Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość superelizka

okres wypowiedzenia z pracy

Polecane posty

Gość superelizka

Bardzo prosze o pomoc.Pracuje od 5lat w banku,mam umowe na czas nieokreslony.Przeprowadzam sie i zanalazlam prace w innym miescie od 1sierpnia.Tydzien temu rozmawialam z moim prezesem i zlozylam wniosek o rozwiazanie umowy o prace za porozumieniem stron z dniem 31.07.2007.A on nie chce sie za bardzo zgodzic.Nie wiem czy ściemnia i po prostu chce zeby go prosic i blagsac czy tak na powaznie.Mowi ze za porozumieniem stron owszem ale okres 3miesieczny wypowiedzenia a ja tak nie chce,nie moge za 2m-ce zaczyman nowa prace On mowi ze nie bedzie lamal kodeksu pracy.Jak łamał skoro w kodeskie jest zapis ze okres wypowiedzenia za porozumoieniem stron moze ulec skroceniu.Kto ma racje? czy on po prostu nie robi mi na złość.Jeżeli sama odejde 31.07 to będzie to porzucenia preacy? Prosze o odpowiedz.Moze ktos mial podobne przezycia z bossem.

Gość goownojad
no to jest forum dla ciebie normalnie

Gość kij ma 2 konce
jesli sama odejdziesz, to bedziesz miala porzucenie pracy i syf w papierach (chyba ze ich nie ujawnisz, ale 5 lat w banku to jest kapital). odejsc wczesniej mozesz tylko za porozumieniem stron, inaczej musisz sie liczyc z okresem wypowiedzenia.

Gość mylisz pojęcia
mylisz pojecia Albo: rozwiazanie umowy za porozumieniem stron z dniemmm albo wypowiedzenie z przewidzianym okresem wypowiedzenia

Gość mylisz pojęcia
ja mam dokladnie taka sama sytuacje

Gość mylisz pojęcia
mam umowe na czas nieokreslony ( a w zwiazku z tym obowiazuje mnie 3 mies wypowiedzenie) ale od lipca mam nowa prace i poprosilam szefowa nie o wypowiedzenie a rozwiazanie umowy z dniem...jak wypowiesz umowe to szef faktycznie nie moze skrocic ustawowych 3 mies, mozesz skorzystac jedynie z pisemnej prosby o rozwiazanie umowy