Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tasi

Kwas migdałowy-gdzie można kupić?

Polecane posty

Gość Tasi

Czy wiecie gdzie mozna kupic kwas migdałowy (szczegolnie w Łodzi ale nie tylko) ale nie chodzi mi o zamówienia on-line, chociaz tez mozecie podac jakis link i prosze napiszcie ile kosztuje mniej wioecej dostawa, bo na jednej stronie znalazłam ze ok 40 zl :/

www.mazidła.com tutaj masz za 8 zl, 10 g. Patrz tez na pojemnosc, byc moze ten za 40 zl mial wieksza pojemnosc. A co do łodzi to sie nie orientuje, ciezko kupic taki kwas, jesli juz to w hurtowni jakiejs.

Gość Tasi
dziękuję w takim razie zamówie :)

Gość iko72
ja mieszkam w Hiszpanii imam ochote na wybielenie, wyczyszcznie i generalnie poprawe pyska. myslalam o kwasie migdalowym. gdzie go kupic na onlinie? polecacie. jakie sa efekty? jak wyglada skóra po 3 dniach?ufff ile pyta!!ratunku

Gość Ijcfdcgcghvbhjn
akurat mam 2 opakowania na sprzedaz ale mieszkam w IRL :/

Gość Sklep_chemiczny_OMAR
Sklep chemiczny i hurtownia chemiczna "OMAR" oferuje szeroki asortyment odczynników chemicznych i szkła laboratoryjnego, w tym kwas migdałowy. Sprawdź korzystną cenę na https://sklep.chemiczny.com.pl/ lub odwiedź Nas w Krakowie!

Gość gość
Dziewczyny, kwas migdałowy jest delikatnym kwasem, ale sama bym nie próbowała go użyć. Mam delikatną skórę, więc u kosmetyczki wybieram zawsze kwas migdałowy. Zabieg polega na oczyszczeniu twarzy, nałożeniu kwasu, następnie pokryciu twarzy specjalnym preparatem, który dezaktywuje kwas. Bez tego nadal by działał. A wystarczy, żeby był na skórze przez 10-15 minut. Po dezaktywacji warto nałożyć na twarz kojącą maseczkę. Wiem, że sporo dziewczyn robi to w domu, ale ja bym się bała, że coś sknocę i poparzę twarz;p

Gość gość
Tak róbcie sobie same kwasy w domu, a potem cierpcie.

Gość gość
A niby dlaczego mamy cierpieć? Robię pilingi kwasami od kilku lat, kosztuje mnie to grosze a efekty świetne.

Gość gość
Szczególnie jak od kilku lat używasz to samo opakowanie kwasów, pewnie już dawno nie działają.

Ja też samodzielnie wykonuję zabiegi kwasami w domowym zaciszu. Żadnych skutków ubocznych, a efekty zadowalające. :)

Gość gość
Pisze się "używasz tego samego opakowania". I nie, nie używam tego samego, porąbało Cię? Przecież tego się nie kupuje na kilogramy, tylko po kilkanaście gramów.

Gość gość
Na pewno nie używasz tak wysokich stężeń jak w gabinetach kosmetycznych :)