Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wysypka 135

Błagam czy ktoś wie co to za wysypka???

Polecane posty

Gość wysypka 135

Mój syn tydzień temu obudził sie rano i okazało sie ze ma cała buzię w krostkach. Są one nie jak potówki gładkie tylko takie jakby "zrogowaciałe"? ostre? są czerwone. Później okazało sie że ma je także we włoskach. teraz przeszły w 3/4 z buzi ale ma troszkę na rączkach no i na główce są jakieś czerwone plamki a wczoraj to jego włoski były jakby miał łupież. Dziś rano też ma tą wysypkę na piersiach. Mały ma 1,5 miesiąca. Czy ktos wie co to moze byc???

Gość idź do lekarza
im predzej tym lepiej

Gość lekarz pewnie wie

idź z nim do lekarza - każda normalna matka tak robi nienormalne radzą się na kafe :O

Gość 1111111111111
to brzmi jak łuszczyca ale to chyba za mały bobas na tą chorobę :o

Gość wysypka 135
ja jestem normalna matką zaraz jak tylko pojawiła się rano w sobote zamówiliśmy wizyte i pojechaliśmy do lekarza prywatnie. Zaznaczam ze to lekarz pediatra alergolog. Dzis znów jedziemy do niego. ja tylko pytam czy ktoś może mial z czym takim doczynienia jak wysypka u mojego malca.

Gość wysypka 135
11111... łuszczyca, własnie mój mąż ma łuszczyce :-(. Ale lekarz arelgolog wie o tym i nic nie wspomniał ze to moze byc to. Ja tez mam nadzieje ze to tylko jakas tam wysypka...

Gość elizaaaa
do dermatologa nie trzeba miec skierowania

Gość elizaaaa
moze to jest atopowe zapalenie skóry, u mnie było podobnie, okazało sie ze mały ma skazę białkową. Odstawilismy wszytko co związane z krową i przeszło jak ręką odjął.

Gość a co powiedział lekarz
? od czego ta wysypka?

Gość visbar
to lekarz nie powiedzial ci co mu jest?

Gość wysypka 135
elizaaa o skazie białkowej powiedziała nam pediatra z ośrodka ostatnio ze ona chyba podejrzewa ze to moze to, ale sama nie wie.używamy teraz mleka NAN 1. mały urodził sie jako wcześniak wiec na początku pił mieszankę dla wcześniaków ALPREM, potem przeszliśmy na BEBIKO ale po tym miał zaparia i kolki no i teraz jest NAN. Jejku juz nie wiem gdzie mam isc sie dowiedziec o cokolwiek, kazdy mówi cos innego z lekarzy...

Gość elizaaaa
ani nan ani bebiko ci nie pomoga bo zawieraja mleko krowie i laktoze. radze przejdz na nutramigen lub bebilon pepti

Gość wysypka 135
lekarz ten pediatra- alergolog powiedział zeby sie nie martwić bo poprostu po pierwszym miesiącu życia ma.uszki dostaja wysypki i albo ona sama przechodzi, ale trzeba jej pomóc ale zeby sie tym nie martwic. Natomiast pediatra z ośrodka powiedziała ze to moze byc skaza białkowa, ale ona sama nie wie. Nie słucham wogóle tej lekarki z osrodka bo uważam ją za osobę która nie ma wiedzy na temat dzieci, zreszta nie tylko ja tak uważam.

Gość elizaaaa
mój mały nutramigenu nie chciał pic ...ale bebilon pepti z chęcią. bebilon pepti mozna kupic w aptece - cena ok 23 zł a na receptę 50 % zniżki Nie czekaj odstaw mleko koniecznie ja mialam dokładnieto samo

Gość wysypka 135
elizaaa tez myslalam o przejsciu na BEBILON, pytałam oczywiście pediatry w osrodku ale jak to zawsze ona powiedziala mi ze SAMA NIE WIE....

Gość elizaaaa
jezeli podejrzewa sie choc cien skazy białkowej to nie wiem dlaczego nie przepisała ci odpowiedniej diety. To podstawa od samego podjerzewania jeszcze AZP nie przechodzi. No i koniecznie odpowiednie kosmetyki dla atopowców To nic strasznego, ale trzeba koniecznie o to zadbac bo alergia postępuje i nieleczona skaza, która jest alergia skórna moze doprowadzic do alergii wziewnych a to juz nie przelewki

Gość wysypka 135
no t ochyba tak zrobie. Boje sie juz zmieniac mu to mleko bo to byloby juz jego 4. Jesli zmienie to wlasnie na BEBILON. No i mam nadzieje ze ta wysypka zniknie juz.Buzie juz ma gładziutka, ale my razem z mężem boimy sie aby may nie miał łuszczycy po mężu, chociaz z tgo co czytałam to ta wysypka to razej nie łuszczyca...

Gość elizaaaa
BEBILON PEPTI DO DOSTANIA TYLKO W APTECE pozbawiny biała melka krowiego i laktozy ( ma sladowe ilosci laktozy) nutramigen jest wstetny w samku wiec moj sym za zadne skarby nie chciał go pic

Gość wysypka 135
elizaa to ja zapytam jeszcze czy ty tez tak mialaś, bo mój mały od jakiegos 1.5 tygodznia, nie je spokojie tzn...zawsze dostawał butelke zjadł ładnie i albo usypiał albo sobie leżał a teraz w czasie jedzenia wypluwa czesto smmoczec potem znów ciągnie, płacze jest spokojny, preży sie...sama nie wiem, nie zachowywałsie tak. Czy to moze tez byc od mleka nan? acha i zaraz jak tylko zje to od razu sie pręży tak jak na kupę.

Gość elizaaaa
kolki to czesto objaw skazy biakowej

Gość elizaaaa
brzuszek go boli oczywiscie ze to moze byc od mleka NAN, zerszta ja jest uczulony to od kazdego mleka opartego na melku krowim bedzie to samo musisz mu podac preparat bez mleka i koniecznie do lekarza

Gość wysypka 135
dziekuję ślicznie elizaaa za radę na pewno zmienie a dzis napewno pójdę na wizytę...mam nadzieje ze wszystko bedzie oki. pozdrawiam.