Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ebe4

borelioza - czy ktoś przez to przechodził

Polecane posty

Gość ebe4

Ukąsił mnie kleszcz i mam rumień, byłam u lekarza i dostałam antybiotyki. Jestem przerazona, jak czytam o powikłaniach. Czy ktoś z Was miał styczność z tym problemem ??

hej, tez przez to przechodzilam, powiem Ci -BEZ OBAW. to co czytasz w necie to jest mozliwe ale tylko wtedy gdy zlekcewazysz rumien i chodzisz z nim baaardzo dlugo. mnie kleszcz ukasil pod kolanem i zaczal mi sie robic rumien.rosl i rosl az w koncu mial jakies20-30 cm i wtedy dopiero poszlam do lekarza...myslalam ze to jakies uczulenie czy cos takiego. jak mi pani powiedziala ze to borelioza to prawie zamdlalam:P ale jak sie okazalo to nic groznego bo chodzilam z tym jakies 4 miesiace. dostalam antybiotyki na 3 tygodnie i skierowanie na badanie krwi czy bakteria borelii nie przedostala sie od krwi. jak sie potem okazalo - nie. po wzieciu serii antybiotykow rumien zniknal i wszystko do tej pory jest ok:) wiec bez obaw:) pozdrwiam

ja niemialam zadnych tradzikow ani wlosy mi nie wypadaly, zalezy od antybiotyku ale tez od organizmu. ja jedynie jak przebywalam na sloncu (gdy jeszcze bylam na antybiotyku) to jakos dziwnie mi zimno w twarz bylo ale tak naprawde bylo bardzo goraco - takie dziwne uczucie. poza tym wszystkio bylo ok:)

Gość zgoorek
Przechodzę przez to i uczę się boreliozy, a zdobytą wiedzę staram się uporządkować na stronie http://borelioza.gazetka.eu - Może się komuś przyda.