Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nołimaginejszyn

Po maturze... Zero pomysłów na przyszłosc. Jedyna jestem?

Polecane posty

Gość nołimaginejszyn

No właśnie w tym roku pisałam maturę. Skanczyłam liceum i teraz nie mam bladego pojęcia mam mam w swoim życiu robić. Nic mnie nie interesuje... Nie mam zadnych planów... Nie mam zadnego celu w życiu.... Ma ktos tak samo jak ja ??

Gość jak to jest możliwe
???Czy tak w ogóle można żyć?

Gość nołimaginejszyn
Można... teraz mam "wakacje" chyba juz do konca zycia tak bedzie...

Gość 22laddka
nie wiem co jest dziwnego w tym, ze ktos w wieku 19 lat nie wie co chce w zyciu robic. Wiekszosc osob nie wie nawet jakie studia rozpoczac i idzie na zarzadzanie i marketing.

Gość jak to jest możliwe
ale kazdy człowiek ma jakieś zainteresowania chyba?

to jest mozliwe...ja do tej pory nie wiem,co chce robic w zyciu,choc jestem na 2.roku studiow :|...wiem tylko,ze nie chce pracowac w przyszlosci w zawodzie,do ktorego teoretycznie sie ksztalce ;).to jest ciezka decyzja,a 18,19 lat to za malo chyba,zeby taka wazna decyzje podjac :|

Gość nołimaginejszyn
Spa_cja a wiec pratycznie to nic... Wstaje o 12, jem sniadanie, wchodze na neta, wyjde sobie na dwor, pozniej o 12 przyjde do domu, zas net i koło 3 ide spać

Gość nołimaginejszyn
Nie no zainteresowania to ja tam mam. Tylko ze wiesz, jesli chce sie cokolwiek robic ( czyt. isc na studia) to trezba miec kase, której ja nie mam.

Gość nie kazdy.......
mnie np nic nie interesujeg

zainteresowania,zainteresowaniami....ale one niekoniecznie wiaza sie z wymarzonym kierunkiem studiow...jesli np. uwielbiam czytac ksiazki,to mam zostac bibliotekarka?;)...niee,to mnie nie kreci ;)

Gość nołimaginejszyn
Ja bym chciała isc gdzies do pracy, ale przecierz bez wykształcenia nie biorą. No i kółko sie zamyka.

a co w necie robisz??? tylko nie mów, że siedzisz od rana do nocy na czacie albo forum.......

Gość 22laddka
nie wszystkie zainteresowania przekladaja sie na konkretny kierunek studiow i zawod. Ja mam mnostwo zainteresowac, ale nie mam pojecia co moge robic, aby zarabiac pieniadze.

Gość 22laddka
zainteresowan

jak to nie borą mało sklepów, butików, sprzątania, hurtowni, drukarni i innych? tam nie trzeba wyksztalcenia, o jeszcze są solaria i inne:0

Gość jak to jest możliwe
autorka stwierdziła,że nie ma zadnych zainteresowań,dla mnie to straszne

Gość nołimaginejszyn
Na necie to chyba tak jak kazdy, tak jak ty teraz jestem na kafe, chociarz powiem ci ze bardzo zadko tutaj wchodze

oczywiście, że tak, przeciez ludzie na studiach pracuja a mają srednie wykształcenie poki co...

to zastanów się, co lubisz....nie co Cie interesuje, ale co lubisz....i w tym kierunku się kształć :)

Gość tylko nie idź na jakies
humanistyczne czy cos w tym stylu bo potem same narzekania ze po tym nie mozna znalesc pracy albo slabo platna. najlepeij wybierz uczelnie techniczna

Gość mam to samo...
koncze 2 rok studiow ale wiem ze nie bede pracowala w zawodzie. Znam dobrze dwa jezyki ale czuje sie jakbym nic nie umiala. Mam mnostwo dodatkowcyh umiejetnosci ale wydaje mi sie ze jestem beznadziejna bo w niczym nie jestem najlepsza. Nie mam takiego hobby co by mnie calkowicie pochlanialo. We wszystkim jestem dobra ale nie najlepsza. To jest tragedia.

Gość nołimaginejszyn
Moze to zabrzmi troche "dziwnie: ale lubie np. malowac paznokcie, chciałabym pojsc tez na kurs stylizacji paznokci i zakładac tipsy. Lubie tez bawic sie w pragramach graficznych, obrabiac fotki, robic fotki. Wiec to wszystko sa raczej artystyczne rzeczy. Ale czy wiaza sie z tym jakie kolwiek studia ? Wątpię...

Gość tosamo
jestem w podobnej sytuacji chce jednak studiowac, choc nie do konca jestem przekonana czy to dobry kierunek i czy sobie na nim poradze (zwiazane z geografia) jakos specjalnie nie interesuje sie tym, ale ze wszytskich przedmiotow najbardziej lubie geografie, najbardziej mnie interesuje słabo mi na mysl o wynkiach (zdac na pewno zdam) ale potrzebuje ok. 80% przez pierwsze 2 tyg. bylo fajnie, a teraz? mam doscy siedzenia w domu, nic nie robienia, jesli do konca przyszlego tyg. nie znajde pracy to chyba zrobie prawko. nie chce studiowac w moim miescie, chce do Poznania bardzo chce :( nie wiem co zrobie jak sie tam nie dostane...