Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona mamuśka

kiedy powiedzieć w pracy o ciąży?

Polecane posty

Gość zagubiona mamuśka

mam umowę na czas określony na 5 lat. na razie minął rok jej trwania. czy mogę powiedzieć o ciąży teraz czy dopiero po 3 m-cu?? bo zagubiłam się w przepisach :O teoretycznie w kc jest ochrona bez terminu, tylko pisze o przedłużeniu umowy w przypadku umowy na czas określonej która uległaby rozwiązaniu po 3 m-cu ciąży moja rozwiąże się za 4 lata to jak to jest?

w przepisach sie zgubiłas a w łózku nie, no jak to jest ? powiesz mi ?

Gość kalina jalowa
mozesz w kazdym momencie powiedziec nie ma znaczenia w twojej sytuacji najlepiej wez zaswiadczenie od lekarza ze jestes w ciazy i im daj :)

dara--> pilnuj swojej dup.y... O co Ci biega? Kolejna z misją obrzucania błotem wszystkich ciężarnych pracujących? Idź wychlap trochę tego jadu gdzieś nad zlewem i dopiero wróć do ludzi rozmawiać...

Gość zagubiona mamuśka
dara ---> jak nie masz do przekazania nic na poziomie to nie pisz, po co się kompromitować :O dzięki kalina :) czy ja dobrze rozumiem ten cholerny kc, że umowa będzie się kończyła za 4 lata a nie z porodem? te 3 m-ce dotyczą umów które skończyłyby się wcześniej niż termin porodu

dara skoro nie masz nic konkretnego do powiedzenia to po jaka cholere sie udzielasz?????nie rozumiem po co ta zbedna twoja gadka.nie masz z kim pogadac w domu????czy moze jakies komp[leksy nizszosci???

Te 3 miesiace dotycza umowy która uległaby rozwiązaniu przed upływem tego czasu. Do dnia porodu przedłuża się umowa która uległaby rozwiązaniu przed porodem ale po upływie 3 miesięcy, natomiast Twoja umowa pozostaje bez zmian. Tak więc nie przejmuj sie i mów od razu. Ja mam ten drugi przypadek, i powiedzialam w pierwszym miesiącu ponieważ pracuję ze szkodliwymi substancjami i od początku miało znaczenie w jakich warunkach mam pracować. I tak mnie po porodzie nie przyjmą z powrotem ale to już inna sprawa i nie miało znaczenia czy powiedzialam przed upływem 3 miesiecy czy nie.

Gość Jabłkowa Wróżka
Witam. Co prawda zadałam to pytanie na innym forum, jednakże poproszę Was o pomoc. Mam pytanie - na razie teoretyczne. Planuję ciążę w tym roku (o ile się uda:) ) . Umowę mam do końca grudnia 2007 r. Wiem, że następna umowa będzie już na czas nieokreślony (od 1 stycznia 2008).Stąd moje pytanie - czy (w razie zajścia w ciążę) pracodawca musi mi przedłużyć umowę w grudniu, czy może dać mi nową na czas nieokreślony? Teoretycznie ujmując - gdybym zaszła w ciążę np. w sierpniu czy pracodawca automatycznie przedłuża mi umowę po 3 m-cu, czy może poczekać do grudnia i zmienić ją na u. na czas nieokreślony???