Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem zalamana

hemoroidy zewnetrzne?? ale czy to mozliwe?!

Polecane posty

Gość jestem zalamana

jestem w szoku, wczoraj mialam dosc obcisla bielizne i kiedy wrocilam wieczorem do domu czylam bol w okolicy odbytu, dzis rano nadal sie to utrzymywalo wiec postanowilam sprawdzic co sie dzieje :( i przepraszam za dosadnosc w opisie ale w "dziurce" mam taka jakby bialo-fioletowa kulke, raczej mala...boze to hemoroidy? nie mialam wczesniej objawow tzn zadnego krwawienia, pamietam ze jakis czas temu odczuwala podobny bol jak wczoraj, tez myslalam ze to podraznienie od bielizny ale wtedy nie bylo widac zadnego guzka!! pomocy mam 20 lat dopiero :(

Gość wiolaj
no niestety nie mam dla ciebie dobrej wiadomości- jest to hemoroid !!

Gość jestem zalamana
ale jakim cudem to sie pojawilo doslownie w jeden dzien :( wyprozniam sie raczej normalnie najczesciej co drugi dzien, nigdy nie krwawilam...co teraz? od razu pedzic do lekarza czy sprobowac jakiejs masci bez recepty ?:(

masz słabe naczynia krwionośne i tyle.. pewnie masz skłonność do pękania naczynek, w rodzinie moze są żylaki, cera naczynkowa? kup w aptece bez recepty czopki posterisan i neoaesculan żel, pomoże

Gość natychmiast....
jeśli masz w pobliżu aptekę - aesculan( tani) o droższy nie brudzący poproś w aptece.Jest zresztą lepszy no i do lekarza.Póki nie pęka.Nie martw się, zmień trochę dietę.Jest tu już taki topik.

Gość jestem zalamana
a czy jesli chce isc prywatnie musze isc do lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie?

lekarz prywatny nie potrzebuje skierowań bierzę kasę, daje poradę lekarz państwowy potrzebuje skierowanie, bo na tej podstawie placi mu NFZ z Twojej skladki na ubezp. zdrowotne a Ty w ogóle nie potrzebujesz w zasadzie lekarza, chyba, że chcesz się upewnić, czy to na pewno hemoroidy leki są bez recepty

Gość lekarz - bewzględnie
----> Ewuniu - lekarz jak najbardziej wskazany.Musi zobaczyć - zdecyduje o dalszych skierowaniach.Te hemoroidy są na pozór nie winne.Jednak późnej są problemy.Nie wiadomo przecież na jakim odcinku odbytu (chodzi o długość) występuje.To co da sie namacać - nie świadczy o tym, że to tylko jeden mały guzek.Nie wiem ile autorka topiku ma lat - ale jeśli czeka j ą jeszcze ciąża - musi zadbać o to już teraz.🌼

Gość lekarz - bewzględnie
A doczytałam się - ma DOPIERO 20 lat - a więc tym bardziej opieka lekarza wskazana.Nie załamuj się.Idź, dostaniesz maść, lub czopki, wskazówki do diety i UNIKAJ ZAPARĆ.