Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziwna sprawa

ból głowy a kręgosłup

Polecane posty

Może boleć, jak najbardziej. Zależy co Ci konkretnie dolega - ja np. mam zwyrodnienie stawów Luschki (czy jak to tam się pisze) i miewam okresowe migreny tzw. \"szyjne\" czyli silny ból potyliczny - jednostronny, promieniujący od tyłu głowy do oczodołu. Leczenie jest zmudne, raczej fizykoterapia niż cos innego. Nie gwarantuje powodzenia. Ja się nie leczę, mam inne zmartwienia, a w razie ataku bólu (nawet kilkutygodniowego), żazywam środki przeciwbólowe (Apap itp.)

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaa/
zapisz się do ortopedy i na zabiegi. Na jakiś czas pomaga.

dziwne bo moge swobodnie ruszac głową nie mam jakis zastojów tylko ból obecny niezaleznie od pozycji głowy:(

Gość alliva
W moim przypadku ból głowy był spowodowany problemem z kręgami szyjnymi. Uwierz mi miałam ciągłe migreny + bóle karku, zmęczenie. Wyczytałam gdzieś na forum, że warto zadbać o odpowiednie ułożenie kręgosłupa podczas snu. Kupiłam poduszkę na lepszysen.pl, która jest wypełniona łuskami z gryki dostosowuje się do moich kształtów. Uwierzcie mi, że czuję się znacznie lepiej, zmęczenie minęło, bóle również.

Gość lekki sennn
A ja kupiłam wałek z łuski gryki i nie polecam!!! Lepiej chyba kupic poduszke zamiast wałka. Te wałki są beznadziejne, nie mozna na tym spać !!!

Gość alliva
hmm, może dlatego, że wałek podtrzymuje tylko kark a głowa i tak leci do tyłu?? nie wiem, nie widziałam takich wałków. Uan-an dla mnie jest jak normalna poducha, bardziej jasiek bo nie jest za duża, wprawdzie jest trochę twardawa ale chyba o to chodzi. Zresztą ja nigdy nie przepadałam za wielkimi poduchami, do tego jestem alergiczką więc wszystkie te pierze dawały mi w kość.

Mam chyba rozwiazanie na wasz problem. Ja ostatnio kupilem łóżko masująće od massmedic...świetna sprawa na pewno pomoze na ból pleców ;) działa leczniczo i odprężająco. Jest to nawet lepsze od masażów :) polecam

Gość Andzinsan
Jak kupiłam na bóle kręgosłupa kosmodiks,który mi nie pomógł,ból jesa nadal i to straszny,nie pomagają żadne środki przeciwbólowe.Jeśli chodzi o masaż,to lekarz powiedział,że najpierw trzeba podleczyć,bo po masażu w ogóle mogę nie chodzić,wzięłam już 70 zastrzyków,na razie bez poprawy.