Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

edynka

potrzebuje pomocy jakiegos nauczyciela badz pedagoga!

Polecane posty

Z gory przyznaje sie do winy - powinnam to byla zrobic wczesniej!! Prosze pomozcie mi z tym, jesliznacie odpowiedz! To jest doslownie minuta: chodzi mi o odpowiedzi na 2 pytania: Jakie cele można wyodrębnić w zajęciach wychowawczych? a. poznawcze, kształcące, wychowawcze b. dydaktyczne, wychowawcze c. wychowawcze i drugie: Jaka jest różnica pomiędzy metodą wychowania a formą pracy wychowawczej? Nie mam przy sobie zadnej ksiazki, a odpowiedz musze znac do jutra do godz 7.30:(:(:( Bardzo prosze - pomozcie!!! Z gory serdecznie dziekuje. Szukam w necie, ale nic nie ma!:(

Gość sfgbardb
w pierwszym A) w drugim nie wiem bo klasyfikacje metod też są bardzo różne i nie wiem o jaką może chodzić

dziekuje! jesli ktos wiedzialby cos jeszcze bardzo, bardzo prosze o napisanie

sfgbardb jestes pewna(pewien) ze A? Bo ja myslalam ze c, bo z tego co mi wiadomo, to cele poznawcze i ksztalcaca to sa cele dydaktyczne, a wychowawcze niedydaktyczne. Ale moze wiem zle, dlatego pytam! I jeszcze raz DZIEKUJE

coś pokiełbasiłaś autorko:o forma to sposób prowadzenia zajęć edukacyjnych, np. indywidualna, grupowa, zespołowa a jakie formy będziesz stosować determinuje metodologia, czyli właśnie metody. ostatnio najczęściej stosowanymi metodami są metody aktywizujące i to na wszystkich szczeblach edukacyjnych. a najlepiej byś w google wpisała zwrot metodologia zajęć edukacyjnych🖐️

Gość bdf
* metodyka 1. «zbiór zasad dotyczących sposobów wykonywania jakiejś pracy» 2. «dział pedagogiki omawiający cele i sposoby nauczania jakiegoś przedmiotu» metoda «świadomie stosowany sposób postępowania mający prowadzić do osiągnięcia zamierzonego celu» praca wychowawcza «działalność mająca na celu wprowadzenie w życie metod wychowawczych własnie..czyli juz konkretna działalnosc..pedagoga, wychowacy....oczywiscie w pracy pomagaja wazne sa metody wychowawcze.. czyli metoda wychowania..to jest teoretyczne wytyczne dotyczace sposoby wychowania i celu...wychowania.a praca.. to juz konretna działalnosc wychowawcza.. metody wychowacze moga byc - bezpośrednie (nagradzanie, karanie)działajace na świadomosc -pośrednie(działajace na podświadomosc) METODA PERSWAZYJNO – INFORMACYJNA METODA MODELOWANIA ( MODELOWANIE- WZOROWANIE) -Metoda zadaniowa (MOTYWUJĄCO-PROWOKUJĄCA) -METODA GRUPOWA METODA ORGANIZOWANIA DZIAŁALNOŚCI ZESPOŁOWEJ -Metoda organizowania działalności samorządowej a w ostatnimm wydaje mi sie, ze C

Gość bdf
ALE SPRAWDZ TO OSTATN IE