Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość balbinka malinka

Czy proboszcz mojej parfii musi wyrazic zgode na ślub?

Polecane posty

Gość balbinka malinka

Problem jest w tym, ze mój proboszcz jest bardzo złośliwy i nigdy sie z nim nie lubiłam. Od drugieje klasy liceum przestałam chodzic na religie, oczywiście z jego powodu. Teraz przyszedł czas na slub i nie wiem co robic. Czy musze iśc do niego po zgodę lub jakiekolwiek inne zaświadczenie?A moze da się to jakoś obejśc? Juz teraz wiem, ze on mi nie da zadnego zaśwaidczenia ze swojej złośliwości, ma też argumemnt, że nie chodziłam na religie. Mam bierzmowanie, czy rzeczywiscie mój slub zależy od widzimisie mojego księdza z parafii???

Gość agulka.....
ja tez nie przepadam za moim problemem,ale on musi wyrazic zgode przynajmniej u Nas,zdecydowałam ze slub nie bedzie u mnie w parafi i do proboszcza poszłam po świadectwo chrztu bo musiałam to doniesc do kościoła w którym będzie ślub....... ale proboszcz nie wiem czy moze nie wydac takiego zaswiadczenia.... potem trzeba zaniesc proboszczowi kartke z tym o kiedy zapowiedzi ma wygłosic w kosciele

Gość agulka.....
miało byc proboszczem a nie problemem

Gość balbinka.malinka
i tylko tyle, jak bierzesz slub w parafii swoejgo narzyczonego to nie musizmiec zadnych zaswiadczen ze swojej prafii? A swiadectwa z religii?

Gość agulka.....
panmietam ze w skole sredniej mówili ze swiadectwo sdo slubu bedzie potrzebne alevtez teraz biore slub i nic takiego nie jest mi potrzebe, byłam juz po swiadectwo chrztu,wypisał mi proboszcz bez słowa, zaniosłam tam gdzie bedzie slub i teraz ksaidz ustalil kiedy beda zapowiedzi zeby w obu kosciolach byly jednoczesnie..i to mam zawiesc do proboszcza i tyle w moim kosciele.