Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magdooosia_85

Jak napisać upoważnienie do odebrania zaświadczenia?

Polecane posty

Gość dfgh
miejscowosc, dnia adresat upowaznienie niniejszym upowazniam pana XY, legitymujacego sie dowodem osobistym seria... nr... do odbioru zaswiadczenia o (niezaleganiu itp.) podpis czytelny TAKIE W FIRMIE WYSTAWIAM mozesz jako osoba fizyczna napisac ja, nizej podpisana taka i taka legitymujaca sie...

Gość dfgh
a jakie to upowaznienie co odbierasz?

Gość dfgh
to piszesz jako osoba fizyczna, czyli ja nizej podpisana XY, legitymujaca sie, zamieszkala tu i tu upowazniam niniejszym pania..........

Gość dfgh
chociaz wiesz co, nie wiem czy musisz podawac meldunek w razie czego niech mama trzyma obie wersje w reku

Magdoooosia niestety ale w urzędzie skarbowym nie ma czegoś takiego jak upoważnienie napisane odręcznie, musi być potwierdzone notarialnie lub przez jakiś urząd inaczej nie przyjmą, wiem bo pracuje akurat w dziale wydawania zaświadczeń.czy złożyłaś już wniosekdo urzędu o wydanie zaświadczenia?jezeli nie to najprostszym sposobem by upowaznić mame do odbioru będzie wpisanie na wniosku jej imienia i nazwika w odpowiednim polu, jezeli tego nie zrobisz urząd nie wyda jej zaświadczenia bez upowaznienia notarialnego.

Magdoooosia niestety takie są przepisy...a my musimy ich przestrzegać.Jezeli na wniosku upoważnisz mame to ona odbierze bez problemu ale jesli tego nie zrobisz, to urząd nie ma prawa wydac jej zaświadczenia nawet jeśli jest twoją mamą, chyba, że tak jak mówiłam przyniesie upowaznienie potwierdzone przez jakiś urząd.

Gość olatbg
Ciekawe ja zawsze za wszystkich odbierałam zaświadczenia ze skarbówki i pisałam upoważnienia od reki na miejscu i nigdy nie było problemu.

blackwhite...ma rację ja sama ostatnio potrzebowałam zaświadczenie z US i na wniosku jest miejsce do wpisania osoby upoważnionej do odebrania zaświadczenia ja wpisałam tam moją mamę i be problemu zaświadczenie mi odebrała

Gość jhania
Jak napisac upoważnienie do odbioru dokumentu urzędu skarbowego chce upoważnic męża

Gość gość
a Czy do Urzedu pracy tez moge napisac upowaznienie zeby mąż mogł za mnie wyjac zaswiadczenie o tym ze nie pracuje ??

Gość gość
A czy pani w Urzędzie pracy miała prawo odmówić mężowi wydania mojego zaświadczenia, mimo iż miał upoważnienie, zawierające wszystkie potrzebne informacje? Pani poprosiła męża o MÓJ dowód osobisty, na upoważnienie nawet nie chciała spojrzeć, bo to tylko kartka papieru a ja mogę sobie nie życzyć wydawania zaświadczeń. Moim dowodem osobistym to tylko chyba ja mogę się posługiwać? Czy miała urzędniczka prawo wymagać legitymowania się osobie innej niż ja, moim dowodem osobistym? Orientuje się ktoś może?