Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uzytkownik8000000

Czy da się wyeliminować lub zmiejszyć wpływ jedzenia na skórę?

Polecane posty

Gość uzytkownik8000000

Widzę że na każdy typ jedzenia moja skóra reaguje inaczej, przede wszystkim różnymi odmianami trądziku, inne wypryski na owoce inne na zboża, inne na cukier albo np. na słone potrawy jest podrażniona. Sprawdziłem to eliminując niektóre produkty z jadłospisu. Podczas jednodniowej głodówki nic mi nie wyskakuje cera się poprawia lepiej się czuje(oprócz głodu). Można to jakoś zmienić?

Gość znam sie na niczym
owoce, zboża, cukier... wymienione zostały grupy produktów zawierające bardzo dużo węglowodanów. Proponuję zmienić dietę na niskowęglowodowanową i zobaczyć co się stanie 😴

Gość zboża takie niedobre są
? i owoce też?:( a można w ogóle wyeliminowac je cakowicie z jadłospisu na rzecz np. warzyw i czego tam jeszcze???

Gość znam sie na niczym
W przypadku diet w których kontroluje się spoyżice cukrów, zmienia się proporcje składników odżywczych na korzyść białka i tłuszczów, zaleznie od rodzaju diety. A jest ich co najmniej kilka od Montignaków, poprzez Lutza na Optymalnych kończąc. Osobie przywykłej do spożywania dużej ilości węglowodanów może być bardzo trudno przestawić się na taki rodzaj diety 😴

ale chyba jednak najlepiej jeść wszystko i w rozsądnych ilościach, tak? bo ja właśnie w ten sposób odżywiam się - wszystko, ale mało, czy tak jest dobrze? no może jedynie słodyczy nie jem, bo nie lubię;)

Gość znam sie na niczym
"wszystko" to pojęcie względne - wszystko to zje pies, albo świnia. W dietetyce mówi się o trzech grupach składników odzywczych: białkach, tłuszczach i węglowodanach. To, jakie powinny być proporcje między niemi i jakiego mają być pochodzenia (zwierzęcego czy roślinnego) jest przedmiotem niekończących się sporów. Jeżeli z jakiegoś powodu nie jesteś zadowolony z wpływu aktualnej diety na stan zdrowia (podejrzewam że jest to jednak dieta węglowodanowa) to proponuję zainteresować się alternatywnymi dietami. Niestety trzeba wówczas zdobyć podstawową wiedzę na temat składników odżywczych 😴

Gość uzytkownik8000000
Próbowałem kiedyś odżywiać się tylko produktami zwierzęcymi i tymi nie zawierającymi węglowodanów i to tylko za skutkowało w ogóle inną reakcją skóry, trądzik był mniejszy ale zaczął się pojawiać w miejscach gdzie wcześniej go nie było, wszystko się gorzej goiło twarz inaczej się przetłuszczała. To jakaś paranoja inni jedzą jak chcą słone czy nie słone, pikantne czy nie pikantne, słodkie, tłuste, mleczne itd. i nic im to nie zmienia.

ja akurat mam zdrową i ładną cerę, ale mam pierdolca na punkcie zdrowego odżywiania dlatego pytam;)

to przepraszam co mam wkoncu jesc zeby skora wygladala dobrze...? co jest wskazane, czego sie powinno unikac...? majac na wzgledzie te wszystkie wypryski itd...

Gość www www
Trzebab byc debilem, aby nie jesc owocow...

no ja jem owoce choć nie bardzo lubię dlatego, że trzeba, bo są zdrowe