Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona_

Bolace piersi ... isc do ginekologa? pomozcie bo bardzo sie boje

Polecane posty

Gość zaniepokojona_

Prosze pomozcie... nie licze na jakas diagnoza ale moze ktoras z was miala taki problem> Otoz w prawej piersi przed okresem zawsze robila mi sie grudka (w srodku na wysokosci sutka) gdy dodykalam mocniej troszke bolalo. teraz jestem juz dawno po okresie a nadal wyczuwam "to cos" i nadal przy dodyku boli :( Na poczatku wydawalo mi sie ze to moze gruczol ktory powieksza sie przy danych fazach cyklu ... sama nie wiem co mam myslec. w poniedzialek zamierzam isc do ginekologa

hej. Idź do ginekologa jak najszybciej, z bólem w piersi nie ma żartów. Ja miałam podobmie, pierś zaczęła mnie boleś poza okresem i do tego dtrasznie piekła. Poszłam do ginekologa i okazało się że to nic groźnego tylko właśnie gruczoł, lekarka poleciła mi tabletki (mastodynon) ktore sa bez recepty i ból minął. Może u ciebie będzie podobnie :]

Gość zaniepokojona_
Dziekuje ... u mnie sprawa jest taka ze jak bym "cos" tam miala i przy ucisku to boli. acha i jeszcze jedno ... od 2 lat chodze regularnie do ginekologa, przyjmuje tabletki antykoncepcyjne. dopiero kilka dni temu dowiedzialam sie ze ginekolog wykonuje badania piersi. nigdy nie mialam badanych piersi, moze dlatego az tak bardzo sie stresuje. powiedzcie. mam wejsc normalnie do gabinetu i powiedziec ze przyszlam na badanie piersi? wiem ze to troche smieszne ale prosze pomozcie :P

To bardzo dziwne, ginekolog powinien zbadać ci piersi przy każdej wizycie kontrolnej (przynajmniej moja babka tak robi). Po prostu wejdź i powiedz, że masz ból w piersi i wyczuwasz w niej grudke. Badanie wygląda tak samo jak domowe przed lustrem, tyle że ręka sprawniejsza :]

radze ci sie zgłosić do lekarza bo ja wcześniej tez takie coś miałam i w styczniu miałam robiony zabieg i mi to usuwali wiec nie zwlekaj z lekarzem

Gość exelina
NA BÓLE PIERSI MÓJ EKARZ ZALECIŁ MASTODYNON KAPSUŁKI Z OLEJU WIESIOŁKA VIT A+E USG RAZ W ROKU I DO LEKARZA

Gość Marta1983
Jeżeli bóle są przed okresem i są bardzo uciążliwe zgłoś się na USG piersi.. JEżeli odczuwasz ból w stylu ciężkie, nabrzmiałe, obolałe, podrażnione podczas dotyku nie martw się to przed okresem normalne.. Napisz w jakich dniach cyklu bolą cię piersi i jaki to rodzaj bólu..

Gość Marta1983
i nie do zwykłego ginekologa tylko do specjanej przychodni gdzie USG ci zrobią.. Bo normalnie ginekolog podczas wizyty powinien ci rękoma zbadać piersi czy nie masz zgrubien.. A ten guzek co wyczuwasz to moze być gruczoł który tez przy sciskaniu boli.

Gość zaniepokojona_
mnie boli teraz praktycznie caly czas moja mam tez twierdzi ze to ten gruczol ... sama juz nie wiem czy isc do ginekologa czy na to badanie USG ...