Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja miałam

strasznie sucha skóra rąk-poradzcie cos!

Polecane posty

Gość a ja miałam

tak jak w temacie,mam strasznie sucha skóre na rekach,pomózcie,czym smarowac?macie jakies sprawdzone kremy czy inne cuda na taka przypałość? z góry dzieki

Gość NEUTROGENA
Sofort einziehende handcreme - suuuuuuuuperrrrrrrrrrrr

Gość Daria23243
Ja używam do rąk kremu Keranorm, zaś do twarzy Nanobase-świetnie nawilżają

Gość Neutrogena albo zwykły Nivea
posmarować na noc, założyć rękawiczki i isc spac

Myśle że mogłabym Cie pomóc tylko napisz skad jestes bo zajmuje się spotkaniami kosmetycznymi, na których dobieram kosemtyki do rodzaju cery i staram sie pomóc w różnego rodzaju problemach, tylko nie wiem czy dam rade do Ciebie dojechac. Spotkanie jest bezpłatne. najlepiej napisz na meila priv leydis@decoart.pl

Gość Anna Kołodziejczak
Przede wszystkim, po każdym kontakcie rąk z wodą należy natychmiast wytrzeć ręce ręcznikiem do sucha. Po drugie na suche to znaczy odwodnione ręce nakładamy kremy tłuste z dużą zawartością wosków, tak zwane kremy ochronne. Woski nie przenikają przez naskórek, ale wchodzą w zewnętrzne przestrzenie naskórka tworząc warstewkę ochronną. Zapobiega to utracie wody i naskórek na dłoniach nawilża się od wewnątrz. Obowiązkowym składnikiem kremu ochronnego jest olej. Dobry olej kosmetyczny (najlepszy to olej z kiełków pszenicy) uzupełnia „potrzebujący” naskórek w lipidy i witaminy rozpuszczalne w tłuszczach. Krem tłusty można potraktować jako maseczkę do rąk a jego nadmiar po jakimś czasie usunąć. Podaję link do moich przepisów na temat pielęgnacji dłoni http://www.fitomed.pl/Pielęgnacja_szorstkiej_i_zniszczonej_skóry_rąk/cms_k/?idk=32 Składniki dostępne są w Internecie lub na stronie www.fitomed.pl. Anna Kołodziejczak – autorka poradnika m.in. „Domowy salon piękności”