Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola_eissa

Co może byc przyczyną tradziku jeśli ten pojawił się podczas ciąży?

Polecane posty

Gość ola_eissa

Na początku oczywiście myślałam, że to hormony. Po ciązy dostałam Cilest, rok brałam i nie pomógł. Potem wybrałam się do endokrynologa i robiłam 2 razy badania hormonów płciowych i tarczycy. Wszystkie wyniki w normie. To ja juz nie wiem. 2 lata minęły od ciąży i trądzik jest nadal. Co u licha

Gość anula29
Podczas ciazy to napewno hormony i do tego pewnie odtawiłas tabletki anty.Tez tak miałam.Ale podczas ciazy stosuje zele i masc zapisana przez dermatologa i pomogło.Ale 2 lata po ciazy?????Moze masz rozregulowaną gospodarke hormonalna.U mnie po 1-szej ciazy pryszcze znikneły po Diane .A jak brałam Cilesit to stan skóry sie pogorszył.

A nie zmieniłaś pielęgnacji cery podczas i po ciąży? Bo jeśli tak to może trzeba pójść tym tropem...

Gość ola_eissa
Cilest odstawiłam w styczniu i nadal jest kiepsko. Teraz mam od dermatologa Duac + Isotrexin naprzemiennie. Ale one tylko zaleczają. Jestem pewna, że jest to problem wewnatrz. Skoro to hormony to dlaczego badania niczego nie wykazały? Nie wiem juz gdzie isc, moze dodatkowo jakies badania? Dermatolog proponuje anybiotyki, ale z tego co tu czytam to po nich tradzik zawsze wraca.

U mnie trądzik zaczął się w ciązy i było naprawdę źle. Im większy brzuch, tym więcej pryszczy. Potem problemy pojawiały się i wracały. Badania hormonalne też nic nie wykazały. Jak zaaczęłam brać antybiotyki na cerę, trądzik wracał zawsze, gdy odstawiałam leki. W końcu po 8 latach walki, trafiłam do homeopaty. P.ół roku kropelki, granulki homaopatyczne i dieta- zero mleka krowiego i produktów mlecznych, zero cukru i słodyczy. Od 2 m- cy nie stosuje juz leków, ale diete podtrzymuję. Jest ok. Radzę, nie pakuj się w antybiotyki, hormony- po tym zawsze wraca i to gorzej. Poszukaj innych, alternatywnych metod leczenia.

Gość ola_eissa
czy mogłabys napisać coś więcej o tych kropelkach, które brałaś?

Gość rosa centifolia
co to znaczy ze trądzik wraca jak się go leczy antybiotykiem? nie rozumiem...myślałam, że skoro się go leczy antybiotykiem to jest to trądzik spowodowany zapaleniem skóry spowodowanym bakteriami, więc jesli wraca po jakimś czasie to być może zapalenie się powtarza i może być wynikiem np. niewłaściwej pielęgnacji albo zmian hormonalnych?! hmm.. leczyłam trądzik na różne sposoby zewnętrznie... dopiero leczenie wewnetrzne antybiotykiem pomogło...na jakieś dwa lata, po ciąży problem się powtórzył i znowu wyleczyłam się antybiotykiem. ciekawe co będzie dalej? a tak na marginesie radzę się zastanowić nad pielęgnacją skóry, bo większość kosmetyków powoduje trądzik ;) dermatolog mi zawsze radziła stosować naturalne oleje roślinne, olejki eteryczne i wodę termalna i ... to wszystko:) pomaga, więc polecam :) http://www.luskiewnik.gower.pl/PRYSZCZE2002.htm