Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

black cherry

Czy płyny do higieny intymnej faktycznie szkodzą?

Polecane posty

Macie jakieś pozytywne / negatywne doświadczenia? Powiem szczerze że nie wiem co o tym myśleć :(

Gość absolutnie nie...
niekture nawet pomagaja w leczeniu roznych infekci.Np. lactacyd femina emulsja-zawiera paleczki kwasu mlekowego, chroni od roznych infekcji i daje maxymalne uczucie swierzosci.polecam

Gość absolutnie nie...
sorry NIEKTORE*

Gość wszystko dobre
ale w umiarze Wg zlaecenia ginekologa płynu używam 1-2 razy dziennie, pozostałe razy, wg potrzeby - myję sie samą wodą. I jest ok

Gość nie rozumiem ludzi
Biedna, nie wiesz co myślec o płynach do higieny intymnej? I my mamy ci pomóc w znalezieniu odpowiedzi na nurtujące cię pytanie? :O

Gość podobno szkodza
ostatnio ogladalam program gdzie wypowiadali sie ginekolodzy i oni faktycznie mowili, ze plyny do higieny intymnej sa zbyt inwazyjne. ze powinno sie uzywac zwyklych mydel dla dzieci, one sa bardziej obojetne

Gość halohalooo
mysle ze taki poglad na temat plynow do higieny intymej panuje wsrod osob starszych dla ktorych istnieje tylko szare mydlo a cala reszta powoduje chorobska wiec mysle ze nie ma wtym niczego niebezpiecznego a jesli boisz sie to zapytaj gina ktory plyn jest super dobry no i bezpieczny

Gość podobno szkodza
proponuje plyny z apteki bo jesli chodzi o te z hipermarketu to nie mam z nimi dobrych doswiadczen

Dzięki za rady :) Ja do tej pory używałam płynów Ziaji i nie narzekałam, ale poczytałam wypowiedzi dziewczyn, którym takie preparaty przyniosły więcej szkody niż pożytku i zastanowiłam się czy faktycznie dobrze czynię :D

Gość tylko i wylacznie mydlo
dla dzieci Bambino- od zawsze uzywalam i zero problemow.Kupilam w sumie plyn z niby paleczkami kwasu mlekowego,ale obawiam sie gom uzyc :D

Gość sa rozne plyny i rozne mydla
czy mydla sa lepsze? na pewno nie sa delikatne. plyny moga szkodzic jesli zaw. silne detergenty, barwniki, kompozycje zapachowe. powinny byc delikatne i zaw. kwas mlekowy, ktory pozwala utrzymac srodowisko wlasciwe dla paleczek kwasu mlekowego, czyli bakterii, stanowiacych naturalna flore bakteryjna pochwy. w Lactacydzie nie ma zadnych bakterii ;)

Gość z kwasem mlekowym
paleczki kwasu mlekowego to bakterie i zaw. je probiotyki dopochwowe, np. Lactovaginal, nie zele do higieny int.

Gość robcie co chcecie
ale ja po kupieniu oslawionego lactacydu femina odczuwalm pieczenie i mialm upalwy teraz myje si emydłęm dla dzieci i jest idealnie jedno jest pewne przesadna higiena tez szkodzi z jakis powodow jest choroba czystych kobiet srodowisko pochwy jest bardzi łątwo naruszyc'a te wsyztskie zele , plyny to poprostu chemia bez ktorek mozna i funkcjonowano cale lata