Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimozaaaaaa

Czy po wypaleniu nadżerki macie dzieci?

Polecane posty

Gość mimozaaaaaa

Jakieś 2 lata temu miałam wypalaną nadżerkę a w przyszłym roku planuję pierwszą ciąże- czy miałyście jakieś problemy z zajściem po wypalance? Moja znajoma powiedziała że mogę nie mieć dzieci i że nie robi się wypalanki kobietą które nie rodziły!!!!

Ja miałam wypalaną nadżerkę na rok przed zajściem w ciążę. Dziś jestem mamą 6-tygodniowej córeczki. To moje drugie dzieciątko. Nadżerka była wypalana, a nie likwidowana w inny sposób właśnie dlatego, ze planowałam jeszcze mieć dziecko.

A ja miałam raz wypalaną a potem zamrażaną i jestem w 6 miesiącu teraz. Ginekolog nie stwierdził żadnych nieprawidłowości w budowie szyjki macicy a cytologia też ok. To bzdura że nie można mieć dzieci, musi tylko upłynąc minimum rok od usuwania nadżerki (obojętne jaką metodą), żeby blizna się całkowicie zagoiła. A najgorzej to wcale nie usuwać bo może sie z tego nowotwór zrobić.

Gość bziczek
e tam - bzdura. Tez miałam tzw. wypalanke i zdrow jestem jak rybka. Ciąża rozwija sie prawidłowo, przed ciążą badali mnie bardzo dokłądnie i też nie było nieprawidłowosci.

Teraz właśnie jestem w ciąży po wypalance. Z zajsciem problemów nie było;) Trochę obawiam się porodu, bo zdania są podzielone, podobno mogą być zrosty na szyjce, ale mój lekarz mówi, że nie mam się czym martwić. Niedługo się przekonam;)