Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Joasia777

dlaczego gdy smarkam leci mi troche krwi z nosa?

Polecane posty

Mam alergie.Przez to czesto smarkam,uzywam krople.Kiedy smarkam na chusteczce mam troche krwi,tak za kazdym razem.Nie wiem co sie dzieje,ze tak jest.Miala ktoras z was cos podobnego?Prosze o kontakt.

nie wiem co masz za krople, ale odstaw je, ja tak mialam, to nic strasznego, po prostu jesli sie za dlugo albo za czesto uzywa jropli to wtedy scianki naczyń krwionoścnych się coraz cieńsze i stąd te troche krwi. musisz odstawic krople, powinno po kilku dniach przejsc, ale do kropli nie wracaj, bo one to powodują. poza tym dlugotrwale uzywanie kropli uzaleznia i może narobić wiele szkód w organiźmie. ja uzywalam kiedys krpli na zatoki, potem po 3 m-cach wróciłam do tych kropli bo znowu mi siadly zatoki i po 3 dniach mialam tak samo z ta krwią, niestety musialam odstwic i sie przemęczyć. nie martw sie to nic takietgo, ale krople do kosza. nie wiem kup moze jakies tabsy albo cos innego....

Gość nic nie kupuj
po co Ci krople,a właściwie po co je bierzesz???

Bralam krople otrivin alergy,dlatego ze w nocy zatykal mi sie nos i ciezmo mi sie oddychalo.Po nich wszystko mi zlazilo z nosa...duzo lepiej sie czulam.Teraz odstawilam wszystko.15tego czerwca ide do alergologa.Mam nadzieje ze cos zaradzi i bede miala wreszcie spokoj z alergia.czesto przez to bola mnie oczy...drazniace to jest!Ale jeszcze troche i bedzie ok.Kropli nie biore juz i krew przestala leciec.

Gość kya
Dobra,ja nie używam żadnych kropli,ani innych specyfików. Czasem wezmę wit. B12,bo robią mi się zajady. A skrzepy krwi z nosa i tak ukazują się moim oczom. Jaka jest tego przyczyna? Mógłby mi ktoś pomóc?

Gość widocznie masz nisko
osadzone naczynka krwionośne w nosie, które podrażniane, podczas wycierania nosa pękają i wtedy leci krew

Gość inkkkkkkkkkkka
jak masz przesuszony nosek to tak potem wygląda że pojawi sie troch ę krwi ale jak są już skrzepy i wieksze ilosci krwi warto zrobic morfologię z rozmazem bialych krwinek.

Gość kya
Morfologię mam w porządku. Jest taka możliwość,że to przez to,że brak mi niektórych witamin,które są zawarte w owocach i warzywach,które na zimę są raczej mało smaczne,drogie lub niedostępne?

Gość kroplebeee
Powiem Ci dziewczyno - te wszystkie otriviny i inne cudowności to o kant dupy rozbić. Tym bardziej, że masz alergię a więc dosyć często ci sie nos zatyka, bo po prostu śluzówka w nosie jakby puchnie, Wszystkie cudowne speczyfiki tylko tę śluzówkę podrażniaja, wysuszają i stąd ta krew. Na pewno bierzesz jakieś specyfiki odczulające, ale unikaj tych co co się do nosa pakuje. Prosty sposób (możesz spróbować i obserwować rezultaty). Kup sobie roztwór soli fizjologicznej w ampułkach i tym płucz nos. I nie tam po kropelce, ale jedna ampułka na obie dziurki. Może Ci się to wydać z początku nieprzyjemne, ale idzie się przyzwyczaić. Żadnych skutków ubocznych.

Gość Dr Mufasa
Umieracie.