochoty odpowiedać to spadaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!