Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przeciwnik francuskich stóp

Francuski pediciur wygląda obrzydliwie!!!

Polecane posty

Gość Przeciwnik francuskich stóp

Widzialem dzisiaj 2 dziewczyny, ktore mialy u stop zrobione francuski pediciur, o ile sie nie myle, to tak nazywa sie tak, taka biala koncowka na koncu paznokcia. No i jak dla mnie (faceta) to wygladalo strasznie, jakby nie obciely sobie paznokci. Co z tego, ze blyszczaly bezbarwnym lakierem, skoro wygladaly jak szpony!!! Ochyda takie dlugie pazury!!! Najpierkniejsze sa krotko obciete i pomalowane np. na czerwono.

Gość pediciur
hahaha dobre

Gość zgadzam się w zupełności

Gość ziemniak zz
co prawda to prawda ale i francuzki nie jest zly na obcietych pazdrakach wyglada godnie pochwaly.mowcie co chcecie ale tak jest!!!!!!!!1

Gość zgadzam się w zupełności
a teraz na polski poprosimy tę ostatnią wypowiedź :o

Ja mam francuski ale nie mam wielkich dluuuuugich pazurow, bo fakt wygladaja brzydko, ale krotkie ladnie pomalowane sa jak najbardziej ok !

Gość o matko jedyna hahaha
"pediciur" tylko facet mógł tak napisać :D ale fakt mi tez się to nie podoba

Gość footfetishmen
Co do frencha jak również innych rodzajów pediciure mam odczucoia ambiwaletne. Bo czy nie wystarczy że paznokcie są starannie obciete i czyste? Naprawdę trzeba je malować? Zapraszam do włączenia się do dyskusnina topiku: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3425390&start=0

Gość a ja jestem fanką
frencha zarówno na stopach jak i na dłoniach, nie ma moim zdaniem bardziej eleganckiego i nie rzucającego się w oczy sposobu na malowanie paznokci, z tym, ze ja zarówno u stóp jak i rąk noszę zawsze krótko obcięte

Gość fggggdgddg
no właśnie french jest fajny na krótkich paznokciach. To jeden z niewielu ciekawych sposobów malowania krótkich paznokci. Zdobienie i kolorowe lakiery wyglądają czasem za cięzko (nie jestem ich fanką na codzień ale na wielkie wyjście). Ja u nóg mam krótkie paznokcie, pomalowane lakierem w bardzo jasnym prawie mlecznym różu, który daje wrażenia tylko błyszczenia z ciekawym połyskiem i... cieniutki paseczek białego lakieru. Na rękach teraz też mam french teraz bo musiałam spiłować długie paznokcie (złamało sie kilka). french na tych krótkich wyglada fajnie.

Gość Arriwederka
nie prawda, pięknie wygladają zadbane paznokcie nie tylko u rak, ale i u stóp. frenczyk jest super

Gość kasieniek1
u nas to jest paranoja z twmi szponami-te akryle na dloniach sa tez straszne-u dziewczyn ktore maja wielkie dlonie

Gość paznokcie u stop zadbane
to krociutko pryciete pazurs pomalowane na cimny kolor typu czerwien, bordo itd. French wyglada lanie TYLKO I WYLACZNIE na paznokiach dlon. Na stopach wyglada oblesnie i nieestetycznie, blee....

Gość fggggdgddg
sorry ale jakos nie widza mi się czerwone paznokcie u nóg na codzień (owszem na wyjście ok). Bynajmniej u mnie. Na codzień ubieram sie w stonowane kolory. Poza tym uprawiam sport a takie paznokcie jakoś nei bardzo komponują się ze sportowymi ubraniami (i co przed wyjściem na basen miałabym je zmywac i malowac bezbarwnie??). Poza tym nie każdemu dobrze w czerwieni (mi tak, ale ubieranie się tak na codzien mogłoby być zbyt wyzywające - w biurze np). A French jest neutralny. Jezeli już kogos ten biały pasek na paznokciach denerwuje to może przecież zostawic jasny naturalny róż i też będzie ok. A czerwień nie zawsze i nie każdemu pasuje. A jak ktos lubi ubierać się w zieleń albo fiolet albo pomarańcz- to co jak to wygląda razem?? Kolor powinien byc odpasowany do stroju przecież?!

Gość ktosik..__
Popieram poprzedniczke,french jet ładny ,modny i elegancki i na dłoniach i na stopach.No i pasuje do wszystkiego. jak np. ide sosik załatwic i widze ze kobitka obsługujaca mnie ma ładne zadbane paznokcie we frenczu to za miło a nie jakies krzykliwe kolory (niedajborze odpryski)a i nózki ładnie wygladaja.

Gość Stanowczo NIE frenchowi
Mnie tez sie zueplenie nie podoba French na stopach, wyglada po prostu brzydko...sorki, ale to moja opinia. Popieram jednak krotko przyciete pazurki i mocne kolory typu czerwien. Ktos wyzej napisal, ze do biura sie nie nadaja. Sorki, ale do biura nie zaklada sie butow z "otwartmi" palcami, przynajmnie tu, gdzie pracuje ja jest to nie wskazane wiec nikt nie widzi jakie masz pazurki, natomiast latem zakladjac np. klapki paznokcie z intensywnym odcieniem wygladaja o wiel estetyczniej i po prostu ladniej niz z frenechem czy bezbarwnym. I coz to za argumnet z tym basenem?? W czym maja przeszkadzac zadbane czerowne pazurki na basenie??? Dziwny argument :D Co inego na dloniach, tam french jest ladny, choc ja osobiscie tu tez preferuje bordo, ale to juz moja subkietywna ocena.

Gość fggggdgddg
odpowiem bo to do mojej głównie wypowiedzi się tyczyło... otóz ok do biura noszę buty zakryte, tak eleganckie skórzane czółenka z zakrytymi palcami i pietą, ale... jest cos takiego jak dopasowany kolor paznokci u rąk i stóp - jasne?? W pracy nie pasuje mi ani ubrac mojego ukochanego czerwonego satynowego żakietu ani teżmieć czerwonych paznokci- po prstu takei są zasady że obowiązują tylko neutralne kolory. Poparcy jednak zwykle przebieram sie w swobodne ubrania i nosze klapki, japonki - wyobraź sobei piekne czerwonokrwiste paznokcie u stópi bladoróżowe u rak?? Nie tylko ja jestem w takiej sytuacji ale większość kobiet pracujących w biurach i urzędach - to taki standard, choć duzo zalezy od kierownictwa to jasne. Co do basenu sprawa jest prosta nei widzami się takie skąd ina piekne czerwoen paznokcie z typowo sportowym strojem. Chyba nie ma nic dziwnego że idąc na basen, fitness itp nosi się typowo sportowy strój?? Uważam jednak że to każdego indywidualna sprawa conosi na sobei na paznokciach u nóg czy rak i dopasowywanei wszystkeigo pod jeden pomysł jest conajmneij głupie... Ja nikomu nie zbaraniam nosic czerwonych paznokci non stop czy u rąk czy u nóg jak mu tak siępodoba to pewnei niech tak nosi... Ale Wy tez musicie zrozumeić że koebiety maja różne ogrnaiczenia co do swego ubioru codziennego czy wogóle inny gust. Bo o gustach się nie dyskutuje. I skończmy juz tą dyskusję bo to czy cos jest obrzydliwe czy nie to lepiej niech sami zainteresowania na swoich paznokciach ocenią.

Gość Stanowczo NIE frenchowi
Do kolezanki wyzej: spokojnie, nie unos sie tak :) Dlatego napisalam wyraznie, ze to moja opinia. Mnie sie absolutnie nie podoba french na paznokciach u nog i nic na to nie poradze, ale wierze, ze tobie moze sie podobac wiec i dlatego takie masz. I ja jakos nie widze nic dziwnego miec frencha na dloniach, a na stopkach czerwony??!Szczegolnie latem, kiedy to wlasnie rozne kolory i ich mieszanki sa mile widziane (oczywiscie nie mysle tu o extremalnych mixach typu zielono-zolto-czerwone pazur :) CO sie podoba tobie, nie musi mnie i vice versa. Ja mam np. ostatnio tylko na czerwono pomalowane paznokcie, bo tak mi sie podoba :) Nie ubieram sie zawsze na czerwono, a wrecz nigdy i przewaza u mnie wrecz braz i zgnila zielen i czern, ale pazurki mam koloru czerwonego wina i jakos nie raza swoim kolorem, a wrecz podobaja sie rowniez w pracy. Takze kazdy robi to co lubi, ale innym moze sie to nie podobac i kropka.

Gość gfghhgh
Uniosłam się faktycznie może za bardzo ale jak czytam tu topiki to czasem aż mnie krew zalewa.I moja wypowiedź tyczyła raczej tych co takie topiki zakłądają. Chodzi mi o wszytskie typu: jak mozna się uważać za zadbaną i nosic krótkie paznokcie, ten wczorajszy o pieprzyku na policzku przez który podobno ta laska nie jest juz atrakcyjna a i wszystkei tego typu... i Chdozi mi tu nei o to co piszą ale raczej o styl i pewność że tylko oni maja monopol na rację. jakby wszyscy musieli myslec tak samo i robić to ssamo... POZDRAWIAM

Gość mnie tez sie nie podoba
paznokcie u nog powinny byc krotko obciete, jakiekolwiek zaznaczenie bialego paseczka sprawia, ze wydaja sie dlugie, fe

Gość aamelkaa
ja nosze sobie dlugie swoje paurki U RĄK na bordowo, a u stóp- krótkie jak nie mam innego koloru do wyboru to frencz... A czasami u rąk - frencz, a u nog bordo... Zalezy na co mam ochote... W pracy nikt mi niczego nie narzuca, raczej kazdy sam dba o to, by nie wygladac jak choinka :P Generalnie nie cierpie koloru białej perły na pazurach, wrrrrr

Gość anula_____
Jeden woli marchewke a inny spacer po górach.Mi sie podoba french zarówno na stopach i dłoniach.A jak sie komus nie podoba to niech se tak nie maluje i po kłopocie.

Gość Czerwoniutka
Ja kocham czerwone paznokcie !!!!!!!!!!!!!

Gość mala D
ja mam paznokcie przedłużane i wyglądają bardzo estetycznie u rak i stóp. jak ktoś o siebie nie dba to tak wygląda jak wygląda !!!

Gość Monkfiks
Moim zdaniem kazdy ma swoj gust i kazdemu co innego sie podoba i inni nie powinni tego krytykowac ale zgadzam sie z tym ze paznokcie powinno sie malowac u rak jak i u nog na ten sam kolor gdyz jakbys wygladala gdybys miala u nog czerwone a u rak np. zielone:/ co do frencha jesli jest ladnie zrobiony i przyozdobiony to nawet na dogach slicznie wyglada!!!