Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dyskusja ogólna

Czym karmić dwumiesięcznego szczeniaka??

Polecane posty

ryż, kurczak gotowany, rosół oczywiście bez przypraw, twarożek, karmy speclajne dla juniorów to wiem, co jeszcze?? może wcinać np jabłko, banana, czy gotowaną marchewke, albo jajko??

Gość ziaba
Stron o psach i jest milion i jedna, poszukaj. Tu Ci doradzą schabowego, albo szarlotkę;)

Na tych stronach nie ma konkretnie wypisanego tego co może jesc, mi chodzi o konkretny przyklad np jakis warzyw, licze na doswiadczenie, jest pare osób, które moga podzielić się wiedzą

Gość poldku
ja odchowałam już wiele szczeniąt. Tak od 9 tygodnia powinnaś mu podawać rybiki (to są takie małe srebrne robaczki), w miarę jak będzie rósł - mogą być większe. Ok. pół roku możesz mu podawać traszki (sa do kupienia w sklepie zoologicznym).

może wcinac jabłka i marchewki ale po co ?? pies jest stworzeniem mięsożernym a nie roślinożernym :D biały serek z żółtkiem można dla poprawy sierści tzn dodania jej połysku idź też do weterynarza po witaminki z wapniem, które dobrze wpływają na rozwijające się kosteczki ;) no i jest też taka zasada (ale ja się z nia nie zgadzam), że albo karma dla psów albo mięso tzn , że jak dajesz suchy pokarm i np te saszetki to nie powinno sie mieszac z normalnym miesem i na odwrót ale moja sunia je raz to, raz to bo sie po prostu przycina na suchej karmie i wtedy je mięsko ale jak dajemy jej mięso to bez zadnych ryżyków, makaroników itp po prostu samo mięsko ;)

rosół dla pieska ?? :O no proszę Cię pies to nie człowiek ani nie krowa wiec nie potrzeba mu ani zupek, ani warzywek ;) mięsko, mięsko i jeszcze raz mięsko ;) i wszystkie jego pochodne tzn wątróbki, płucka, skrzydełka i takie tam z doświadczenia nie polecam mięsa wieprzowego bo moje psy zawsze po tym chorowały jedyne co my dajemy oprócz mięsa to biały serek bo nasza sunia go uwielbia uwielbia też mleko i od czasu do czasu dostaje je z kleikiem ryżowym i witaminkami możesz mu również dawać kości ale to tak za 2, 3 miesiące bo jak bedzie zmieniał ząbki to będzie chciał wszystko gryźć ;) ale nie z kurczaka bo one sie lubią rozstrzępiać w brzuszku i moze dojść do tragedii z kurczaka to ewentualnie tylko te grube takie np w udka bron Boże cieniutkich kości ;)

Marketa wiesz wiele osób tak robi, że karmi np tylko i wyłącznie suchą karmą bo wszystko co psu potrzeba jest w niej zawarte (oczywiście nie mówię o Pedigree czy Chappi :P ) ale jakoś tak mi się nie bardzo wydaje :D to tak jakbym ja cały czas tylko chleb jadła :D :D no a pozatym moja Zizka je przez kilka dni mięso gotowane a potem się go nie chwyci przez kilka dni i wtedy jedzie na suchym i saszetkach ;) ja polecam Purinę i Eukanubę ;)

No dawałam mu przez pierwsze dni ten rosol z ryzem, bo wczesniejszy wlascicel tak robil, a podobno przez pierwsze dni szczeniak powinien jesc to co jadl w swoim pierwszym domu. Chce mu wlasnie troche urozmaicic diete, niech cos ma od zycia, a nie tylko miecho i miecho:PMoja Sunia, ktora niestety niedawno pozegnala sie z tym swiatem przepadala ze bananami, tylko nie wiem czy taki maluch juz je moze wcinac

Ja mam dla psa karmę(suchą)Urinary,poleconą przez lekarza.Zapobiega powstawaniu kamieni w pęcherzu.Miesiąc temu miał,mój psiaczek,usuwane. Znam takich,którzy tylko suchą karmą,karmią swoje psy.Tą najzwyklejszą:O Co do bananów...........To,że tamten piesek jadł,nie musi oznaczać,że temu też masz dawać.Nie rób z niego małpki:D ♥♪♫

Moj szczeniak beagle ma prawie 3 miesiace. O 9-tej zawsze dostaje rozmiekczona wczesniej karme zalana mleczkiem. To samo 16-17-ta. Pomiedzy daje mu np twarozek, troszke serka wiejskiego, gotowana i zmiksowana marchewke lub jakies smaczki. Musze uwazac bo jest straszny lakomczuchem i nie chce go utuczyc

Banany to był tylko przykład. Tamta suczka dużo różnych rzeczy lubiła, więc nie chce go zanudzac samymi karmami i twarozkami, przeciez potrzebne są jakieś urozmaicenia:P