Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zuzannka

pacjetki dr szczupaka z chicago

Polecane posty

witam wasz wszystkie wiem ze wiele z was bylo albo jest pacjetkami dr szczupaka z chicago. imam do was pytania.jestem aktualnie w 32 tyg ciazy za niedlugo czega mnie porod ktory ze wzglegow medycznych i komplikacji przy pierwszym porodzie na 90% bedzie to cesarka .mam do was ogromna prozbe aby napisalyscie swoje wrazenia z pobytu w szpitalu alexian brothers hospital gdzie dr szczupak pracuje jaka tam jest obsluga co potrzebowalyscie wzasc ze soba do szpitala, co potrzebne jest dla dziecka bo wiem i zdaje sobie sprawe ze wyglada to zupelnie inaczej niz w polsce ale jak???? z gory bardzo dziekuje za jakie kolwiek odpowiedzi...

czesc zuzanka :) rodzilam troche ponad rok temu wlasnie w Alexian Brothers. Opieka bardzo dobra, kilka pielegniarek mowi po polsku. Sale dwuosobowe. Jedzenie zamawiasz kiedy chcesz przez telefon i przynosza ci do pokoju. Z rzeczy, ktore musisz zabrac to ubezpieczenie, aparat fotograficzny, karte do PL, komorke i ladowarke, skarpetki, kapcie, szczoteczke do zebow, szampon, mydlo, szczotke do wlosow i takie tam pierdolki. W szpitalu dostaniesz koszule, majtki jednorazowe, reczniki, srodki przeciwobolowe. opieka jest naprawde dobra. jak zapytalam Szczupaka, co powinnam wziac do szpitala, odpowiedzial mi, ze szczoteczke do zebow :p Pozdrawiam

galaktika bardzo ci dziekuje za odpowiedz a moze jeszcze orjentujesz sie czy mam cos brac dla dzieciaka na pobyt w szpitalu bo po cesarce bede kilka dni czy tylko na wyjscie acha a jak jest z dziecmi po porodzie czy masz je caly czas ze soba jak juz dojde choc cut do siebie po cesarce czy nie czy oni sie zajmuja jak to wyglada tutaj w alexian brothers.

Gość na noworodek.pl dziewczyna
rodzila przez cesarka tydzien temu. ja spytaj.

wszystkie dziewczyny wysylajace mnie na forum noworodek .pl bardzo dziekuje ale gdzie dokladnie bo na imigracji a poozniejna usa ostanie wpisy sa z 2006 wiec troszke nie aktualne.ale moze jednak znajdzie sie jakas tutaj tak jak galaktika. mam jeszcze jedno pytankowiem ze w usa mozna wybrac jak bedzie sie karmic dziecko ja z roznych osobstych powodow chcialabym i chyba bede od poczatku karmic butelka ale zastanawiam sie jakie mleko czy w szpitalu mi jakies doradza czy sama ma zdecydowac wiem ze jak zdecyduje sie na butelke to juz w szpitalu beda dziecko karmic butla wiec takie mleko bede musiala stosowac jakie oni dawali?

CZesc zuzanka!:) Ja rodzilam kilka dni temu przez cesarke- z naglej potrzeby:( Do szpitala wez to co pisala galactica:) Jesli chodzi o opieke nad dzidzia to oni robie wszystko, przynajmiej przez pierwsza dobe Ty nie wstaniesz z lozka, wiec musza Ci dziecko podawac do karmienia.w takiej sytuacji ja wolalam ,zeby malego zabrali i sie nim opiekowali ,bo wkurzalo mnie to moje niedolestwo;)Potem jak juz wstaniesz to jak chcesz, albo maly z Toba albo mowisz i go biora.Ja na noc go oddawalam,zeby chociaz troszke sie przespac, nawet sciagnelem mleczko i go w nocy nakarmili moim:)Jezeli wszystko jest ok. to wyjdziesz po 3 dobach:) Dla dzidzi wez tylko ciuszki na wyjscie, pieluchy oni ci dadza:)Nie zapomnij car-seat jak bedziesz wychodzic ,bo inaczej dzidzi nie wypuszcza:) Jak masz jeszcze jakies pytania to pytaj , w miare mozliwosci odpowiem:) Pozdrawiam!:D

Gość o rybci jestes
hej rybci a czemu rodzilas przez cesarskie ciecie czy cos bylo nie tak? gratulacje

mamaya-bardzo dziekuje ci za odpowiedz.przesylam pozdrowienia dla ciebie i twojej dzidzi. bardzo mi sie przyda to ty juz po 3 dniach do domu poszlas.a czy faktycznie jest mozliwosc wybrania metody karmienia czy nazucaja tak jak w polsce ze terzeba piersia karmic.