Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ANiaaaaaaaaaaaaaaa

budowa sala gimnastycznej-pytanie

Polecane posty

Gość ANiaaaaaaaaaaaaaaa

Witam czy moglby mi ktos pomoc odpowiedz na pytanie? Czy wybudowanie sali gimnastycznej ma wplyw na srodowisko ( neutralne, negatywne czy pozytywne?) i uzasadnic swoja odpowiedz. dziekuje wszystkim za odpowiedz

Gość ANiaaaaaaaaaaaaaaa
?

Gość jakakas
a niech budują - może wkońcu dzieciaki zainteresują się sportem a nie siedzeniem z piwem na ławce

Gość ANiaaaaaaaaaaaaaaa
tak masz racje ale chodzi mi o wplyw budowy na srodowisko naturalne

Gość ANiaaaaaaaaaaaaaaa
?

Gość xDxD
Hym.... ja mam w szkole wielka sale gimnastyczną i sądzę, że na młodzież ma to wpływ jak najabrdziej pozytywny. Dużo organizujemy turniejów z koszykówki, piłki nożnej, hokeja, siatkówki. Mam przy szkole również wielkie boisko do piłki nożnej ze sztucznej trawy, bierznie z tartanu, boisko do koszykówki, kort tenisowy, miejsce do rzutu kulą i miejsce do skoku w dal(zaznaczam, iż jest bardzo droga inwestycja). Codziennie w godzinach popołudniowych zbiera się ogrom młodzieży i każdy gra w to, na co ma ochote. Jest to ogólnie dostępny plac rekreacyjny dla dzieci i młodzieży szkół w moim mieście. Młodzież nie krząta się po mieście, lecz chodzi właśnie na kółka sportowe lub boiska szkolne.

Gość ANiaaaaaaaaaaaaaaa
odpowie ktos na moje pytanko??

Gość xDxD
No już Ci chyba odpowiedziałam! Przy wybudowaniu sali, dzici poszerzajają swoje zaintersowania! Wiele dzieci jest uzdolnionych, ale nie ma warunków do pogłebiania swoich możliwości! Dzięki takiej sali będzie atrakcji, kółek, turniejów, dzięki którym młodzież nie będzie się nudzić !!!!

Gość Lauren
ale wy durne jestescie :P pewnie ma zadanie domowe z biologii do odrobienia i nie chodzi wcale o zalety budowy sali gimnastycznej :D

Gość zawodowa spaczka
zawężając temat do samego budynku sali - NEGATYWNY. 1.Zaczyna się przewijać mnóstwo ludzi, kurz, papierki, śmieci dookoła. 2.Ludzie podjeżdżają na parking samochodami -zanieczyszczenie powietrza, gleby. 3.Jakaś emisja dwutlenku wegla też na pewno. 4. Zniszczona struktura gleby i jej funkcje, padają małe ekosystemy funkcjonujące uprzednio na łączce przyszkolnej. 5.Wycięto drzewa -nie ma naturalnego filtra powietrza. 6.Cała fauna zamieszkująca teren na którym wybudowano salę - została uinicestwiona lub uciekła - nastąpiły niekontrolowane migracje zwierząt zaburzające ekosystem. 7.Flora - podobnie, zniszczona a pozostałości marnieją w oczach. Starczy?

Gość zawodowa spaczka
I jeszcze jedno - HAŁAS, zaczynają się zawody, ludzie schodzą się zewsząd na zajęcia popołudniowe i wieczorne. Jets głośno, myślę że może mieć to jakiś wpływ na zwiarzątka:-P

Gość xDxD
No to już naprawde nie wiadomo o co kaman.... hehehe ;]

Gość zawodowa spaczka
Aniaaa napisała że chodzi o wpływ budowy na ŚRODOWISKO NATURALNE więc moja poprzednia wypowiedź jest jak najbardziej uzasadniona. xDxD -ty opisałaś wpływ na lokalne środowisko społeczne.

Gość xDxD
No to już wyjaśnione :P Nie musze odpowiadać na to pytanie, bo Ty zawodowa spaczko zrobiłas to bardzo dobrze :):):):):)