Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MARTUSIA P.

TARCZYCA WYNIKI TSH, kto mi pomoze ???????????

Polecane posty

Gość MARTUSIA P.

mam wynik tsh 2,20 norma to 0,4 - 4,4 a mam jeszcze dwa guzki na tarczyc co to oznacza, ?///

Gość taraczyca
zrob ft3, ft4 i antyTPO przynajmniej

Gość MARTUSIA P.
ale co oznacza ten wynik tsh czy mam sie martwic a co mi wykaze ft3 i 4 ????????????

Gość wichura
masz zapewne wole obojętne.Ja miałam podobne wyniki ale niestety takie guzy,jestem 3 miesiące po operacji.

twój wynik mieści się w normie jesli chodzi o poziom tsh a w tarczycy mogą rozwijać się guzki, które przejawiają aktywność hormonalną nizezależną od działania TSH . Takie guzki stwierdza się najczęściej u osób żyjących na teraenach ubogich w jod

Gość MARTUSIA P.
ja jestem ze sląska jestem pokoleniem czarnobylu tak mi powiedziala endokrynolog i powiedziala ze nie bede miec operacji poki mi nic nie pzeszkadza a te wyniki tsh to juz cos dobrego czy raczej moga byc sfalszowane ??????/// staram sie o dzidzie ale mam inne problemy hormonalne tzn wysokie dheas i testosteron dzieki za odpowiedz :)

Gość taraczyca
tsh jest w normie ale musisz oznaczyc te inne wskaźniki aby zobaczyc czy nie dzieje sie cos jeszcze ft 3 i ft 4 okresla np. czy jest nadczynnosc czy niedoczynnosc

Gość taraczyca
do kogo chodzisz do endokrynologa na sląsku jeśli mozesz podac?

Gość wiolaj
Jeżeli tsh jest w normie to nie masz co robić ft3,4 A guzki to mogą być torbiele, gruczolaki itp i mogą wcale nie ingerować w prace tarczycy a co więcej mogą się same wchłonąć!

Gość taraczyca
z doswiadczenia radzilabym powtorzyc TSH ft3 i ft4 i antyTPO mi tez kiedys wynik wyszedł ok....a jdnak ok nie było.... nie zaszkodzi

Gość MARTUSIA P.
Dziekuje wam dziewczynki za odpowiedz !!!!!! Niedawno jak dowiedzialam sie ze mam te guzki to bardzo panikowałam a teraz juz sie troszke uspokoiłam :) Taraczyca a powiedz mi jeslki mozesz co u Ciebie było nie tak ??????? Ja chodze do endokrynolog Pani dr Grazyny Kulawik ze śląskiej akademii medycznej :) bardzo fajna

Gość taraczyca
lekarz...jak sadzilam endokrynolog...a sie okazalo ze spec. od chorob tarczyyc (nei wiem czym sie to rozni)....nie zlecil dalszych badan...a wyszlaby na pewno wtedy niedoczynnosc mialam bardzo rozne wyniki w ciagu paru tyg....pomylil sie mowiac ze jedden wynik jest bledny....oczywiscie żle "strzelil" wkazując będlny wynik jako dobry :O ja potem leczylam sie z depresji :O mam niedoczynosc jednak...i wynik ponoc "zły" byl jednak dobry dlatego tzreba robic wsyzstkie badania moim zdaniem

Gość taraczyca
mam nadzieje ze zrozumialas cos z mojego spisu :D sorki za nieczytelnosc ;)

Gość taraczyca
wpisu***

Gość MARTUSIA P.
Dzieki Ci kochana :) mam nadzieje ze moze nie bedzie az tak zle :)