Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MartatraM

Figura typu MARCHEWKA - jak się ubieracie ?

Polecane posty

Jestem ciekawa jak radzicie sobie z ta dosc trudna sylwetka.. Ja sobie kompletnie nie radze :] Bioder nie mam kompletnie, kazde spodnie mi spadaja z tylka, za to brzuszek+biust+ramiona mam ze 3 rozmiary wieksze...masakra :(

na pewno gora musi byc prosta,zadnych wzorow,klapek,zabotow itd. kolor raczej ciemny. ramiona mozna optycznie zwezic rekawami z malutkimi pufkami-takimi oddzielonymi zanim sie ramie skonczy.dobre dla Ciebie powinny tez byc zwykle cienkie ramiaczka i kurtki-swetry rozpinane bez zadnych klapek,tylko "schodzace sie" u szyji.do tego ubranie musi sie zwezac w Twoim najszczuplejszym miejscu -albo pod biustem albo w talii. spodnie bez kieszeni,jasne,rurki lub zwezane. moga byc legginsy. jesli spodnica to takze zwezana. takie sa moje pomysly...

Pozdrawiam, \"ja też tak mam\" :P mniej-więcej Przy szerokich ramionach dobrze wyglądają bluzki/sukienki na szerokich szelkach albo z rękawem, ale nie bardzo krótkim. Absolutnie nie cieniutkie ramiączka jak spaghetti. Tragiczne są też takie malutkie, ukośnie ścięte rękawki. Bluzki najlepsze z dekoltem w szpic - dobrze to wygląda przy sporym biuście. Fatalnie za to będziesz wyglądać w obcisłych bluzkach sięgających pod szyję. Aha i dobrym fasonem będzie sukienka-szmizjerka (o kroju koszuli). A jesteś wysoka?

\"ubranie musi sie zwezac w Twoim najszczuplejszym miejscu -albo pod biustem albo w talii.\" A czy takie zweżenie nie uwydatni jeszcze bardziej tych większych miejsc? szerokie ramiona waska talia jak jeszcze sie to podkresli to wydaje mi sie, ze przy optycznie szczupłej talii biust i ramiona będą sie wydawały jeszcze większe

Agais i Yolanthe, dziewczyny z taką figurą jak opisana zazwyczaj nie mają talii :o 😭

No chyba raczej spódnica rozszerzana, żeby wyrównać proporcje, a nie tak,że dół wąski i szeroka góra... Absolutnie nie pasują osobie z taką figurą topy na cienkich ramiączkach. Bardziej bluzki bez rękawów z głębokim dekoltem w szpic, który optycznie wysmukla. Przykłady bluzek: http://www.allegro.pl/item197342114_victoria_s_secret_top_koronkowy_s_bcm.html http://www.allegro.pl/item196679448__bawelniane_bluzeczki_lato_2007_.html Przykłady spódnic: http://www.allegro.pl/item194349722_urban_surface_piekna_spodnica_z_haftem_m.html http://www.allegro.pl/item195749651_next_lime_nowa_przepiekna_szykowna_spodnica_40.html Oczywiście chodzi o fasony, niekoniecznie o te konkretne ciuchy. :) No i nalepiej nie noś bluzek ze ściętym rękawkiem, bo bardzo poszerza. Chodzi o coś w tym stylu: http://www.allegro.pl/item194333017_authentic_cudna_koszula_ze_stretchem_m.html :) :) :)

Gość gkakak
Szerokie doły, nie wiem co za pomysł ze spodniami rurakami zwężanymi spódnicami! Spodnie takie z kieszeniami, szersze mogawkim dużo maszeczeń, itd, dobry efekt daje też ściągasz nad kostką, albo klasyczne z kantem ale zawsze: nogawki szersze niż nogi. Obcisłe nogawki się TRAGICZNE, wiem coś o tym, marchewką nie jestem ale nie ma pupy ani bioider i wiem jak się obsuwają i w ogóle to wygląda koszmarnie więcej nad niż pod spodniami. Spódnice nade wszystko, teraz są modne jakie trójkątne, rozszerzające się, z falbanani, z kilku wartsw.

Anusia --> nie jestem wysoka, raczej niziutka - 156cm, raczej przy kosci :] w ogole jestem mixem marchewki i jabłka. Agais - w rurkach wygladalabym jeszcze gorzej, przeciez podkreslilyby to zwezenie na dole..

No to proponuję obcasy kilka cm, bluzki jak wymienione: szerokie szelki + dekolt V, spodnie PROSTE! Tylko! Dzwonowate skracają sylwetkę. A najlepiej sukienki. Chyba najfajniejszy fason spódnicy/sukienki dla Ciebie to do pół uda, w biodrach dość wąska, lekko rozszerzana od wysokości kolan.

A jeśli masz zgrabne nogi, to możesz bardzo dobrze wyglądać w rurkach.

Anusia - z obcasem to jest problem...nigdy nie moglam chodzic na obcasie - lewa noga straaaaszliwie bolala, po dwóch krokach łzy w oczach, nawet na 2,5cm na mature nie doszlam [tzn doszlam...boso :D ] teraz sie okazalo, ze mam tam jakis odlamek kosci i będzie operacja... tak wiec obcas odpada :(

Gość gkakak
Dajże spokój z tymi rurkami, nawet jak ma zgradne nogi, to ma dwa razy tyle nad nimi i należy to jakś zrównoważyć. SZEROKIE DOLY

jesli \"nie macie\" talii to bluzka powinna sie odcinac pod biustem.i konczyc w polowie bioder,poszerzajac pupe i uwydatniajac szczuple nogi.

podkreslajac talie uratujecie gore ciala przed efektem ogromnosci w porownaniu z nogami.