Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wielorazowy bilet

podrabiane bilety miejskie

Polecane posty

Gość wielorazowy bilet

zapewne wiele z was jezdzi autobusami miejskimi. zastanawiam sie, jak sie ustrzec przed zakupem falszywego/podrobionego biletu mzk i co zrobic, jesli kanar powie mi, ze mam podrobiony bilet, bo bedzie chcial mnie wrobic, a tak naprawde bede miec prawdziwy bilet? ten temat wize sie z zagadnienie, jak sie podrabia bilety miejskie, bo zeby wiedziec jak wyglada falszywka i po czym ja poznac, trzeba wiedziec jak sie takie falszywki robi, wiec moze wiecie, jak falszowac bilet, lub sprawic, zeby mozna bylo wykorzystac go powtornie?

Gość ksiondzstefanKOPIA
kupuj w siedzibie ZTM cwaniaczku i bierz fakture :classic_cool:

Gość wielorazowy bilet
hehe, jeden sposob juz jest. dawac, dawac, nie wierze, ze wszyscy poslusznie kupuja bileciki, kasuja za kazdym razem nowy i nikt nie wie nic na temat falszywek:]

Gość a ja q wiem
ja cos slyszalam o woskowanych biletach zmk, tzn, ze jak sie je skasuje, mozna potem zdrapac wosk i nawoskowac znowu. tylko nie dziala na dziurkacze.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a ja mysle ze chcesz wiedziec jak zrobic falszywke a nie jak sie przed nia ustrzec.

Gość bilet wielorazowy
no co ty... zamiast oskarzac mnie bezpodstawnie, wymyslilabys moze cos sensownego, druga osoba uswiadomila mnie, ze jakby sie bylo kanarem, mozna by bylo sprawdzac, czy bilet nie jest sliski od wosku, zeby zapobiec lamaniu prawa przez obywaltela oszukujacego. wiec, jakies pomysly inne? tak sobie mysle, ze moze kanar takze sprawdzac, czy na bilecie nie ma naklejonej tasmy albo innej cienkiej kartki, zeby potem wykorzystac go wielokrotnie, co wy na to? czy to ma sens? i jak mialby byc dokladnie zrobiony taki bilet?

Gość bilet wielorazowy
ps: to temat zalozony w celach edukacyjnych.

Gość upppppppppppppppppppppppiuuppp
a takie z przyklejona kartka nie bedza za grube? i na co to mogloby byc przyklejone?

teraz chya nie da sie podrobic iletow bo są kodowane na pasku przez kasownik.

Gość wielorazowy bilet
hmm, ciekawe. ale czy da sie wykorzystac jeden bilet wiele razy?

Gość wielorazowy bilet
np w autobusach, ktore maja kasownik bez dziurkacza, taki, ze same numerki wybija na bilecie.

no jak moze sie dac skoro na bilecie jest wypisana i zakodowana data ważnosci, nr linii, nr autobusu, a nawet jest oznaczone czy jedziesz z pktu A do B czy z B do A...

Gość moja koleżanka
zmywała z miesięcznego zmywaczem do paznokci dane, i nadrukowywała jakąś drukarką(nie każda sie nadaje) na nowy miesiąc dane...robiła tak około 2 lata, chciała mnie wciągnąć, ale ja cykor jestem...

Gość wielorazowy bilet
taa, ale chodzi o sposob na pozbycie sie tego kodu. jak np wosk, tasma, itd. cos jeszcze?

Gość moja koleżanka
a takich pierdół to nie wiem:D

o matko... jakies woski, zmywacze, cuda, wianki. jak kogos nie stac na bilet za 2,50 to niech jezdzi rowerem :O