Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 4/ Goal Reminder - technika sp

jak sie klocic - lub nie przeczytajcie

Polecane posty

Gość 4/ Goal Reminder - technika sp

4/ Goal Reminder - technika specjalnie dla Ciebie Często rozmawiam sobie z ludźmi, a po takich rozmowach czasem zdarza się, że wszystko poszło nie tak, jak trzeba. Być może taka sytuacja ma nieraz miejsce, gdy rozmawiasz ze swoją partnerką/partnerem - wiesz, taka mała sprzeczka, z której zaraz robi się wielka awantura. Postanowiłem to przeanalizować, w efekcie czego stworzyłem technikę, której nadałem nazwę Goal Reminder, z angielska, bo co sobie będę żałował ;) Dla nie-lingwistów: "Przypominacz Celu". Technika ta działa na podobnej zasadzie jak Bullshit Detector i w podobny sposób możesz ją sobie zainstalować. Chodzi tu o to, że kiedy zaczynasz zbaczać z właściwego toru rozmowy i na pierwszy plan wysuwa się cel, który tam być nie powinien, włącza Ci się Goal Reminder i już wiesz, że masz szybko dokonać zmiany w tej kwestii :) Przeanalizujmy przykład (przykład typu "Zwykły Proszek") Ona: Kim była ta dziewczyna? (Cel: dowiedzieć się, co tu nie gra) Ty: Koleżanka ze szkoły, naprawdę. (Cel: doprowadzić do zgody) Ona: To czemu ją objąłeś? (Cel: dowiedzieć się, co tu nie gra) Ty: Dostała smsa, że jej tata pomyślnie przeszedł operację, to było tak z radości (Cel: doprowadzić do zgody) Ona: na pewno? (Cel: dowiedzieć się, czy na pewno wszystko gra) Ty: No przecież nie zdradziłbym Cię z kimś takim, jak ona (Cel: doprowadzić do zgody) Ona: Co? To znaczy, że z kimś innym byś zdradził (Cel: awantura o nic) Ty: Przestań, a jak Ty 2 tygodnie temu objęłaś się ze Zbychem, to było ok? (Cel: udowodnienie racji na chama) Jej zmienił się cel, Tobie zmienił się cel i bach, mamy kapę. Teraz będziecie się kłócić, dopóki ona nie wmówi Ci, że kochasz koleżankę, a Ty w to uwierzysz, lub dopóki nie walniesz jej w papę :) To nie są dobre opcje. Mając Goal Reminder będziesz pamiętał, że chcesz doprowadzić do zgody i końcówka wyglądałaby tak: (przykład typu "Vizir") Ona: Co? To znaczy, że z kimś innym byś zdradził (Cel: awantura o nic) Ty: Ależ kochanie, z nikim bym Cię nie zdradził, nie czepiaj się słówek, naprawdę możesz mi ufać i to się nigdy nie zmieni ! No chodź tu (i przytulenie - happy end ;) ) A jeżeli oboje będziecie mieli Goal Reminder, to będzie dopiero power (przykład typu "Vizir Color Ultra") Ona: Z kimś takim jak ona? Ech, Ty! To masz szczęście, że zdradzasz mnie tylko z super dupami ;) (żart = złamanie stanu + utrzymanie celu) Ty: No a jak! Ty mnie zdradzasz tylko z facetami o wyglądzie Brada Pitta, to nie mogę być gorszy (podtrzymanie celu i sukces ;) ) Być może, gdy to czytałeś, to przypomniałeś sobie, ile spieprzyłeś kiedyś przez zmianę celu w trakcie rozmowy. Ja spieprzyłem wiele, dlatego wymyśliłem ten patent, korzystając z obserwacji tych, którzy potrafili się dogadywać zawsze i wszędzie. Myślę, że można go zastosować w wielu sytuacjach i że bardzo nam może poprawić życie. Baw się.

Gość nie chce mi się tego czytać
bo za dużo jest

Gość kasia23333
ja przeczytalam i spodobało mi się bardzo. masz racje i ująłeś ją bardzo ciekawie - gratuluje

Gość to jest super
super

Gość antua
fajne :)

Gość fantik
fajne laski miałeś z tego wynika...ja nigdy o takich głupotach nie dyskutuję, alo mam zaufanie albo nie mam

Gość tak zerznalem ze Springera
klocic sie, chyba bym na glowe upadl, tracic energie na bzdety, wole lezec do gory wentlem, niz na darmo klapaczem dziamdziolic, moja stara to samo, z tym ze ona lezy pipka do gory.