Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość filutuś

CO NA ZGAGĘ W DRUGIM MIESIĄCU CIĄZY

Polecane posty

Gość filutuś

Witam. Jestem w drugim miesiącu ciązu, a dokładniej to w 8 tc. Od wczoraj męczy mnie straszna zgaga mimo iż nie jem potraw tłustych, smazonych, nie piję gazowanych napoi. Jak sobie pomóc? Czy leki typu Manti czy Reni są bezpieczne?

mi lekarz pozwolił brac Rennie na zgagę, ale zgage zaczęłam mieć dopiero w 2 trymestrze, nie wiem jak to jest w 1 trymestrze

Wyprobuj cos z tego: mleko, sok z ananasow, lyzeczka proszku do pieczenia rozpuszczona w szklance wody, platki owsiane. Wszelkie srodki chemiczne nalezy przyjmowac z ostroznoscia- lepiej najpierw wyprobowac naturalne.

ja pilam manti w plynie. lekarz powiedzial ze mozna bez obaw tylko ze mi zgaga zaczela sie w 5 miesiacu. zwyczajnie spytaj w aptece. powiedza ci na pewno. a manti jest bardzo dobre bo fajnie odsadza sie na gardle i odrazu przynosi ulge. polecam. na mnie nic innego ne dzialalo a zgage mialam do 9 miesiaca i refluks.koszmar!!!

na rennie wyraźnie pisze że jest przeznaczony również dla kobiet w ciąży- więc jest bezpieczny- inaczej było by ostrzeżenie - zaden producent nie napisze inaczej jesli jest jakiekolwiek ryzyko- wiec rennie mozesz brać spokojnie

ale manti tez mozesz pic naprawde. ja pilam bo lekarz mi powiedzialz espokojnie moge moja dzidzia ma 7 tygodni i jest zdrowiutenka. pamietaj twoje samopoczucie wplywa na dzidzie. jesli meczy cie zgaga to lepiej zazyj cos co ci ulzy niz masz sie meczyc.... ja jak bylam w ciazy to zalozylam podobny topik, zreszta mozesz sppokojnie go znalec. tez slyszalam ze manti jest zle i takie tam ale to bzdury. spytaj w aptece.....powiem wiecej reni zle wplywa na zoladek...tyle. ale wybor nalezy do ciebie. zreszta bierz to co ci sprawi ulge.

Gość a mi...
w żadnej aptece nie chcieli sprzedać nic bez recepty - zabezpieczali się

Gość tak mysleeeeee
Ja jak miałam zgage to zajadałam sie chrupkim pieczywem,na mnei to działało

Gość asiola
a ja piłam mleko i mnie to wystarczyło, zgaga mijała