Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalipuna

jak zmniejszyc rozmiar zdjecie do CV?

Polecane posty

Gość lalipuna

chce wkleic zdjecie do CV, ale nie moge sobie z tym poradzic :/ Mam na plytce 1 duze zdjecie o poj. 250 KB oraz 8 malych o rozmiarze 450 KB - z tym ze te male sa w postaci jednego pliku nie wiem ,jak to wyciac.. A wkleic moge tylko zdjecie o rozm, 100 KB . Co mam zrobic?

Gość pomogiem
wiec zakładam że nie masz programu graficznego, do obróbki zdjęć ani nic....więc otwierasz zdjęcie najlepiej to jedno duże w paintbrushu, windows ma taką aplikację fabrycznie,,mam angielskiego ale postaram się to jakoś przetłumaczyć....otwierasz i masz obrazek w oryginalnej wilkości jak i pojemności....wybierasz z górnego paska paintbrusha zakładkę edycja...z listy jaka wypadnie wybierasz wybierz wszystko albo e ang select all...zaznaczy się przerywana ramką cały obaszar fotki...przy tak zaznacznym znów wędrujesz do górnego paska wybierasz tym razem zakładkę obraz bądź image ang. z listy wybierasz rozciągnij i wykrzyw...srech and skew....pojawi się okienko gdzie masz procentowo przy rozciąganiu opisane modyfikatory...interesuje nas pomniejszenie zdjęcia więc trzeca o tyle samo procent rozciągnąć je w poziomie i pionie czli w okienku gdzie masz rozciąganie wybierasz ok 40% dla obu kierunków gdyż całość foty to 100% a my chcemy z około 250 zjechać do 100kb czylli trochę ponad połowę.zatwierdzasz...i masz na dużym białym polu pomniejszone swoje zdjęcie...chcemy się pozbyć białego pola....znów z górnego paska wybierasz zakładkę obraz bądź image...a z listy opcję "atrybuty".....pojawi się okienko atrybutów...gdy pomniejszaliśmy fote...to powinna ona wyć ulokowana w górnym lewym roku obszaru.....w atrybutach masz podana wielkość w pikslach całego obrazka razem z powstałym po pomniejszeniu tłem.....więc podane wartości jak szerokość i wyskość nalezy pomniejszyć do 40 % ich wartości....i wcisnąć okej.....teraz już tylko z zakładki plik kliknąc zapiwsz jako...nazwać ftokę i jako format podac jpg.....duzo pisania ale cała operacja trwa krótko:D powodzenia

Gość pomogiem
to wspaniale...jestem pod wrażeniem:P :classic_cool: