Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdfggfg

czy warto studiowac socjologie??

Polecane posty

Gość fdfggfg

czy znajde po tym jakas prace.... ???

jak sie dobrze zakrecisz, to znajdziesz. duzo zalezy od specjalnosci jaka sobie wybierzesz no i od twoich osobistych predyspozycji...

Gość fdfggfg
np socjologia polityki?? a wogole to gdzie mozna praciowac po socjologii??

Gość socjo socjo
wszystko można robić po socjo, bo zasadniczo NIC konkretnego na studiach tych nie uczą:) trzeba sobie jakąś specjalizacje wybrac.. ja jestem na 2 roku, zamierzam zrobic licencjat z socjo i cos innego dokonczyc, na poczatku wydawalo mi sie to fajne, teraz im bardziej sie zaglebiam, tym nudniejsze jest..

Gość fdfggfg
a co mozna studiowac po socjologii?? i dlaczego uwazasz ze nic konkretnego nie ucza?? jakie masz perzedmioty?? i gdzie jesli moge oczywiscie zapytac studiujesz?

kadry, PR, reklama, doradztwo personalne... wlasnie dlatego, ze to dosc ogolny kierunek masz calkiem sporo mozliwosci, o ile masz na siebie jakis dobry pomysl..

Gość fdfggfg
no wlasnie tu gdzie mam studiowac jest tylko licencjat... wiec uzupelniajace bede mogl robic... tylko wlansie nie wiem gdzie co i jak.... czy zmienic potem kierunek czy zostac przy socjologu... nie mam pojecia

Gość socjo socjo
dokładnie - acidofilna ;) studuije w CC w warszawie (poszukaj w necie) mam ciekawe przedmioty, spoko kadra, tyle ze mnie to nudzi.. :) zasadniczo - nie wiem co bede robic.. na razie studiuje, interesuje mnie reklama dlatego te studia, ale coraz bardziej sklaniam sie ku dziennikarstwu... ogólnie - to mocno teoretyczny kierunek, jak dla mnie - praktyczne zajecia dla mnie sa oczywistymi banałami - interesowałam sie tym tematem wczesniej, wiec teraz nic nowego nie odkrywam..

Ja studiuje socjologie... jestem na 4 semestrze... mialam przedmioty rozne...ale raczej wszystko wiąze sie z czlowiekiem, spoleczenstwem.. i unia europejska... troche ekonomii, psychologii, historii mysli spo9lecznej, a nawet i filozofie mialam...logike statystyke... ogolnie spoko kierunek... no a z praca to sama zobacze.... hehe

Gość socjo socjo
Lilia - jak statystyka? dla mnie brr.. pierwszy sem zaliczyłam fartem, teraz mam inna babkę i przewiduje straszny koszmar:O logika też okropność.. studia humanistyczne miały być;)

no tak.... mam statystyjke... potrzebna do badan socjologicznych.... mialam logike... jelsi chcesz to ci wszystkie moje przedmioty wymienie...

Gość socjo socjo
nieeee :) moje mi wystraczą.. logika jeszcze jakoś przeszła, ale statystyka? brr.. rozumiem tą stronę praktyczną - SPSS i te sprawy z których się korzysta, ale te paskudztwa teoretyczne, z których i tak w dobie komputerów się nie korzysta? bez sensu..

to co bierzemy na statystyce raczej sie na kompie nie zrobi,...... sa takie pokrecone wzory ze masakra.... nie trzeba umiec liczyc ani nic z tych rzeczy ale wzory sa przejebane...

no niestety, nie ma lekko... sa fajne przedmioty jak chocby psychologia spoleczna, psychologia ogolna, filozofia, socjologia medycyny, socjologia miasta, religii, kultury, metodologia badan, sa elementy zarzadzania, projekty unijne, ale jest tez logika, statystyka, czasem tez ekonomia... wszystko do przetrwania, jesli sie chce. w czasie studiow powinno ci sie cos wyklarowac na tyle, zeby wiedziec, co kontynuowac na magisterce

Gość itakdaljitak
ja skończyłam socjologię gospodarki(licencjat) a teraz robię magisterkę z ZZL, tylko musiałam zaliczyć różnice programowe.

Gość itakdaljitak
Zarządzanie Zasobami Ludzkimi.