Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POlaPola

Ciuchy do oddania gdzie zostawic?

Polecane posty

Gość POlaPola

Witam :) pisze z prośbą o poradę. Mam dużo ciuchów do oddania, nie chce ich sprzedawac ani nic. chciałam wrzucic do kosza pck ale nie ma koło mnie zadnego a nie dojade z 2 worami nigdzie. spieszy mi sie z tym, wiec tez nie bardzo chce gdzies z tym jezdzic. byłam w osrodku pomocy społecznej ale tam nie chcieli zabrac.. kazali jechac mi gdzies tam przez poł warszawy a ja nie mam na to czasu bo się pakuje i przeprowadzam... i moje pytanie. czy jak je zostawie po prostu na śmietniku to trafią do tych co potrzebują? ktos je weżmie? czy pojda na wysypisko?? bo chciałabym zeby komuś się przydały sa w dobrym stanie. nie jakies super modne ale czyste, bez uszkodzen. więc jak myślicie postwić pod śmietnikiem??

Gość syfek na nosie u Jacka
do domu dziecka wynieś jak są dobre

albo kuzynkom wyslij, bądz do kościoła idz daj do caritasu ......tam sa biedni ludzie w parafiach i ksiądz zrobi taki targ dla ubogich i odda bo wie kto jest biedny. szkoda dawac na wysypisko

Gość poszukaj w necie lub ksiazce
telefonicznej, zadzwon do stowarzyszenie brata alberta albo do PCK, jak powiesz o co chodzi to moze ktos po to przyjedzie do Ciebie, zostawiac na smeitniku nie ma sensu - smieciarze wywioza na wysypisko

Gość poszukaj w necie lub ksiazce
o wlasnie wlasnie, do ksiedza zawiez i on da do caritasu

Gość POlaPola
:) wczesniej mieszkałam w małym mieście tam postawiłam pod smietnikiem, migiem 2 gdzinki i nie bylo. przydało sie. a tutaj trzeba prosić zeby ktoś chciał wziąść... niedaleko mam kościół.. moze wezmą:) dziekuję za porady:)

pod śmietnikiem jak postawisz to kloszardzi zabiora a nie rodziny potrzebujące. Rodziny biedne i potrzebujące nie chodza po smietnikach ale chodzą po dary do PCK do caritasu, nigdy po smietnikach.sama wiesz ze w smietniku siedza pijacy i kloszardzi bądz biedni co szukają chleb dla kur.

Gość POlaPola
:) wiem ze w Wawie tak jest. pisałam o mniejszym mieście.. tam wiem ze kloszardzi nie zabrali bo jakiś czas po tym jak zostawiłam widziałąm dzieciaki z podwórka obok w tych ciuchach :) ale masz rację, przejdę sie do kościoła dzisiaj:) dzieki:)

a jak ksiądz nie zechce to niech poradzi komu masz oddac bo wyjeżdzasz a szkoda wyrzucić. Wiesz co? a ja myslę ze mogłabys tez do sklepu zanieśc . tam sprzedawczynie znają się , znaja klientów i mozna wiesz polecić by dały biednej rodzinie jak jest a napewno takie są. No ale uwazam ze lepiej do kościoła iśc , albo instytucji przy kościelnych taki jak PCK karitas.