Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lilianna-ania-mala16

Okres / cos dziwnego. prosze o odpowiedź

Polecane posty

ostatni okres mialam 10 kwietnia ;/ trwal w sumie 3 dni, ale byl tak chodzby go wcale nie bylo...bardzo bardzo a to bradzo skapy;/ Teraz jest 25 kwiecien a ja dzisiaj zauwazylam czerwona plame na majtkach ...i mam sluz z domieszka krwi. Dodam, ze miesiaczkuje nieregolarnie bo mam dopiero 16 lat i okres od przeszlo pól roku. Wszystko jest ok ?? :-(

tak wszystko jest ok.ja tez tak czasem mam. jestes mloda ja w Twoim wieku mialam 2 miesieczna przerwe.lekarz powiedzial mi wtedy ze to normalne w tak mlodym wieku.teraz mam takie zmiany bo biore tabletki antykoncepcyjne .raz robie przerwy raz nie.dlatego to tak pozniej wyglada.mysle ze o nic nie musisz sie martwic.

Obserwuj się uważnie, szczególnie, jeśli już współżyjesz, bądź współżycie zamierzasz zacząć. jedno może być miesiączką a drugie plamieniem śródcyklicznym (towarzyszącym owulacji).Jeśli nie obserwujesz swojego organizmu (nie sprawdzasz śluzu, nie mierzysz temperatury), to tylko doswiadczenie z czasem nauczy Cię rozróżniaćjedno od drugiego, bo każda kobieta jest inna i u każdej inaczej wszystko wygląda.Nie przejmuj się na zapas. Zapisuj sobie dokładne daty, jeśli od jednego krwawienia do drugiego mija więcej niż 16-17 dni - to wysoce prawdopodobne, że jesteś typem, który plami, czy nawet krwawi podczas owulacji. Wiele kobiet taka przypadłośc dotyczy.

Oczywiście miałam na myśli :Jesli od jednego krwawienia do drugiego NIE mija więcej niż 16-17 dni

długo mnie tu nie bylo, heh :) ale dziekuje za odpowiedzi! :)