Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annodominni

Jak namówić męża do rozmowy?Inaczej to małżeństwo się rozsypie!!

Polecane posty

Gość annodominni

Jesteśmy 4 lata po ślubie, coś gdzieś się rozmywa, nie potrafimy w ogóle rozmawiać. Wymieniamy tylko zdania na błache tematy, taka służbowa rozmowa. Po kilku spieciach, ja się gdzieś zatarłam i nie potrafię się otworzyc, mąż tym bardziej. Widzę, że obu nam tego brakuje, bo nie potrafimy mówić o swoich uczuciach, potrzebach, oczekiwaniach. Gdy jedno zrobi cos nie pomysli drugiego, nie rozmawiamy o tym tylko, boczymy się na siebie. Czy ktoś może podpowiedzieć jak wybrnać z tej sytuacji? Mąż wczoraj powiedział, że wkurza go już ten nasz związek, mnie też, bo nie ma między nami tej bliskości która była kiedyś.

Gość snoepje
Mysle, ze Twoj problem dotyczy wielu zwiazkow...niestety kazdy zwiazek wymaga duzo wysilku ze strony obojga partnerow...Kazda relacja wymaga ciaglej pracy i uwazam, ze utrzymanie udanego zwiazku jest jedna z najtrudniejszych rzeczy w zyciu kazdego czlowieka...ale wracajac do tematu, to uwazam, ze w Twoim przypadku ktores z was musi jako pierwsze wyciagnac reke do drugiego i jesli chcesz naprawic ten zwiazek obawiam sie, ze to musisz byc Ty...zamiast sie buczyc na swojego meza, po prostu usiadz i wygarnij mu na spokojnie co Cie dreczy...jesli nie poskutkuje, sprobuj jeszcze raz, i jeszcze i jeszcze...zmus go tym sposobem do rozmowy z Toba, ale nie krzycz...jesli facet jest zamknal sie w sobie poprzez ta sytuacje w waszym malzenstwie, ktora zapewne trwa juz jakis czas, na pewno bedzie ciezko mu sie otworzyc, ha pewno nie na poczatku, ale probuj za kazdym razem z nim rozmawiac o problemie i krok po kroku zacznie sie otwierac, moze to zajmie kilka tygodni, a moze nawet kilka miesiecy, ale nie poddawaj sie...znam to z autopsjii, bo mialam podobny problem jakis czas temu i w zasadzie zajelo mi to ponad pol roku nim nauczylam swojego partnera rozmawiaz ze mna...