Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aktywny

Krakow-zna ktos to miasto dobrze

Polecane posty

Gość aktywny

wybieramy sie w maju do krakowa i chcemy tam spedzic pare dni ..chcielibysmy poznac jakies znane miejsca z ktorych Krakow slynie,takie na wskros przesycone klimatem tego miasta...i tu pytanie-czy ktos moze nam pomoc w wyborze-czy jest tu jakis Krakus?????

Gość pijkwa
Hej,moze nie jestem Krakusem,ale jestem w Krakowie co najmniej 2 razy w roku.O Krakowie mozna pisac i pisac,ale ja powiem w skrocie.oczywiscie miejscem najwazniejszym polskiej tradycji jest z pewnoscia Wawel,to trzeba zwiedzic,jesli ktos lubi tego typu wycieczki

Gość kot kotowi
nowa huta i okolice 🖐️ powaznie mowie :classic_cool:

Gość warto tez
Warto rowniez jakis czas poswiecic na spacery po starym rynku,tam odnajdziecie najslynniejsza sredniowieczna hale targowa Sukiennice.Kosciol Mariacki,to kultura gotyku,warto zobaczyc

Gość krakwoiankaaa
Jednym z charakterystycznych miejsc Rynku jest palac pod Baranami.W piwnicy dziala legendarny kabaret Piwnica pod Baranami. Ulica Florianska,odcinkiemDrogi Krolewskiej dojdziecie do miejskich murow obronnych.Zachowal sie niewielki odcinek po bokach Bramy Florianskiej.Polecam rowniez spacer parkiem-Planty.Jets slicznie.Moglabym pisac i pisac,Krakow jest piekny i kazdemu polecam.Tam nie ma czasu na nude.Jak bedziecie na miejscu,to kupcie jakis przewodnik,tego jest pelno na straganikach,powinien Wam pomoc.Zycze super wspomnien z wyprawy do Krakowa.Pozdrawiam

KRAKÓW - to napewno ZAMEK NA WAWELU i grota SMOKA WAWELSKIEGO, następnie RYNEK i tam SUKIENNICE ,KOŚCIÓŁ MARIACKI wyjście na wieże MARIACKĄ gdzie co godzinę grany jest HEJNAŁ , RATUSZ a w koło całego RYNKU mnóstwo kawiarenek i restauracji można iść na KAZIMIERZ słynną żydowską dzielnicę Krakowa zwiedzić SYNAGOGĘ , CMENTAŻ ŻYDOWSKI na KAZIMIERZU też jest dużo kawiarni i restałracji przepojonych tym klimatem a jak starczy czasu proponuję jeszcze wyjazd do WIELICZKI i zobaczenie SŁYNNEJ KOPALNI SOLI i MUZEUM ŻUP KRAKOWSKICH. -serdecznie zapraszam KRAKOWIANKA

Gość chlopskie j
idzcie do restauracji "chlopskie jadlo"!!! fajnie tam jest i np jak kupujesz cherbate (cos kolo 5 zl jak bylem ostatnio to dawno bylo) to dostajesz caly dzbanek i takie porcje sa wielkie nie do zjedzenia

Gość w Krakowie
Ja w Krakowie jestem prawie codziennie, jak już odwiedzisz te wszystkie tradycyjne miejsca ktore się odwiedza a które można sprawdzić w przewodniku, kupując go byle gdfzie bo to można kupić dosłownie na każdym kroku: to proponuję wybrać się na jakąś imprezę w sobotę Krakowskie knajpy mają swój zajebisty klimacik i nieźle można się zabawić. Broń boże nie idz do Kitschu bo to bar dla gejów i lezbijek :p

Gość ja wam pwoiem
Polecam Prozac jednak tam bardzo zwracają uwagę na to jak jesteś ubrany, jeżeli koleś stojący na bramce uzna że nie jesteś odpowiednio ubrany to może Cię nie wpuścić. Mimo tego polecam i tak bo grają tam bardzo fajną muzykę. Jeżeli nie odpowiada Ci coś takiego to polecam też te bary: Rynek i okolice: Krakowska Koliba - ulica Sienna Kryjówka - ulica Sławkowska Tower - ulica Grodzka Kredens - ulica Grodzka Bastylia - ulica Stolarska Na Kazimierzu Drukarnia - ulica Na Żydzie Kraina Szeptów - ulica Izaaka (jak jesteś z panną to jeżeli chcesz spędzić romantyczny wieczór to ten bar jest wręcz idealny) Stajnia - tu nie wiem jaki tam jest adres bo można wchodzić z dwóch stron, Józefa to było chyba Ulica Krokodyli - ulica Szeroka Polecam też bar na Szewskiej - Uziemienie się chyba nazywa o ile pamiętam, fajnie można kulturalnie posiedzieć, fajna jest też Irish na Poselskiej. Jak lubisz siedzenie przy muzyce clubowej to Ministerstwo przy Szpitalnej. Wiele jest tych barów i jeżeli jedziesz też i w tym celu to polecam te właśnie bary :p Pozdro EDIT: Zapomniałem jeszcze o Carpe I i Carpe II też zajebiste knajpy, lajtowa muza i spoko obsługa

Gość koles z wawy
piekne miasto bylem kiedys na wycieczce ogolnie super naprawde warto tam jechac

Gość gość
ja kiedys sobie zrobilam tour po krakowie taksówką ( www.radiotaxi919.pl ) i bylam zachwycona tym miastem. przepiękne...