Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Logia

TANIE WAKACJE ZA GRANICĄ!

Polecane posty

Witam. Jestem tu od niedawna, więc nie wiem, czy już ktoś taki temat poruszał. Planuję we wrześniu urlop za granicą, myślę o Grecji, może Chorwacji. Może ktoś z Was zna jakieś adresy stronek z ciekawymi i sprawdzonymi ofertami, może ktoś chce podzielić się doświadczeniami itp.? Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.

A koniecznie Grecja i Chorwacja? Ile przeznaczasz funduszy na osobę za sam pobyt? bez kieszonkowego. W Grecji wcale nie jest tanio, Chorwacja zbliżona cenowo do Polski - piękne widoki - ale pozostaje autokar, lotów tam nie ma jeszcze.

Niekoniecznie musi to być Chorwacja, czy Grecja. Podałam taki przykład, nie byłam jeszcze na takim wyjeździe, a chciałabym złapać jeszcze trochę ciepła, odpocząć i pozwiedzać ciekawe miejsca. W grę wchodzi tylko wrzesień.

No to ja proponuję na wrzesień, nawet druga połowa Turcję ;) Może też byc Egipt, ale jest tańszy w listopadzie. Tunezja tez jest tania, ale ten kraj mi się za bardzo nie podoba i oprócz Sahary nie ma tam nic ciekawego. Preferujesz wypoczynek bierny czy czynny. Są opcje 7+7 czyli 7 dni zwiedzania i 7 dni wypoczynku i nicnierobienia ;)Taka forma urlopu jest bardzo ciekawa bo zobaczysz dany kraj \"w pigułce\" a później leżysz na plaży i chodzisz na spacerki i dyskoteki wieczorem. W Egipcie polecam z takiej formy wypoczynku rejs po Nilu. Turcja koniecznie z opcją z pięknym Stambułem. Jak zdecydujesz sie na Tunezję to weź sobie sam pobyt i wykup 2 dniową Saharę - tą wycieczkę w Tunezji trzeba zaliczyć. Jak długi masz ten urlop? tydzien czy 2?

Gość nie polecam neckermana
moja znajoma poleciała na 2 tyg we wrzesniu do grecji z neckermana, totalna porazka. zamiast dobrego hotelu wylądowała w jakimś baraku ( z dwojka małych dzieci) gdzie na scianach rosł sobie grzyb, po kilku dniach od zgłoszenia tego przeniesli ich do hotelu w ktorym dzieci zaraziły sie salmonella i wyladowały w szpitalu. zero organizaci i odpowiedzialności ze strony biura podrozy.

Dzięki za pomoc. Planuję wyjazd 2tygodniowy, myślę o jakimś \"żywym\" miejscu, gdzie można troszkę się zabawić.

Gość TURCJA
all in clusive taniej juz nie bedzie

Gość TURCJA
zobacz w itace, a najlepiej popytaj w biurze o oferty last minute zawsze sie cos znajdzie. Ja w ubieglym roku bylam w hotelu z all inclusive 2 tygodnie z amniej niz 2000. Warto! polecam Oludeniz

Ostatnio właśnie dużo się słyszy o wpadkach \"super\" Neckermanna. Nie zawsze jednak trzeba dużo zapłacić żeby odpocząć w spokoju. Dobre biura to m.in. :Alfa Star, Exim Tours, GTI, Sun&Fun, Scan holiday. Ja jeżdżę na objazdówki z Triady i wpadek nie miałam a ludzie często narzekają.

Rozrywkowe miejsce to Alania na Riwierze Tureckiej i Marmaris na Wybrzeżu Egejskim. Tunezja to Sousse, Egipt to wszystko jedno czy Hurghada czy Sharm El Sheikh. ALe Turcja jest numer 1. Pobawisz się, dobrze zjesz, zwiedzisz, będzie słońce, zrobisz zakupy ;)

Przykładowo Turcja objazdówka we wrześniu może kosztować w Triadzie jakieś 1900 zł z opłatami + ok.110 E za wstępy. Kolejne 7 dni już na nic nie wydajesz tylko sie bawisz. Możesz obniżyć koszt o jakieś 300 zł jeśli wybierzesz tzw. opcję traf lub fortuna - czyli wybierasz kategorię hotelu 3* lub 4* ale nie znasz jego nazwy.

A co powiecie na wakacje w systemie campingowym, z własnym dojazdem? Jest to chyba dużo tańsza opcja, ale czy sprawdzona...

Gość Negra
też się podpisuję:D: Turcja is the best !!! koniecznie zobacz KApadocję i Pamukkale :D

Ja nigdy nie jeździłam na campingi więc trudno mi powiedzieć czy to jest taniej i wygdniej. Możesz we wrześniu pojechać np. tylko na 2 tyg na wypoczynek za ok. powiedzmy 1600 zł i wziąść trochę więcej kieszonkowego i wtedy wykupić sobie jakies 2 wycieczki na miejscu. Np. jak pojedziesz do Egiptu to weźmiesz sobie fakultet do Kairu albo jak do Turcji to do Kapadocji itp. Tygodniowe wyjazdy są tańsze ale to tak szybko zleci, ze czasem nie warto sie pakowac :)

Gość teresinio
Wakacje tańsze moja rodzina ma z timesharingiem i Holiday Travel Center, jeździmy do Zakopanego albo w ramach wymiany za granicę, co roku na tydzień lub 2, a ceny są o 60% niższe niż normalne wyjazdy

Po co wyciągasz temat z 2007 roku ? Żeby zareklamować biuro o którym można przeczytać np : "Holiday Travel Center to naciągacze.Uważajcie na to pseudo biuro!!!! Mili w trakcie przekonywania. Ja osobiście nie podpisałem umowy przez co zostałem potraktowany jak nieproszony gość. Wszystkim odradzam szczerze. Nie dajcie się nabrać na darmowy wyjazd na Teneryfę!!!" http://www.bankier.pl/forum/temat_re-holiday-travel-center-timesharing,11071185.html

Gość Madeburgia
Ja słyszałam, że to o wiele tańsza forma wyjazdów tylko jest się związanym na lata umową. Skoro można zaoszczędzić to ja to popieram

Gość Redyk
Ten wątek jest w wyszukiwarce na pierwszych miejscach, sam szukałem wyjazdu i poczytałem trochę. po co wyciągać wątek stary??? właśnie po to żeby cos napisać, inaczej administrator wykasował by temat, nie wiem o co chodzi, a timesharing wydaje się opłacalną opcją więc pewnie jedyną osobą która się reklamuje jest jakaś organizacja która chroni konsumentów