Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wredalka

Niedoczynność tarczycy a Vamea

Polecane posty

Mam do Was bardzo ważne pytanie. Otóż, mam niedoczynność tarczycy. Biorę naprzemiennie dawke 100 i 75 euthyroxu. Odkąd pamietam mam problem ze swoją sexualnością. Brak ochoty na sex a nawet jeśli już mam ochotę to nie mam żadnej przyjemności z kontaktów sexualnych. Poprostu nie mam orgazmów, nic nie mnie podnieca. Czuję się jak zimna, twarda skała a tez chciałabym w końcu cieszyc sie tą przyjemnością jaka cieszą się inni ludzie. Wyniki TSH mam w normie. Koło 2,5. Myślałam o tym zeby zacząć brać VAMEE. Duzo czytałam o tym preparacie. Jednym kobietom pomaga na inne w ogóle nie działa, ale może warto spróbować. Z tym ze jest pewien problem. Jednym z przeciwskazań stosowania vameii jest NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY! i Tu moja nadzieja została pogrzebana:( starciłam wszelka nadzieję. Czy któraś z Was ma taki sam problem? Nie pytałam endokrynologa czy mogła bym zacząć stosować Vamee bo jak byłam ostatnio u swojego lekarza to chyba nie był w zbyt dobrym humorze i nie za miło mi się z nim rozmawiało ale keidyś pwoiedział mi coś takiego \"jesli wyniki sa w normie poprzez branie leków to wszystko powinno byc w porządku i tarczyca funkcjonuje jakby była zdrowa\" Myslicie ze mogła bym spróbować brac ta Vamee bez konsultacji z lekarzem? Zrobić badania i zobaczyć czy wyniki są ok? Jesli któraś z Was bierze Vamee i ma niedoczynnośc tarczycy to proszę napiszcie jak ta sytuacja u Was wygląda. Z góry wielkie dzięki, Pozdrawiam Was serdecznie ...

Gość nic ...
skąd wiesz ze masz niedoczynnośc jak masz thc w normie?jakie miałaś objawy?

Mam niedoczynność bo lecze sie na nią od kilku lat. a wyniki mam w normie bo biore na to leki czyli Euthyrox.

Gość nic ...
sorry że tak pytam ale dzisiaj odebrałam wyniki badań i mam 1,6 ths i zastanawiałam się czy możliwe by mieć chora tarczyce i taki wynik:) z tym że ja nie biorę żadnych leków

wynik masz w normie więc masz zdrową tyarczycę. Idź do lekarza i pokaż mu ten wynik.