Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hania23

Nietypowa opryszczka na buzi

Polecane posty

Gość Hania23

witam mam ogromna prosbe do osb, ktore tez borykaja sie z opryszczkami, sa dermatologami lub cokolwiek moga mi pomoc. od dziecka mam wirusa opryszczki, ktory co jakis czas sie pojawia, na ogol na wardze. od kilku dni dzieje sie jednak cos nietypowego. tuz pod wargami pojawil sie lekko wypuukly swedzacy placek, miejsce jest zaczerwienione, ale nie ma typowych dla opryszczki babelkow. Posmarowalam to zoviraxem - troche sie spalilo, ale to cos zaczelo sie przesuwac w drugi strone ust, ponizej wargi. w jednym miesjcu juz tego nie ma ale jakby "idzie", tworzy sie za miejscem posmarownym masci. Czy jest to opryszczka? a moze cos innego? Podkreslam, ze dbam o higiene i nie mam pojecia skad cos takiego moglam zlapac, o ile to nie opryszcka. Nie jestem tez chora i oslabiona.:( Pomocy:(:(:

Gość wiolaj
a stosowałaś już wcześniej zovirax? bo mój organizm tak reaguje przy opryszczce na ten lek, niby zalecza jedno ognisko ale zaraz obok wyskakuje następne.

Gość zmartwiona niunia
idz do lekarxza niech da ci mocniejsze leki- opryszcza moz esie przesuwac. moj znajomy drapal to mial w tym cala twarz ponizej linii oczu.

Gość Hania23
Dziekuje za odpowiedzi:). Tak uzywalam juz kilka razu Zovirax i skora lekko piekla, schodzila, ale wypalala opryszczke i to na ogol na granicy wargi bylo. Jutro ide do lekarza, pytanie tlyko czy jutro przychodnie publiczne pracuja normalnie?